REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Daniel Zamfir (PSD): Ministrul Cîţu, invitat miercuri la audieri în Comisiile economică şi de buget din Senat

Daniel Zamfir (PSD): Ministrul Cîţu, invitat miercuri la audieri în Comisiile economică şi de buget din Senat

Replica API 8 iunie 2020 | 19:24 1020

Comisiile economică şi de buget din Senat îl invită la audieri, miercuri, pe ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, pentru a explica diferenţa între "perspectiva negativă" a economiei româneşti oferită de unele instituţii şi "perspectivă pozitivă" a ministrului, anunţă senatorul PSD Daniel Zamfir.

Florin Cîţu

"Comisia Europeană ne spune că deficitul va fi dublu decât ne spune Cîţu, BNR avertizează in legatură cu împrumuturile excesive şi iminenta prăbuşire a economiei, Agenţia de rating S&P ne spune că ne ducem iî jos, in timp ce ministrul nostru de Finanţe ne asigură că ne vom reveni cel mai repede din Europa după corona-criză! Ministrul Cîţu va fi invitat miercuri, în fata Comisiilor economică şi buget-finanţe ale Senatului pentru a da multe multe explicaţii!", a scris parlamentarul PSD sâmbătă, pe Facebook, potrivit Agerpres.

Daniel Zamfir, care este preşedintele Comisiei economice din Senat, a explicat că senatorii îl cheamă pe ministrul Finanţelor pentru a explica situaţia reală în care se află România.

"Pe Cîţu l-am auzit că totul este minunat. Oare ceilalţi bat câmpii? Îl chemăm pentru a explica situaţia reală în care se află România (...). Îl chemăm să aflăm de ce sunt diferenţe între declaraţiile lui şi avertizările celor mai implicate instituţii - Comisia Europeană, Banca Naţională şi Standard & Poor's. Toate ne dau perspective negative şi Cîţu dă perspectivă pozitivă. O fi cum zice Cîţu, dar hai să o vedem şi noi", a declarat senatorul social-democrat.

Potrivit lui Zamfir, "Cîţu a plecat de la o creştere economică de 5,2% , a doua cea mai mare din UE, şi în numai şapte luni ne-a dus în prăpastie".

"A împrumutat 80 de miliarde şi a băgat în economie doar 3 miliarde! Unde-s banii, dle ministru? Ce interes aveţi să amanetaţi România? Cui aţi promis CEC-ul? Cui aţi promis Hidroelectrica?", a mai scris Daniel Zamfir pe Facebook.

Standard & Poor's (S&P) a confirmat vineri ratingul României la "BBB-/A-3" pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi în monedă locală şi a menţinut perspectiva negativă, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
N-aveti ce sa ii faceti lu Citu. E din gruparea mondiala care trebuie. Plus de asta incompetenta pesedeilor i-au adus pe astia la putere. Sa nu se mai zbata acum pesedeii cand masurile "dreptei" sunt dezastruoase. E doar inceputul iar dupa cel putin 5 ani schimbarlie economice vor fi ireversibile. Ca si disparitia PSD.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272