REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Declaraţiile HALUCINANTE ale unei angajate de la un schimb valutar din Constanţa: „Ne-am săturat de bani falşi”

Declaraţiile HALUCINANTE ale unei angajate de la un schimb valutar din Constanţa: „Ne-am săturat de bani falşi”

Replica API 25 iulie 2016 | 00:10 1987

Le este frică să nu fie aşteptaţi la colţ

Le este frică să nu fie aşteptaţi la colţ

Casele de schimb valutar sunt principalele ţinte ale celor care au bancnote false şi doresc să scape de ele. Angajaţii sunt instruiţi bine inainte de a începe activitatea, riscul fiind unul foarte mare şi costisitor. „Deşi am 30 de ani în domeniu, tot îmi este frică să nu fiu înşelată într-un moment de neatenţie”, declară o angajată a unei case de schimb pozţionată chiar în centrul Constanţei. Şi, din câte se pare, tentative de înşelăciune există la ordinea zilei, metodele fiind diversificate, dar Poliţia nu este sesizată! De ce? Pentru că angajaţilor le este frică să nu fie aşteptaţi la... cotitură.

Angajata casei de schimb valutar din municipiul Constanţa a adăugat: „La noi vin clienţi care schimbă sume foarte mari, cel mai mult i-am schimbat unui constănţean 100.000 euro. Trebuie să verificăm fiecare bancnotă în parte deoarece am păţit de multe ori să întâlnim bani falşi. De cele mai multe ori, cei care vor să scape de banii falşi sunt îmbrăcaţi frumos, sunt oameni care par serioşi şi nu te-ai aştepta să încerce să te păcălească. De aceştia trebuie să ne ferim. Ne este frică să anunţăm Poliţia, infractorii ne pot aştepta afară seara când scăpăm de la muncă şi nimeni nu ne poate asigura protecţia. Preferăm sa le dăm înapoi bancnotele şi să le spunem că nu le putem schimba bancnotele deoarece nu sunt bune. Evităm cuvântul - fals - pentru că devin violenţi verbal şi ameninţători. Am întâlnit lei falşi, dolari, euro dar şi alte bancnote. Unele sunt foarte bine realizate şi trebuie să fim foarte atente, altele sunt falsuri uşor de depistat. Pe timp de vară vin la noi şi turişti cu bani falşi. Colegii din staţiuni trebuie să fie foarte atenţi şi la bancnotele precum lire sterline, dolari canadieni, franci, leva etc.”, a spus ea. Femeia, al cărei nume nu îl putem dezvălui din motive evidente, ne-a mai relatat şi alte metode prin care escrocii încearcă să înşele: „Le număr banii primiţi, le precizez suma, iar apoi aceştia spun că am greşit şi să le dau banii înapoi să se convingă. Apoi scot o bancnotă reală şi adaugă alta falsă, sperând că nu îi voi număra iar. Un începător poate să facă greşeala asta şi să pună bani de la el”, a conchis ea.

Mai multe anchete au fost demarate la Constanţa

Mai multe anchete au fost declanşate la Constanţa, legate de banii falşi care circulă pe piaţă. Spre exemplu, în urmă cu doar 2 ani, procurorii DIICOT au descoperit o fabrică de bani falşi la Oradea. Acolo, au fost găsiţi 13 milioane de euro, bani care dacă ar fi ajuns pe piaţă, ar fi produs un prejudiciu imens. O altă grupare infracţională, începând cu anul 2014, a introdus din Serbia pe teritoriul României diferite cantităţi de ţigări pe care le-a distribuit în vederea punerii în vânzare pe raza mai multor judeţe, cu preponderenţă în sud-vestul ţării, iar totodată, există suspiciunea că o parte din membrii grupării, începând cu anul 2014 şi până în 2015 au introdus în România sume importante de bani (20.000 USD), constituite din bancnote de 100 USD falsificate. Bancnotele falsificate au fost puse în circulaţie pe teritoriul României, inclusiv pe raza judeţului Constanţa. La sediul D.I.I.C.O.T - Serviciul Teritorial Constanţa au fost aduse, în ianuarie 2015, în vederea audierii, mai multe persoane, din care 15 au fost reţinute, cu menţiunea că nici una nu este din Constanţa. Banca Naţională avertizează că cele mai frecvente bancnote româneşti false sunt cele de 10 lei, iar în cazul în care am primit bani falşi, să sunăm imediat la Poliţie.

Gabriel GÎRBACI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108