REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Danovski junior cere ca teatrul sa nu mai poarte numele tatalui sau

Danovski junior cere ca teatrul sa nu mai poarte numele tatalui sau

Replica API 22 noiembrie 2010 | 00:00 874

Pentru ca nu mai este dorit in institutie,

Pentru ca nu mai este dorit in institutie,

În urmă cu câţiva ani, lua fiinţă Teatrul Naţional de Operă şi Balet, instituţie de cultură căreia i-a fost dat să poarte numele maestrului Oleg Danovski. În cadrul secţiei de balet a Teatrului "Oleg Danovski" a susţinut spectacole, în calitate de balerin, şi Oleg Danovski junior, fiul maestrului. Activitatea lui s-a încheiat în 2006, când Danovski junior a împlinit vârsta legală de pensionare. Povestea nu se opreşte însă aici, şi nu ne referim la problemele instituţiilor de cultură legate de lipsa banilor sau de disponibilizări. Familia maestrului Danovski a făcut, zilele trecute, un demers ciudat: a cerut ca teatrului să îi fie schimbat numele!

"Gabriela Danovski, soţia maestrului Oleg Danovski, m-a contactat să-mi ceară să schimb numele instituţiei pe care o coordonez", a precizat, pentru "Replica" de Constanţa, Daniela Vlădescu, directorul Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski". De altfel, Daniela Vlădescu ne-a declarat că cererea urmaşilor maestrului Oleg Danovski nu o surprinde. "Fiul lui Oleg Danovski încearcă să fie coregraf în această instituţie. Dar acest lucru nu se poate. Oleg Danovski Jr. nu se ridică la înălţimea tatălui său. Eu am vorbit şi cu balerinii, dar nici ei nu sunt de acord să-l luăm pe Oleg Danovski junior înapoi la teatru. Mai ales că în anul 2006, atunci când a trebuit să iasă la pensie, a existat şi un scandal pe această temă. Eu l-am înştiinţat să-şi scoată dosarul de pensionare, iar el ulterior ne-a dat în judecată, pe motiv că nu a fost anunţat să-şi depună dosarul de pensionare", a adăugat directorul Teatrului "Oleg Danovski". Cât despre Oleg Danovski junior, acesta ne-a declarat că ia în calcul să demareze procedurile de retragere a numelui acestei instituţii: "Noi nu am făcut decât să reacţionăm la conjuncturile date. Ce-a mai rămas din acest teatru? A rămas doar numele. Încă nu ne-am gândit foarte serios la aspectul legat de schimbarea numelui, dar iau în calcul să retrag numele acestei instituţii. N-a mai rămas nimic din acest teatru", a comentat Oleg Danovski junior.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108