REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

"De unul singur nu poţi să faci nimic. Echipa din Parlament trebuie să beneficieze de sprijinul autorităţilor locale"

"De unul singur nu poţi să faci nimic. Echipa din Parlament trebuie să beneficieze de sprijinul autorităţilor locale"

Replica API 7 decembrie 2012 | 00:00 292

Mircea Titus Dobre, candidatul USL pe Colegiul 7:

Mircea Titus Dobre, candidatul USL pe Colegiul 7:

Mircea Titus Dobre a avut misiunea de a face campanie de la zero. Mai exact, este la prima sa experienţă în ceea ce priveşte o candidatură la Parlamentul României. Dobre, în prezent consilier judeţean, candidează din partea USL pe Colegiul 7.

Reporter: Familist convins, 33 ani, fetiţă de 6 ani, Daria. Ce viitor întrevedeţi pentru Daria peste ani în România?

Mircea Titus Dobre: Mă gândesc la toţi copiii, nu numai la ea. Să aibă un viitor bun, să nu mai plece departe de familiile lor în căutarea unui job bine plătit şi a unor condiţii de viaţă mai bune. Copiii sunt totul pentru noi şi pentru ei merită să facem tot efortul. De aceea programele USL pentru locuinţe sociale şi locuinţe ieftine pentru tineri sunt atât de bine venite, sau proiectul "Consumaţi produse româneşti" al CJC, prin care tinerilor de la sat li se dechide calea unei afceri chiar la ei acasă, din care pot trăi ei şi familia lor. Cum locuri de muncă sunt destul de puţine în mediul rural, asta îi ajută pe cei harnici şi întreprinzători să aibă un start bun într-o afacere de viitor.

Rep.: Ce spune fetiţa dvs. când vă vede la televizor sau vă vede pozele în ziar? Înţelege de ce aţi ales calea politicii? I-aţi explicat?

M.T.D.: I-am explicat cât mai pe înţelesul ei care este crezul meu. Mereu spune că tati o să ajungă preşedinte ca să îi ajute şi pe ceilalţi. Vedeţi cum în mintea sinceră a unui copil s-a format ideea că trebuie să fii acolo, în vârf, ca să-i poţi ajuta pe cei care depind de efortul tău. Asta vreau să fac şi eu. Nu mă gândesc să ajung preşedinte, departe de mine gândul acesta, dar dacă voi merge în Parlament e suficient ca să pot interveni acolo unde au nevoie românii, acolo unde îmi spun ei că e important să intervin.

Rep.: Spuneţi că munca nu e o ruşine...de la ce vârstă munciţi?

M.T.D.: De foarte devreme. Am început să-mi ajut părinţii de pe la 15-16 ani. Afacerea era la început atunci, vindeam de toate şi îmi aduc aminte că ajutam la căratul frigiderelor. Eram la liceu şi în timpul liber îi ajutam pe ai mei.

Rep.: Adică aţi început de jos, ca şi în politică....

M.T.D.: Da, altfel nu se poate. Nu poţi să fii direct şef, fără o experienţă, fără studii de specialitate şi fără efort. Totul vine uşor-uşor. Aşa e cel mai eficient.

Rep.: Politica înseamnă nu numai să faci bine, ci şi să nu faci rău... Cât rău a făcut politica românilor în ultimii ani?

M.T.D.: Vedeţi că a fost nevoie să parcurgem traseul a 6 preşedinţi şi a nu mai ştiu câte guverne ca să ajungem să inaugurăm 205 km de Autostradă, după 25 de ani. Practic 10 km pe an. De fapt, nici nu a fost o inaugurare în adevăratul sens al cuvântului, s-a făcut pe tronsoane. Premierul Victor Ponta de aceea nici nu a vrut să taie vreo panglică... Apoi a fost coşmarul tăierilor de pensii şi salarii, de indemnizaţii, politica a făcut destul rău românilor în ultimii ani, de aceea e datoria noastră să reparăm toate aceste nedereptăţi şi chiar am început s-o facem.

Rep.: Ce înseamnă echipă în politică? Ce poate face un parlamentar de unul singur? Ce poate face având majoritate şi o echipă locală puternică?

M.T.D.: De unul singur nu poţi să faci nimic. Dacă principul "Toţi pentru unul şi unul pentru toţi nu funcţionează" tot efortul e zadarnic. Echipa din Parlament trebuie să beneficieze de sprijinul autorităţilor locale, dar şi al Guvernului deopotrivă. Altfel, ne luptăm cu morile de vânt ca în ultimii 4 ani. Şi peste toate, cel mai important este ca după 9 decembrie să avem majoritate. Constănţenii, românii trebuie să înţeleagă că numai aşa vom putea să lucrăm eficient pentru ei, să modificăm legi aşa cum ne-au cerut cei de la sindicate cu care ne-am întâlnit în toată această perioadă sau pensionarii civili ori militari.

Rep.: Constanţa poate fi un exemplu pentru România?

M.T.D.: Poate şi este. Premierul Victor Ponta a venit la Constanţa şi a partcipipat la festivitatea de înmânare a celor 400 de chei în Campusul Social Henri Coandă tocmai pentru că vrea să extindă acest program la nivel naţional. Şi programul locuinţelor ieftine pentru tineri şi cel cu serele al CJC. Aşa că deja Constanţa este un exemplu.

Rep.: Aţi avut întâlniri cu sindicatele, cu pensionarii, aţi adunat material pentru viitoarea activitate de parlamentar?

M.T.D.: Da, toate aceste întâniri au avut dublu scop: să aflăm problemele oamenilor chiar de la ei şi să structurăm problematica pentru a o transforma în proiecte de lege. Am aflat idei şi soluţii valoroase pe care le vom pune în practică imediat ce vom ajunge la putere.

Rep.: De ce nu aţi rămas în mediul de afaceri? Vă era bine, v-aţi găsit calea... De ce a trebuit să intraţi în politica? Nu era mai uşor să criticaţi de pe margine?

M.T.D.: Întotdeauna e mai uşor să critici de pe margine, dar cineva trebuie să-şi asume şi responsabilitatea de a schimba ceva. Dacă nu noi, tinerii, atunci cine? Nu ştiu dacă aţi observat, dar echipa USL de la Constanţa este una tânără şi foarte entuziastă. A demonstrat până acum că poate face treabă chiar şi în opoziţie, acum vrem să arătăm de ce suntem în stare având şi suportul politic al votului copleşitor, care să-l determine pe Traian Băsescu fără echivoc să-l numească premier din nou pe Victor Ponta şi să ne punem cu toţii pe treabă. Gata cu portocaliii, ajunge cu umilirea românilor.

Rep.: Ce speră generaţia tânără că va schimba dacă intră în politică?

M.T.D.: În primul rând mentalitatea pe care o au românii despre politicieni. Să arate că are proiecte viabile şi că sunt consecvenţi, că ţin cont de cei care i-au propulsat în Legislativ.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108