REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cum vor foștii parlamentari să-și recupereze pensiile speciale

Cum vor foștii parlamentari să-și recupereze pensiile speciale

Replica API 23 februarie 2021 | 00:00 1186

Fostul senator Mihai Goțiu dezvăluie, într-un mesaj publicat pe Facebook, că a primit o petiție din partea Asociației Foștilor Parlamentari prin care aceștia vor să sesizeze Avocatul Poporului pentru a contesta la CCR legea prin care au fost abrogate pensiile speciale ale parlamentarilor.

„Știați că în România există o Asociație a Foștilor Parlamentari? Recunosc că, până mai ieri, eu habar nu aveam. Asta până când nu mi-a fost transmisă o petiție asumată de această Asociație, adresată Avocatului Poporului. Ce așteaptă acești foști parlamentari de la Avocatul Poporului? Nu e greu de ghicit: să atace la Curtea Constituțională a României (CCR), legea adoptată săptămâna trecută de Parlament, de eliminare a pensiilor ”de parlamentar”.”, scrie Mihai Goțiu.

Potrivit petiției publicate de Mihai Goțiu, Asociația Foștilor Parlamentari susține că este „discriminatoriu” ca cei care aplică legea, cum ar fi magistrații, să primească pensie specială, iar parlamentarii, cei care „crează legea” să nu primească o indemnizație pentru limită de vârstă.

De asemenea, asociația susține că abrogarea acestui „drept” „aruncă în derizoriu activitatea legislativă a parlamentarilor”. „Totodată, adoptarea acestui act legislativ aduce în discuție teoria drepturilor câștigate, fiind un drept conferit prin lege, la fel ca pensiile de serviciu ale magistraților”, se mai arată în petiție.

Asociația Foștilor Parlamentari se plânge și că termenul de „pensie specială” vehiculat în diferite medii ale societății, este „manipulatoriu și menit a crea confuzie și repulsie” în rândul populației.

„Cu ocazia asta, am căutat ceva mai multe informații și am aflat și eu că Asociația Foștilor Parlamentari a fost înființată în 2009 și avea (la acea dată), 9 membri, foști parlamentari FSN, PSD, PNL, PRM și PC”, scrie fostul senator, Mihai Goțiu.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi al Senatului a votat pe 17 februarie pentru eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari, scrie digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cit ii secu la putere, plange natia de durere! Pai cum sa nu aibe si ei recunostinta de la tradatori , cand au pus si ei cotul la lovitura de stat!
0
0
Nu reusiti a taia niica!
0
0
fostii rahati invartosati vor si ei un statut aparte in hazna,pt 4 ani de dormit in plen iau 4000 de lei cat unul dupa 40 de ani de munca,muie ba
0
0
Adica tu cu mintea ta aia putina si proasta spui"hai ma ca oricum alti fura mult mai mult dece sa nu fure si parlamentari legal din bani tari"nu ma parlamentarilor nu vi se cuvine nici o pensie speciala sau de serviciu,aia carora nu le convine sa isi dea demisia ca nu o sa planga nimeni dupa ei ba din contra poate asa se va ajunge la 300 asa cum a cerut poporul prin referendum,popor care va este stapan caci el poporul v-a facut sematori si deputati prin vot.
2
2
Propaganda si doar atat, au taiat nici macar 1% din valoarea pensiilor speciale, cele mai mari pensii sunt la fosti angajati ai institutiilor de forta si opresiune - militie, serei etc...
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108