REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Deputatul "Mitralieră", noi declaraţii controversate

Deputatul "Mitralieră", noi declaraţii controversate

Replica API 11 aprilie 2018 | 00:57 368

ropunerea ca anumite categorii de deţinuţi să-şi ispăşească pedeapsa la domiciliu sau în week-end este o măsură umană, firească şi europeană, a declarat, joi, la RFI deputatul PSD Cătălin Rădulescu, în opinia căruia termenul de corupţie este unul „desuet”.

Potrivit unor amendamente PSD adoptate de Comisia juridică din Camera Deputaţilor, persoanele condamnate, inclusiv pentru corupţie, cu pedepse de până la cinci ani de închisoare vor putea beneficia de executarea pedepsei la domiciliu sau în zilele de week-end, într-un centru special înfiinţat.

Cătălin Rădulescu explică propunerea: „Această iniţiativă a fost a mea şi a 49 de colegi PSD. Iniţiativa mea a fost făcută în vara anului trecut împreună cu mari magistraţi din România, unul dintre ei chiar care a fost la CEDO, deci foşti procurori şi foşti judecători de marcă din România şi ea arată şi copiază exact directiva europeană care va fi obligatorie de anul viitor în toate ţările din Europa, că ne place, că nu ne place. Dacă nu ne place, putem pleca din Europa şi atunci sigur, putem discuta balcanic”.

„Toată media este foarte nelămurită, dar ar putea foarte simplu să citească. Dacă ar intra pe Google şi s-ar uita la Comisia Europeană ce decizii şi ce directive europene sunt pe masa lor pentru a fi trimise după aceea ţărilor membre, pentru a fi implementate, obligatorii fiind, n-ar mai fi această chestiune”, crede parlamentarul PSD.

”La noi văd că devenim din ce în ce mai balcanici ţara asta, ne izolăm din ce în ce mai mult, iată că statele europene au decis că faptele..., pentru că vedeţi dvs., termenul ăsta de corupţie îl folosim numai în România, în alte ţări europene este vorba de fapte, faptele care sunt de o anumită gravitate şi faptele care sunt foarte grave, ei au decis, aşa cum am decis şi eu cu colegii mei, că faptele până la trei ani, am făcut eu, după care a fost amendată până la cinci ani de zile (...), toate faptele care sunt până la trei ani, bineînţeles fără violenţă, numai că eu în plus am pus şi pentru persoanele care sunt peste 60 de ani, dar şi pentru persoanele care sunt cu boli incurabile, mamelor cu copii şi femeilor gravide, toate aceste categorii de persoane să facă puşcărie printr-o procedură alternativă, şi anume puşcărie la domiciliu. Mie mi se pare o măsură umană, firească, europeană şi care oricum va fi obligatorie pentru statele din Europa, că ne place, că nu ne place”, a afirmat deputatul PSD.

sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iar bati campi si mi-o s...i fraiere coclit.
2
3
Este superb ! Astia , parazitii neamului , de la PSD-ALDE-PNL-PMP , vor indemnizatii imense , pensii speciale , iar puscaria s-o petreaca in vizuinele lor de sute de metri patrati , pentru a papa ce-au furat . Bravo ba , taraturilor ! Dar , daca ne gandim sa va tragem , asa in gluma , cate un glonte in ceafa ? Ca , este mai eficient , mai ieftin ...
6
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108