REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

De ce nu trebuie să sărim peste micul dejun

De ce nu trebuie să sărim peste micul dejun

A.F. 18 noiembrie 2022 | 00:00 236

Nu ar trebui să sari peste micul dejun. Riști să îți pui sănătatea în pericol. Un studiu realizat de oameni de ştiinţă americani demonstrează că sărirea peste gustarea de dimineaţă dublează riscul de ateroscleroză - adică limitează fluxul de sânge şi oxigen către organe importante din corpul uman, ducând la accident vascular cerebral, atac de cord şi alte afecţiuni.

Experimentul a fost realizat cu participarea a 4.052 de bărbaţi şi femei sănătoase din Statele Unite, care nu sufereau de boli cardiovasculare sau renale cronice la începutul studiului.

Ei au fost împărţiţi de echipa lui Valentin Fuster (medic, profesor, redactor-şef la Journal of the American College of Cardiology şi director al Mount Sinai Heart) în trei grupuri separate. În primul grup, au fost incluşi acei voluntari care au consumat dimineaţa mai puţin de 5% din aportul lor de energie zilnic necesar (adică au sărit în mod regulat peste micul dejun sau au băut doar o ceaşcă de cafea sau un suc, în grabă). În al doilea grup, participanţii şi-au satisfăcut 20% din necesarul caloric la micul dejun (mic dejun normal), iar al treilea - a avut între 5-20% din aportul alimentar necesar printr-un mic dejun cu conţinut scăzut de calorii, scrie stiripesurse.ro.

Rezultatele studiului indică faptul că simptomele de ateroscleroză au apărut într-un procent mult mai mare la persoanele care nu au mâncat deloc micul dejun sau au mâncat ceva sărac în calorii. În plus, markerii bolilor cardio-metabolice au fost de asemenea observaţi mai frecvent la acest grup. O caracteristică distinctă a celor care au sărit peste masa de dimineaţă de calitate a fost circumferinţa mai mare a taliei şi conţinutul crescut de grăsimi şi zahăr, precum şi un indice de masă corporală mai mare şi creşterea tensiunii arteriale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108