REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Dacă te îmbolnăveşti acum, Spitalul de Infecţioase te trimite acasă! Nu sunt locuri

Dacă te îmbolnăveşti acum, Spitalul de Infecţioase te trimite acasă! Nu sunt locuri

Replica API 15 martie 2016 | 23:44 269

Gripa face ravagii

Gripa face ravagii

Vremea nehotărâtă continuă să facă victime printre constănţeni. Virusul gripal contactat de aceştia îi bagă în spital! Deşi lucrurile au scăpat de sub control odată cu apariţia primelor persoane infestate cu virusul AH1N1, nici acum lucrurile nu s-au calmat. Mai rău! Pacienţii se prezintă în număr şi mai mare la Spitalul de Boli Infecţioase, cea mai aglomerată unitate medicală la această oră.

Virusul gripal continuă să facă ravagii. Veştile proaste de la meteorologi dau semn că situaţia nu se va îmbunătăţi nici în perioada imediat următoare. Unităţile medicale din Constanţa nu reuşesc să mai facă faţă solicitărilor. Cel mai afectat rămâne Spitalul de Boli Infecţioase! Situaţia de aici este atât de gravă încât oamenii nu mai au unde să fie internaţi şi sunt trimişi acasă cu tratamentul în braţe.

Exemplu este Alina, o femeie care s-a prezentat în cursul zilei de 14 martie a.c. la spital, dar a fost trimisă acasă din cauza lipsei de locuri libere. „Trebuia să mă interneze, dar mi-au spus că nu au locuri. Că sunt gripe, infecţii respiratorii. Am enterocolită, mi-au dat tratament şi m-au trimis acasă”, a povestit Alina. Situaţia alarmantă este confirmată şi de Stela Harichidis, managerul Spitalului de Boli Infecţioase. „Avem aglomeraţie mare. În continuare, vin cei cu gripă. În general, vin adulţii tineri. Sunt cazuri grave şi ne chinuim cu ele şi avem foarte multe de făcut”, a declarat Stela Harichidis.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108