REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

De aproape două luni, locuitorii din Tulcea se spală la lighean

De aproape două luni, locuitorii din Tulcea se spală la lighean

Victor ROTARU 14 septembrie 2023 | 00:00 1949

De aproape două luni de zile mai mulți locuitori din Tulcea nu beneficiază de apă caldă, întrucât furnizorul de energie termică, S.C. Energoterm S.A., are datorii la firma care se ocupă cu furnizarea gazelor naturale în oraș. Sezonul rece se apropie cu pași repezi, iar locuitorii au început să-și facă griji întrucât firma nu a oferit nici un punct de vedere concret, reprezentanții transmițând populației doar data de la care se sistează furnizarea apei calde.

De aproape doua luni, locuitorii din Tulcea se spala la ligheanFoto cu rol ilustrativ

Tulcenii fac baie la lighean de aproape 2 luni, întrucât societatea care se ocupă cu furnizarea energiei termice, S.C. Energoterm S.A., a sistat furnizarea de apă caldă. Locuitorii din oraș au ajuns la capătul puterilor, și au început să-și facă griji deja pentru perioada următoare, întrucât ne apropiem de sezonul rece: „Mi se pare ireal că de pe 21 iulie să nu mai beneficiem absolut deloc de serviciile de apă caldă. A fost vară, au fost căldurile acelea insuportabile, este inacceptabil să trăiești atâta timp fără un serviciu pe care îl plătești. Știu ca se pot sista o perioadă serviciile de furnizare, pentru mentenanță, dar nu a zis nimeni perioada, ni s-a comunicat doar de când se va stopa furnizarea energiei termice, nu și în cât timp s-ar relua. Tocmai din acest considerent am decis să mă debranșez de la serviciile lor, și am demarat racordarea la gaze, pentru că aceasta poveste nu este singulară și nu cerem luna de pe cer, cerem niște lucruri normale pentru anul în care ne aflam. Chiar este inacceptabil.”, a declarat pentru Replica un client al firmei S.C. Energoterm S.A. 

Directorul firmei: „Energia asta termică, eu nu o fac la manivelă”

Contactat de către reporterii Replica pentru un punct de vedere, directorul S.C. Energoterm S.A., Ionel Zamfir, nu este nici el foarte lămurit de ce societatea pe care o conduce nu poate furniza energie termică, acesta schimbându-și părerea de câteva ori în timpul discuție, spunând că ba nu au beneficiat de gaz pentru a produce energia termică, ba consumatorii sunt rău platnici, iar firma la rândul ei nu are bani să plătească furnizorul de gaze care a închis robinetul: „Energia asta termică, eu nu o fac la manivelă. Societatea o produce arzând gaz. Noi nu am oprit intenționat, ci datorită faptului că noi nu am mai beneficiat de furnizarea gazului. Neavând gaz, nu am mai avut energie termică. Vom începe iar să furnizăm de când vom avea gaz. Cauza nu este a noastră. Când vom fi plătiți, și vom putea și noi plăti furnizorul, reluăm activitatea așa cum a fost proiectată. Problema este legată de furnizarea gazului, sunt gaze multe în țară, nu sunt, or fi scumpe, acestea sunt problemele. Când o să fim în măsură să le rezolvăm, o să știm. Într-adevăr, nu este normal să nu furnizăm energie termică timp de 2 luni. Avem probleme cu plata consumatorilor. Ei știu problema, noi am discutat cu oamenii, cu consiliul local, problema se știe. Noi încercăm să facem toate demersurile să putem furniza energie termică cât mai repede. La fel cum noi nu furnizăm clienților energie termică, la fel nu furnizăm angajaților salariul pe care ei îl așteptau. În 2-3 săptămâni sigur reluăm producția.

De aproape doua luni, locuitorii din Tulcea se spala la ligheanIonel Zamfir - Director S.C. Energoterm S.A. 
Sursă foto: ziaruldelta.ro

Ștefan Ilie: Oamenii nu trebuie să-și facă griji pentru energia termică de la iarnă

Primarul municipiului Tulcea, Ștefan Ilie, a dispersat puțin ceața care acoperea adevărata problemă legată de furnizarea energiei termice, acesta spunând că oamenii nu trebuie să-și facă griji pentru la iarnă: „Distribuitorul de gaz a somat EnergoTerm că nu a plătit gazul. El a înregistrat datorii pentru că nu a putut încasa de la o mare parte din cetățeni banii. Problema principală, fiind în codomeniu, unii plătesc, alții nu plătesc, nu poți să debranșezi pe cei care nu plătesc, nu poți debranșa tot blocul. Pe 21 iulie ei au oprit gazul. Noi ca să putem să remediem această situație, pe lângă faptul că facem un audit de control, în sensul că cei de la Energoterm trebuie să diversifice procedurile de executare silită,  trebuie să găsească acele soluții pe care legea le permite așa fel încât răii platnici să fie executați fără să întrerupă energia către cei buni platnici și să fie executați până la punerea sechestrului pe apartament. Atunci nimeni nu o să mai fie în situația în care să nu plătească aceste datorii. Până atunci, pentru că noi nu putem să acordăm subvenție pentru asta, noi avem subvenție la încălzire, am dat hotărâre de Consiliu Local luna trecută și am mărit capitalul social al firmei cu 2,5 milioane de lei, pentru ca el să-și plătească datoriile. În momentul în care obține avizul de la expert, banii îi vor vira celor de la gaz, care vor da drumul. Eu sper ca în această lună să se dea drumul. Noi nu avem apă caldă decât la câteva centrale termice, dar acolo oamenii sunt în marea lor majoritate buni platnici, din păcate. Noi am schimbat cazanele anul trecut, și am pus niște cazane performante care să aibă foarte mici pierderi, am redus pierderile cu 95% aproape. Cazanul pe care îl aveam noi, producea poluare, noi plăteam pentru el niște certificate verzi, de aproape 2 milioane de euro pe an. Anul acesta a fost ultima tranșă în care ei au plătit certificatele verzi. Din toamnă nu vor mai plăti. Așa au rămas și fără bani, pentru că ar fi avut bani din încasări pentru a nu se ajunge în această situație. Oamenii nu trebuie să-și facă griji pentru energia termică de la iarnă.”, a declarat pentru Replica primarul municipiului Tulcea, Ștefan Ilie.  


De aproape doua luni, locuitorii din Tulcea se spala la ligheanȘtefan Ilie - Primarul municipiului Tulcea

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu-i nimic memorie scurta,pe ala l-ati impuscat ca va taia lumina si apa calda .Rezistati ca si coafura rezista daca folosesti Wella de la Cap n***u nu geaca de piele Neagra.Pe asta il lasati in pace ca doar nu v-a facut puscarie din domiciliu.El?Niciodata, nimeni nu ne-a luat libertatea sau comfortul ,doar traim in U.E. 2024 lumea a evoluat,cenzura a disparut ,conturile se mai blocheza dar stati linistiti ca nu alea din banca,nu acum,doar cand deranjati.Pana atunci?Taceti ! Platiti impozit la timp si nu ratati oferta de pe sticla de plastic la Cora.Romanii tac si nu cer 0.25 centi pe ambalaje de plastic si aluminiu cand toate firmele de colectare sunt de la S r i.Ei sa faca banii si voi ? Nimic,oferta la X magazine si doar la unele produse.REZISTATI ca sunteti obisnuiti!
3
0
Noi în Medgidia nu avem apă rece. Doua zile are presiune apa 5 zile picură. Țevile se sparg și Medgidia devine o mică Veneția. Dar de, avem un primar care a mințit, care a furat, care a fost condamnat cu executare în primă instanță pentru fals intelectual la 1 an și 7 luni cu EXECUTARE, care în campania electorală a mințit electoratul și a câștigat cu promisiunea că scoate RAJA DIN MEDGIDIA, că face, că drege. Medgidioților aveți grijă pe cine puneți ștampila la vot. Acest individ dovedit ca a furat și condamnat cu executare trebuie să dispară și să răspundă pentru tot răul care l-a făcut Municipiului.
1
0
bani de certificate verzi nema, bani sa platiti gazul deloc, sunt doar bani de salarii. Atunci de ce mai mintiti oamenii ca dati drumul in doua trei saptamani ?
3
0
iata halul in care n-au adus 34 de ani de maffie. a fost rau in comunism dar acum e dezastru. tulcea 2 luni, constanta 2 luni, ploiesti 3 luni. si scumpe si tot tot nu vor sa ne dea, ca nu se mai satura borfasii de ciolan. asta nu mai e tara de trait.
4
0
Ca la Cta, domnilor!
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468