REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Deputatul Florin Gheorghe şi-a prezentat proiectele

Deputatul Florin Gheorghe şi-a prezentat proiectele

Replica API 1 martie 2016 | 00:09 262

Conferinţă

Conferinţă

Florin Gheorghe

Florin Gheorghe, preşedintele oganizaţiei municipale a UNPR Constanţa, a anunţat într-o conferinţă de presă că a elaborat mai multe proiecte legislative pentru actuala sesiune parlamentară. Gheorghe a specificat că este vorba de trei proiecte care vor veni în sprijinul cetăţenilor. Primul proiect vizează acvacultura marină şi se referă la ordonanţa de ugenţă nr 23/2008 care reglementează acest sector economic. „Deoarece au fost foarte mulţi oameni de afaceri care au vrut să investească în acest sector şi s-au lovit de foarte multe bariere, am gândit acest proiect de lege. Adică cei care au dorit să înfiinţeze riviere marine sau diverse crescătorii de peşti în Marea Neagră, au avut probleme la închirierea luciului apei. Prin modificarea acestei legi, partic, cei care vor dori vor putea concesiona luciul de apă marin”, a declarat Florin Gheorghe. Al doilea proiect elaborat se referă la modificarea legii 10/1995 care face referire la garanţia lucrărilor publice.

„În acest moment legea garanţiilor publice care este în România este de maxim doi ani. Prin această modificare adusă legii îmi doresc să crească garanţia la lucrările publice la minimum 5 ani.” a mai adăugat Florin Gheorghe. De asemenea, acesta a mai menţionat că în modificarea legii va apărea ca orice defect apărut ulterior să fie suportat de executor şi ca amenzile să fie duble. Ultimul proiect de lege elaborat se referă la timbrul de mediu, o problemă cu care România s-a confruntat în ultimi ani. „Prin acest proiect de lege aş vrea să eliminăm taxa de poluare sau de înmatriculare şi să introducem timbrul de mediu. Astfel, toate autoturismele care circulă pe drumurile publice din România vor fi obligaţi să plătească această taxă, indiferent de ţara în care este înmatriculat autoturismul.” a specificat preşedintele UNPR. Valoarea timbrului de mediu a fost stabilită pe mai multe categorii de autoturisme şi va putea fi achiziţionat pentru o zi, o săptămână, o lună, trei luni şi un an de la orice staţie peco. Însă, nu toate autoturismele vor fi obligate să plătească acest timbru, excepţie făcând cele electrice. Cu alte cuvinte, cei care au achiziţionat în ultima vreme o maşină şi au înmatriculat-o deja, vor putea cere banii înapoi sau vor cere compensarea plăţii şi adăugarea la timbrul de mediu. Prin intermediul acestei conferinţe de presă, preşedintele UNPR, a ţinut să îşi exprime recunoştinţa şi mulţumirea pentru fostul ministrul al educaţiei, Sorin Câmpeanu pentru faptul că nu a uitat de oraşul Constanţa şi a introdus pe lista de reabilitare a ministerului şi două şcoli din Constanţa, Şcoala nr.3 şi Şcoala nr.10. Acestea vor intra în acest an într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108