REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Cum va arăta 'viitoarea coloană vertebrală a transportului public din Constanța'

Cum va arăta 'viitoarea coloană vertebrală a transportului public din Constanța'

Replica API 21 martie 2019 | 01:09 412

Primăria Constanța continuă proiectele pe fonduri europene. Decebal Făgădău și-a propus, ca până la finele mandatului, să-și ducă la bun sfârșit promisiunile făcute, una dintre acestea vizând și ”viitoarea coloană vertebrală a transportului public”. Săptămâna viitoare, vor fi supuse votului, într-o ședință extraordinară, unele proiecte extrem de importante ce vizează strategia de mobilitate urbană. Vorbim despre centrul Constanței, despre marile artere, precum bulevardul 1 Mai și Șoseaua Managliei și zona cuprinsă între Gara CFR Constanţa, Staţiunea Mamaia.

”Săptămâna viitoare voi suspune votului proiecte importante pentru Constanța: reabilitarea Bulevardul 1 Mai, de la Gară până la intersecția cu Cumpăna, și bulevardul 1 Decembrie, Lăpușneanu, până la intrarea în stațiune Mamaia. Dacă vreți, viitoarea coloană vertebrală a trasnportului public în municipiul Constanța. În funcție de evoluția acestui proiect, vom organiza licitațiile”, a spus Făgădău. Concret, despre ce este vorba? ”Pe aceste bulevarde vom avea linii dedicate pentru tarnsportul în comun, piste pentru biciclete, sistem de iluminat inteligent, supraveghere video, spații corect amenajate. Sunt convins că harta municipiului se va resemna, astfel încât proiectele care le avem în strategia de dezvoltare urbană.Vrem să facem în partea de sud o parcare, astfel încât, toți cei care locuiesc în zona limitrofă a Constanței, dar muncesc în Constanța, să-și poată lăsa mașina și să utilizeze mijloacele de transport în comun. Vom veni și cu un pachet de facilități care să încurajeze această schimbare”, a explicat primarul. Totodată, zona de nord-vest a căpătat o altă dinamică. ”Bulevardul Aurel Vlaicu, varianta Constanței, astăzi reprezintă unul dintre cele mai sănătoase bulevarde ale Constanței. În acea zonă vom încerca să culegem trei rute de intrare în oraș: Constanța-Năvodari, Constanța-Mihail Kogălniceanu și Constanța-Valu lui Traian, astfel încât toate rutele interjudețene să știe unde lasă călătorii, iar de aici CT BUS SA să preia transportul public. Nici un politician nu va putea să schimbe aceste lucruri pentru că ele sunt aprobate, atât la nivelul național, cât și european”, a anunțat Făgădău.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca tot vreti sa faceti parcuri si piste de biciclete ar trebui sa daramati la toti care ati eliberat autorizati de blocuri in parcuri parcari malul mari in Mamaia sau tot ce tine pe malul lacului Siutghiol domn primar cu modificarea bulevardelor vad ca ne cam ginesti pe aurel vlaicu pe 1 mai spre agigea cine vrea sa mai faca blocuri in zona si vrea sa creasaca piata ca nu toti suntem fraieri am vazut cam ce fac aia in zona Vivo Carrefour ati distrus orasul
0
0
fagadau daca vrei sa dai exemplu cum sa mearga lumea cu autobuzele cu bicicleta si pe jos ,poate ne dati voi toti aia din primarie exemple si numai veniti cu masinile in primarie si lasati parcarea libera cand vine cetateanu la primarie si daca faci bulevardele cum ai facut pandurului mai bine lasa ,de parcari vad ca nu zici ai pus cosuri de gunoi pe pandurului si in centru unde circula lumea pauza,poate dai tu ex si ati duci copilul la scoala pe jos sau cu bicicleta sau cu autobuzul sa vedem cand ajunge ,daca vrei piste de biciclete nu trebuia sa dai autorizati de blocuri in toate parcurile
0
0
il mai crede pe mincinosul asta? a inceput campania electorala
0
0
ca una bolnava si de scolioza si de lordoza
3
0
cand demolati garajele din zona trocadero , in spate la LE33 si celebrul garaj din spate de la LE37 ?
6
1
Vrajeli de campanie. Omuletul a luat-o razna de la propriile gaze. Harta RESEMNATA, strada REABILITATA. Sa-I faca cineva cadou un DEX. Soselele suspendate de la Cora, Piata Grivitei facuta OZN, Stefan cel Mare transformat in pietonal European de fitze . Nu mai pomenesc de Cazino. Astea erau din Campania trecuta, de acum deja patru ani. Fagadau, nu te mai obosi. Pastreaza-ti promisiunile pentru Cntarea Romaniei sau pentru entuziasmarea familiei. Oricum nu mai pupi primar.
9
0
Inainte de a le supune la vot, aceste proiecte nu trebuiau sa fie cunoscute de constanteni? Ce faceti cu zona Garii, unde nu este un peron unde poti lasa-lua un calator, ce faceti cu jegul de autogara?
6
0
Radu Cristian, primarul Mangaliei, a invrajbit populatia. Doar prostii si-au demolat garajele, smecherii primarului Nu. Prostilor le-a trimis si noaptea politia locala sa le bata la usa, care nu erau acasa puneau vecinii martori de instiintare. Teroare! Smecherii iti rad in fata si te fac prost ca-i ascultat de primarie. De ce nu-i deranjeaza primarul si politia locala pe cei cu garaje la Lidl gara Bl A 5; Rozelor R14; N3 bis bl G CEC bank cinematograf pescarus; Callatis MG 29.etc, etc. De ce dom primar!? Ca-s smecheri si preteni cu tine? Pai, mai asculta cineva de-acum incolo la ce spui tu!?
6
0
Alegerile bat la usa....
5
0
Harta municipiului se va resemna? Poate se va retrasa! Dar este posibil sa se resemneze, in functie de schimbari!
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272