REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Decizie dată de magistraţi în dosarul în care Asociaţia Constanţa Altfel a contestat PUZ-ul în vederea construirii unui bloc în Parcul Tăbăcărie

Decizie dată de magistraţi în dosarul în care Asociaţia Constanţa Altfel a contestat PUZ-ul în vederea construirii unui bloc în Parcul Tăbăcărie

Replica API 6 decembrie 2018 | 23:55 546

Oil Depol Service SRL intenționează să construiască un imobil cu șase etaje pe malul lacului Tăbăcărie, aproape de intrarea în stațiunea Mamaia, pe un teren cu suprafața de 519 mp, în prezent liber de orice construcții.

Societatea a obținut PUZ-ul în vederea realizării investiției, numai că documentul a fost contestat în instanță, în iulie, de Asociația Constanța Altfel. Miercuri, 5 decembrie, Asociația Constanța Altfel a ”bifat” o realizare. În sensul că instanța a respins excepția lipsei calității procesuale a asociației invocată de Consiliul Local.

”Cică nu putem contesta noi, Asociația Constanța Altfel, că nu suntem în niciun chip vătămați că dispare parcul și nici nu justificăm niciun interes în a stopa construirea de blocuri în parc. La fel de discret precum demersul nostru, Tribunalul s-a raliat poziției noastre. A zis că suntem vătămați și avem tot interesul să atacăm blocurile de spațiu verde. Acțiunea noastră continuă, la fel de discret, până la, sperăm, anularea autorizării acordate de consiliul local, aceea de a se construi blocuri în parc”, au spus reprezentanții Asociației Constanța Altfel, al cărei președinte este Vergil Chițac. S.C. Oil Depol Service S.RL. îl are ca și acționar pe Radu Merlă, nimeni altul decât soțul lui Ani Merlă, Director executiv în cadrul Primăriei Constanța. Blocul ar urma să fie construit în spatele imobilului Casa Verde, zona Luna Parc. Terenul a fost achiziționat de societatea Oil Depol în ianuarie 2016. PUZ-ul a fost aprobat de Consiliul Local pe 25 aprilie a.c., cu 16 voturi pentru, 10 împotrivă și o abținere.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oameni de afaceri Merla astia.. rude prin primarie, primarie care le da terenuri prin interpusi.. foarte mari oameni de afaceri. Daca ii deconectezi de la stat si ii trimiti sa faca afaceri pe piata libera privata mor de foame..
3
0
Felicitari ! Petre, intrebi rhetoric, nu? Merla vinde cateva cacastori ambulante Primariei si produce teren de blocuri unde-i vor muschii. Argatul executa intocmai si la timp.
8
0
Cum a fost achizitionat terenul in 2016?
8
0
bravo, felicitari!
8
2
Felicitari!
12
3
Ar trebui sa se publice numele consilierilor care aproba astfel de proiecte si partidele din care fac parte sa stim si noi cu cine votam. Votul uninominal la primarii si la parlamentare era sfant dar nu se aplica in ciuda referendumului.Daca cetatenii ar fi mai bine informati poate ar putea vota alesi interesati de dezvoltarea orasului nu de distrugerea lui.
25
0
TOT CE E BUN TREBUIE SA DISPARA
13
0
Felicitari!
22
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108