rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 22 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

De ce te poți îngrășa în hipertiroidism

Știm că persoanele cu hipertiroidism sunt de regulă slabe, deși mănâncă foarte mult, întrucât metabolismul acestora este mai activ și consumă mai multă energie. Acest lucru explică și simptomele - nervozitate, tahicardie, stare de agitație, tremurat, somn mai puțin, scrie doc.ro

Însă, hipertiroidismul, de obicei, îți crește pofta de mâncare. Și aceasta ar fi o primă explicație legată de creșterea în greutate, uneori mai neașteptată la acești pacienți. Când mănânci mult mai multe calorii, poți crește în greutate, chiar dacă corpul dvs. arde mai multă energie. De aceea, asigurați-vă că mâncați alimente sănătoase, faceți exerciții fizice regulate și lucrați cu un medic la un plan de nutriție.

Pe de alta partă, după tratamentul cu succes pentru hipertiroidie, mulți pacienți se trezesc cu o creștere în exces a greutății, pe care mulți poate că o pierduseră în timp ce glanda tiroidă era în hiperactivitate, iar greutatea a continuat să crească.

Aceasta este o plângere obișnuită a unor pacienți aflați în această situație, iar unii dintre ei, afectați de creșterea în greutate nedorită, sunt la risc să nu mai ia medicamentul menit să le normalizeze nivelul tiroidei.

Creșterea în greutate este frecventă după terapia cu medicamente antitiroidiene, dar poate fi gestionată dacă se dezbate cu medical endocrinolog.

Tratamentul pentru hipertiroidism poate duce la creșterea în greutate în exces dacă nu este abordat devreme.

Ce stimulează creșterea în greutate legată de hipertiroidie?

„Acesti pacienți pot dezvolta o “furtună tiroidiană””, spune Kristien Boelaert, MD, dr., Profesor asociat de endocrinologie la Universitatea din Birmingham din Marea Britanie și autor principal al unui nou studiu axat pe creșterea în greutate după tratamentul pentru hipertiroidism. Furtuna tiroidiană este o afecțiune care pune viața în pericol, în care temperatura corpului, ritmul cardiac și tensiunea arterială cresc adesea la niveluri periculoase.

Aceste simptome pot necesita chiar asistență medicală urgentă. Mulți oameni sunt tentați să nu mai ia tratamentul antitiroidian în speranța de a reduce creșterea în greutate, spune ea, iar pentru cei care o fac, rezultă complicații medicale chiar mai grave.

Recunoscând acest scenariu comun, Dr. Boelaert și colegii ei au fost obligați să studieze problema - exact cât de mult se îngrașă în mod obișnuit oamenii în timp ce sunt tratați pentru hipertiroidism - și să raporteze concluziile lor în revista Thyroid.

Echipa doctorului Boelaert a descoperit că mulți oameni se îngrașă într-adevăr, în timp ce unii ajung chiar la obezitate. Datele colectate din acest studiu pun cifre concrete asupra acestui efect advers al tratamentului hipertiroidian. Conștientizarea simplă a cât de frecvent poate aparea creșterea în greutate în exces poate fi o mare ușurare pentru pacienți, spune dr. Boelaert pentru EndocrineWeb; știind că poate apărea creșterea în greutate înseamnă că pacienții pot lua măsuri proactive pentru a anticipa problema și a reduce rezultatul.

Tratament non-chirurgical pentru tiroida hiperactivă și creșterea în greutate

În timp ce medicii endocrinologi sunt conștienți că această creșterea în greutate poate apărea după tratament, adesea nu se menționează această ipoteză pacienților, spune dr. Boelaert.

Progresia obișnuită, spune dr. Boelaert, este următoarea: pacienții observă că slăbesc fără să încerce și merg la medic, moment în care află că au o tiroidă hiperactivă. Aceștia sunt tratați cu medicamente antitiroidiene sau cu medicamente plus tratament cu iod radioactiv (RAI).

După tratamentul pentru hipertiroidism, pacienții vor observa o creștere constantă în greutate, în ciuda faptului că nu se modifică alimentația sau exercițiile fizice. În primul rând, greutatea se va apropia de nivelul normal, dar apoi mulți continuă să experimenteze creșterea în greutate, ajungând la supraponderalitate sau chiar la obezitate. Ca atare, Dr. Boelaert și-a propus să evalueze cât de severă este problema creșterii în greutate la pacienții tratați pentru hipertiroidism și ce ar putea explica acest rezultat problematic.

În cazul hipertiroidismului, pierderea în greutate este frecventă.

Cercetătorii au apelat la baza de date a clinicii tiroidiene de la Universitatea Spitalelor din Birmingham, National Health Service Foundation Trust, pentru a culege date despre toți pacienții adulți cu hipertiroidism tratați fie cu medicamente antitiroidiene, cu radioiod (131-I) sau ambele. Informațiile au fost colectate pentru pacienții tratați între 2000 și 2014, cu trei ani de urmărire. Niciunul dintre pacienți nu a avut tiroidectomie - eliminarea chirurgicală a tiroidei - care este o altă opțiune de tratament.

În total, au fost evaluați 1.373 de pacienți, cu vârste cuprinse între 18 și 90 de ani, iar greutatea lor a fost urmărită în timp. În timpul tratamentului, bărbații, în general, câștigă aproximativ 17,6 kilograme, în timp ce femeile au câștigat puțin peste 12 kilograme. Cercetătorii au comparat creșterea în greutate a pacienților cu cea a unei populații comparative de aproape 11.000 de persoane care nu aveau o tiroidă hiperactivă.

La începutul tratamentului medicamentos, cei care au fost diagnosticați cu o tiroidă hiperactivă cântăreau mai puțin, în medie, decât populația de comparație, spune dr. Boelaert, ceea ce era de așteptat. Cu toate acestea, după tratament, pacienții cu hipertiroidism au fost mai predispuși decât grupul de comparație să atingă un nivel de obezitate. De fapt, bărbații au fost de 1,7 ori mai predispuși, iar femeile, de 1,3 ori mai probabil să câștige suficientă greutate pentru a fi considerați în intervalul obez.

În comparație cu medicamentele singure, tratamentul care a inclus RAI a fost asociat cu un câștig suplimentar de aproximativ 1,3 kilograme. (Aceasta este inclusă în câștigul global constatat, deoarece această cifră a analizat toți pacienții, cu toate cele trei planuri de tratament, și a câștigat în medie).

„Experimentarea creșterii constante în greutate este cea mai răspândită în primele șase luni”, după tratament, spune dr. Boelaert pentru EndocrineWeb, iar apoi se poate diminua oarecum. Dar un anumit nivel de creștere în greutate a fost experimentat de majoritatea pacientelor mai mult de 24 de luni.

De la momentul în care pacienții au solicitat îngrijire până la sfârșitul urmăririi tratamentului, o creștere în greutate de 5% sau mai mult a fost măsurată la 65% dintre pacienții cu hipertiroidism și mai mult de o treime (38%) au înregistrat o creștere în greutate de 10% sau mai mult peste greutatea corporală obișnuită.

Bărbații s-au îngrășat mai mult decât femeile, iar cei cu tiroidă hiperactivă, din cauza bolii Graves, au fost mai predispuși să câștige mai multă greutate decât cei care au avut hipertiroidism nodular toxic sau cei a căror cauză a tiroidei hiperactive nu era cunoscută.

Ce cauzează creșterea în greutate după terapia cu medicamente antitiroidiene?

Dr. Boelaert încă nu poate spune cu siguranță de ce persoanele care sunt tratate cu medicamente antitiroidiene pentru a-și inversa hipertiroidismul prezintă o tendință de a câștiga înapoi greutatea pierdută și mai mult. „Se pare că ceva în procesul de boală sau poate că din tratament îi face să se îngrașe”. În mod clar, sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege mecanismele specifice din spatele schimbării în sus a greutății corporale ca urmare a tratamentului non-chirurgical pentru tiroida hiperactivă, spune ea.

De asemenea, „știm că semnalele poftei de mâncare se tulbură atunci când tiroida este hiperactivă”, spune ea. Când pacienții vin la tratament, spun mulți dintre ei, slăbesc, deși simt că mănâncă ca un cal. "După începerea tratamentului antitiroidian, cel puțin unii oameni pot continua să mănânce aceleași cantități mai mari cu care s-au obișnuit, iar acest lucru poate contribui la creșterea în greutate”, spune ea.

Semnalele apetitului revin la normal după începerea tratamentului? „Nu știm, dar sperăm să studiem acest lucru”, spune dr. Boelaert.

Ea își face griji cu privire la efectele adverse asociate cu supraponderalitatea. „Persoanele cu tiroidă hiperactivă au deja un risc crescut de boli cardiovasculare”, explică ea. „Dacă atunci devin supraponderali sau obezi, acesta este un „stres” suplimentar. Prin urmare, recunoașterea riscului crescut de boli de inimă și preocupările legate de creșterea în greutate ar trebui discutate cu medicul dumneavoastră și încorporate în planul dumneavoastră de tratament.

Adresați creșterea în greutate din terapia antitiroidiană

Noua cercetare oferă câteva informații noi și valoroase, spune Reshmi Srinath, MD, director al Programului de gestionare a greutății și metabolismului Mount Sinai și profesor asistent de endocrinologie, diabet și boli osoase la Școala de Medicină Icahn din New York; ea a analizat rezultatele, dar nu a fost implicată în cercetare.

„Pune unele cifre pe un fenomen pe care l-am observat, dar care nu au putut fi cuantificate”, spune ea despre creșterile medii în greutate observate în rândul bărbaților și femeilor din studiu.

„Pacienții mei cu tiroidă hiperactivă sunt adesea încântați de pierderea inițială în greutate”, spune dr. Srinath, dar îi avertizează cu privire la șansa ca această tendință să se inverseze. Știind că creșterea în greutate apare, probabil, odată ce tratamentul medicamentos începe să normalizeze funcția tiroidiană și că creșterea în greutate poate „depăși” ceea ce duce la excesul de greutate corporală nedorită este un punct cheie de îngrijire care trebuie abordat.

Când un endlocrinolog vede pacienții, trebuie să îi avertizeze cu privire la posibilitatea creșterii în greutate și să-i îndeamne să facă ajustările necesare în dieta lor, dar mai ales să facă o activitate fizică regulată ca cel mai bun mod de a contracara potențialul de greutate.

De asemenea, este foarte important, spune ea, să fii atent monitorizat în timp ce ești sub tratament. În special în primele 18 luni, pacienții trebuie să fie în contact cu echipade îngrijire a sănătății la fiecare trei luni, pentru servicii precum teste de laborator, pentru a urmări funcția tiroidiană, care necesită monitorizarea nivelurilor funcției tiroidiene. „Dorim să evităm fluctuațiile extreme ale nivelurilor hormonilor tiroidieni, care - dacă nu se află în raza de acțiune - ar putea accelera tendința de a experimenta creșterea în greutate, spune dr. Srinath.

Discuție deschisă despre modificările de greutate și riscul de boli de inimă

Conștientizarea tendinței de creștere în greutate este primul pas crucial pentru fiecare pacient cu hipertiroidism, spune dr. Boelaert. Ea spune că medicii ar trebui să fie mai prevăzatori cu privire la probabilitatea creșterii în greutate, dar și că pacienții ar trebui să fie pregătiți să discute acest lucru și să insiste ca acesta să facă parte din planul de îngrijire.

"Le spun pacienților - când vom regla activitatea tiroidei, mă aștept să te îngrași. Dovada este că probabil vei câștiga mai mult decât ai pierdut", spune dr. Boelaert. Deci, știți acest lucru și pledați pentru îndrumări clare despre ceea ce puteți schimba pentru a încetini orice creștere inevitabilă în greutate și pentru a preveni depășirea greutății obișnuite și sănătoase.

Dr. Boelaert a găsit o creștere netă mai mare în greutate netă la pacienții ei care au primit terapie cu iod radioactiv decât medicamentele singure, dar nu crede că acest efect secundar ar trebui să îndepărteze oamenii de la tratamentul RAI, deoarece eficiența este mult mai mare cu acest tratament, spune ea.

Ea observă că pacienții care adoptă un stil de viață mai sănătos pot reduce excesul de greutate, asta dacă nu urmau deja o dietă sănătoasă pentru inimă și aveau o activitate fizică zilnică, atunci când i-a întâlnit pentru prima dată.

„A avea o tiroidă hiperactivă nu este o boală benignă”, le spune pacienților ei. Tratamentul este esențial, la fel și monitorizarea greutății pe măsură ce procesul de tratament progresează.

miercuri, 29 septembrie 2021243
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
GANDUL.RO
Ultima oră! A murit Gelu Tofan
Comentarii
mai mult...Sănătate
22 oct 23:08SănătateOctavian Jurma: "Declararea Stării de urgență este singura noastră șansă"

"Declararea stării de urgenţă este singura noastră şansă, altfel vom căra morţii în camioane. Am ajuns în...462

22 oct 00:00SănătateTromboza venoasă profundă ar putea fi tratată printr-o tehnică imagistică199
22 oct 00:00Sănătate7 lucruri pe care trebuie să le știi despre bolile cu transmitere sexuală217
22 oct 00:00SănătateDr. Mihai Craiu: "Nu vă mai tratați, singuri, acasă, după reţete «faimoase»".

Medicul Mihai Craiu avertizează că pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2, care aleg să se trateze singuri acasă, după...222

22 oct 00:00SănătateUn tânăr cu transplant de măduvă osoasă, primul pacient cu COVID-19 căruia i s-au administrat anticorpi monoclonali196
22 oct 00:00SănătateChirurgii din SUA au transplantat pentru prima dată un rinichi de porc la un om177
22 oct 00:00SănătateMinisterul Sănătăţii a repartizat Direcţiilor de sănătate publică 4.175 de flacoane de Tocilizumab

Ministerul Sănătăţii a anunţat că a repartizat, miercuri, 4.175 de flacoane de Tocilizumab de diferite volume la...167

22 oct 23:08SănătateValeriu Gheorghiţă: Vaccinarea reduce de cel puţin 20 de ori riscul de deces262
22 oct 23:09SănătateValeriu Gheorghiță, despre criza COVID: Sistemul medical nu e deloc lipsit de vină318
22 oct 23:09SănătateMinistrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, cere medici şi medicamente de la Uniunea Europeană

Ministerul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a cerut ajutorul Uniunii Europene, după dezastrul din spitalele...270

22 oct 23:10SănătateCseke Attila: Încă nu am ajuns în vârful valului patru al pandemiei277
22 oct 23:11SănătateMarea Britanie a descoperit o nouă mutație a variantei Delta: caz identificat și la un copil363
Vremea
14.3°14.3° - 16.3° vineri, 22 octombrie 2021
ConstanțaUmiditate: 63%
Vânt: 3.23 m/s
Presiune: 1017 milibari

Loto
6/49252124482
5/40392012342436
joker21918273920
Horoscop
mai mult...SPSportRT
22 oct 23:59SportArsenal Londra a transferat un COPIL de doar patru ani. VIDEO

Clubul de fotbal Arsenal a achiziţionat un preşcolar de patru ani, Zayn Ali Salman, el devenind cel mai tânăr...478

22 oct 23:54SportTenis: Simona Halep s-a calificat în sferturi la Moscova

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la...467

22 oct 23:52SportTenis: Irina Begu s-a calificat în sferturile turneului de la Tenerife

Jucătoarea română de tenis Irina Begu s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale turneului WTA 250 de la...290

22 oct 23:54SportFocar de COVID-19 la FCSB: 'Avem 11 jucători valizi, cu 2 portari'

Managerul general al FCSB, Mihai Stoica, a notat, joi, într-un mesaj postat în social media, că echipa bucureşteană...437

Local
22 oct 23:58LocalCoronavirus: Peste 4.000 de noi vaccinări, la Constanța, în ultimele 24 de ore

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 58.697 de persoane...655

22 oct 23:58LocalCOVID-19: 25 NOI DECESE, la Constanța

Până joi, 21 octombrie a.c., 43.487 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, la nivel...1028

22 oct 23:58LocalAccident rutier în zona Gării

976

22 oct 13:03LocalUnul dintre ȘEFII GRUPĂRII ‘CHEI POTRIVITE’ s-a ales cu o pedeapsă mai mică!

Adrian Nicolae Matei este unul dintre membrii fondatori ai grupării care acționa prin metoda chei potrivite. Condamnat...730

22 oct 13:39LocalCONSTANȚA va avea DOUĂ NOI CREȘE, cu sprijin de la CNI

Consilierii locali municipali au fost convocați în ședință extraordinară pentru a vota predarea a două terenuri...979

22 oct 23:58LocalCoronavirus: 2.417 persoane, verificate de polițiștii constănțeni, în ultimele 24 de ore

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii...317

22 oct 15:28LocalPARCUL de la GARĂ va fi REAMENAJAT!

Vești bune pentru constănțeni! Zona Parcului Gării intră în atenția Primăriei Constanța. În acest sens,...1202

22 oct 23:59LocalCei doi INSPECTORI ANAF, puși de DNA sub CONTROL JUDICIAR!

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus punerea în...2467

22 oct 22:19LocalAsociația Părinților Constănțeni, ÎMPOTRIVA vacanței de 2 săptămâni!

1728

Politică
22 oct 00:00PoliticăCioloş: Nu suntem confortabili cu un premier militar în rezervă

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, consideră că desemnarea unui fost militar ca premier este un semnal ''foarte...271

22 oct 23:14PoliticăCiolacu: Am luat decizia în cadrul BPN să ne vedem cu prim-ministrul desemnat

PSD a decis, în cadrul Biroului Permanent Naţional, să aibă o întâlnire cu prim-ministrul desemnat, Nicolae...387

22 oct 23:15PoliticăCiucă: Chem toţi actorii politici responsabili să ne sprijine pentru a depăşi criza medicală şi economică

234

22 oct 23:15PoliticăDacian Cioloș: 'Am putea avea rapid un guvern, însă decizia e la PNL'

Președintele USR, Dacian Cioloș, a vorbit, joi, după ce Nicolae Ciucă a fost desemnat pentru a forma guvernul,...244

22 oct 23:16PoliticăKelemen, despre varianta Ciucă: „E o problemă”

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, după consultările de la Cotroceni, că înțelege nominalizarea de...809

22 oct 23:16PoliticăFlorin Cîțu vrea șefia Senatului, după ce partidul a decis să îl propună premier pe Nicolae Ciucă

805

Interviuri
16 oct 00:08InterviuriDr. Constantin DINA: VACCINUL pe bază de ARN Mesager oferă cea mai mare PROTECȚIE! Video

Medicul Constantin Dina, consilierul personal al președintelui Comisiei de Sănătate din cadrul Camerei Deputaţilor,...7304

16 oct 00:08InterviuriBOURCEANU, PNL: Am avut un primar Mazăre care se ocupa de Mamaia și un Făgădău care se BARICADA în BIROU! VIDEO

Septimiu Bourceanu, senator și președintele Organizației Municipale a PNL Constanța, este dezamăgit de ceea ce se...2667

8 oct 00:09InterviuriPrefectul COȘA: Constanța va intra în CARANTINĂ de NOAPTE deocamdată, nu în LOCKDOWN! Video

8483

7 oct 00:07InterviuriLucian LUNGOCI, un posibil CANDIDAT la Primăria Constanța. VIDEO

Moțiunea de cenzură depusă de PSD, pentru dărâmarea Guvernului Cîțu a trecut, așa că premierul și miniștrii...2045

24 sep 23:56InterviuriCÎRJALIU: Ciobanu a CUMPĂRAT un SUV cu 3.000 de lei și l-a vândut cu 65.000 de lei! Video

Primarul din Agigea, Cristian Maricel Cîrjaliu, a fost prezent în studioul Replica, unde a discutat, în cadrul unui...4512

22 sep 00:03InterviuriDETALII INTERESANTE din CARIERA PROCURORULUI CRIMINALIST Zafer SADÎC! Video

4278

Monden
22 oct 00:00MondenFata cea mare a Angelinei Jolie, pentru prima oară îmbrăcată în rochie!

Fata-băiat a Angelinei Jolie a apărut pe pentru prima oară îmbrăcată în rochie. Până acum, Shiloh a fost...357

22 oct 00:00MondenTori Spelling, criză de nervi în plină stradă. Ce a păţit actriţa

Tori Spelling trece prin momente grele şi tensionate, aşa cum a fost văzută şi într-un material de tip paparazzi...322

22 oct 00:00MondenPriscilla Presley a avut o aventură cu Richard Gere. Povestea plină de detalii picante

297

22 oct 00:00MondenHalle Berry, strălucitoare la Gala Elle, în Los Angeles. Cele mai îndrăznețe ținute de la eveniment

Gala Elle a strâns și în acest an o mulțime de dive „sub acelaș acoperiș”. Printre cele mai strălucitoare...210

22 oct 00:00MondenJonathan Akeroyd părăseşte casa de modă Versace şi devine noul CEO al brandului Burberry

Brandul de lux Burberry l-a desemnat în funcţia de CEO pe Jonathan Akeroyd, fostul director al casei de modă Versace,...170

22 oct 00:00MondenMeryl Streep va juca într-un serial de televiziune despre criza climatică

140

Mapamond
22 oct 00:00MapamondCoronavirus: Polonia se confruntă cu o 'explozie' de cazuri, atenţionează ministrul sănătăţii

Ministrul polonez al sănătăţii a avertizat miercuri asupra unei ''explozii deosebite'' de cazuri de coronavirus în...205

22 oct 00:05MapamondLituania: Site-urile de informaţii blochează comentariile publice despre COVID-19

Cele mai mari portaluri lituaniene de informaţii au anunţat miercuri că suprimă comentariile publice la articolele...455

22 oct 00:09MapamondNATO va căuta dialogul cu Rusia în pofida scandalului de spionaj

157

22 oct 00:00MapamondSUA autorizează injecţia cu un vaccin diferit pentru doza de rapel anti-COVID-19

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA a autorizat miercuri utilizarea pentru doza de rapel a unui...229

22 oct 00:00MapamondLituania: Până la 7.000 de migranţi aşteaptă să intre ilegal în UE venind din Belarus

Un număr cuprins între 6.000 şi 7.000 de migranţi proveniţi din Irak, Siria şi alte ţări ar putea fi în...165

22 oct 01:08MapamondCoronavirus: Record de vaccinări anti-COVID după un număr mare de decese în Ucraina

Ucraina a anunţat miercuri că a înregistrat un record de vaccinări anti-COVID în 24 de ore, după ce cu o zi...148

22 oct 01:01MapamondPatru israelieni sunt acuzaţi că au păcălit milioane de germani

Poliţia din Israel a arestat, la solicitarea autorităţilor germane, patru cetăţeni israelieni acuzaţi că au...250

22 oct 00:10MapamondItalia: Berlusconi achitat într-o parte a dosarului legat de petrecerile "bunga-bunga"

Fostul premier şi om de afaceri italian Silvio Berlusconi a fost achitat joi de un tribunal din Siena (centru-vest)...406

22 oct 00:12MapamondTurcia, plasată sub supraveghere de către GAFI; Ankara califică decizia ca fiind „nedreaptă“

353

Sănătate
22 oct 00:00SănătateMinisterul Sănătăţii a repartizat Direcţiilor de sănătate publică 4.175 de flacoane de Tocilizumab

Ministerul Sănătăţii a anunţat că a repartizat, miercuri, 4.175 de flacoane de Tocilizumab de diferite volume la...167

22 oct 23:08SănătateValeriu Gheorghiţă: Vaccinarea reduce de cel puţin 20 de ori riscul de deces

Vaccinarea cu schema completă reduce de cel puţin 20 de ori riscul de deces, a declarat, miercuri, preşedintele...262

22 oct 23:09SănătateValeriu Gheorghiță, despre criza COVID: Sistemul medical nu e deloc lipsit de vină

318

22 oct 23:09SănătateMinistrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, cere medici şi medicamente de la Uniunea Europeană

Ministerul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a cerut ajutorul Uniunii Europene, după dezastrul din spitalele...270

22 oct 23:10SănătateCseke Attila: Încă nu am ajuns în vârful valului patru al pandemiei

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, afirmă că România nu a ajuns încă în vârful valului pandemiei...277

22 oct 23:11SănătateMarea Britanie a descoperit o nouă mutație a variantei Delta: caz identificat și la un copil

363

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT