REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Devenit lider al protestelor #rezist, Tudor Chirilă se plânge că nu mai prinde contracte pe bani publici

Devenit lider al protestelor #rezist, Tudor Chirilă se plânge că nu mai prinde contracte pe bani publici

Replica API 15 aprilie 2019 | 00:00 316

Tudor Chirilă a explicat într-un interviu pentru corespondentul Știrile ProTV, Vitalie Cojocari, de ce nu cântă în campanii electorale, la nunți sau la botezuri. Solistul trupei Vama se plânge că nu mai este contactat de autorităţile din Bucureşti pentru a cânta la evenimente.

Întrebat de ce nu a cântat la Revelion în Capitală, Tudor Chirilă a răspuns: "Păi, cred că trebuie să-i întrebați pe ei. Eu cred că nu ar trebui politizată muzica și cred că un artist care are o relație cu Primăria, are dreptul să o critice, indiferent dacă are un contract de muncă. Lumea trebuie să separe foarte bine lucrurile astea. Faptul că Primăria municipiului București te cheamă să cânți, deci să îndeplinești un serviciu muzical, remunerat, este una. Faptul că Primăria este incapbilă să gestioneze oricare dintre domeniile pe care a promis că le va gestiona, când a câștigat alegerile, este o chestie diferită, paralelă și cred că, acolo, ca cetățean, trebuie să-ți spui părerea. Că PMB poate decide că dezirabili sunt doar cei care au păreri pro este o formă de manifestare antidemocratică vizavi de dreptul muncii. Eu nu pot să spun că am informații în sensul acesta, pentru că automat mâine ar putea spune că 'Bă, dar chiar așa Chirilă, Vama cred că pot să cânte așa. Poate nu-i mai dorește publicul...' Dar putem specula pe treaba asta."

Tudor Chirilă susţine că este normal să cânte pe bani publici, deşi doar 5% dintre concertele trupei Vama ar fi plătite de autorităţile locale.

"Este absolut normal. Eu nu iau bani de la primar, banii îi ia o persoană juridică. Eu nu discut cu primăriile, ci cu un intermediar. Însă, 95 la sută din concertele noastre nu sunt în relații cu bani publici. Le spun asta oamenilor care știu că poartă grija faptului că vom muri de foame dacă nu vor mai fi concerte în zona administrației locale. Lucru care se întâmplă oriunde în Europa, în Franța, în Anglia se cântă pe bani publici. Sunt o grămadă de festivaluri care sunt făcute pe bani publici . Pe principiul acesta, poate ar trebui să-mi dau demisia și de la Teatrul de Comedie, pentru că și acolo sunt plătit cu bani publici și se poate întreba lumea cum îmi permit eu să mușc mâna stăpânului care mă hrănește. Cu mentalitatea asta cum să ne reformăm?", a mai declarat Chirilă.

Tudor Chirilă a explicat că nu cântă la nunţi, botezuri, petreceri private, campanii electorale, pentru că nu face dedicaţii şi nici nu doreşte să se asocieze cu promisiuni deşarte.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai fomistule, n-ai ales tu sa iei bani din piatza? Du-te acolo, urla la luna! E adevarat ca si in Europa se canta, dar ceea ce faci tu se cheama cantat? Ptiu, drace! Tu schiauni, nu canti! Esti doar un drogat emasculat, aia nu e voce... e un raget de primata... Sincer, ma bucur de ce ti se intampla. Daca tu crezi ca poti merge in casa cuiva si sa-i scuipi in farfurie, iar apoi sa te astepti sa fii tratat cu respect, esti cretin...
5
1
Esti un drogalau cu muzica de cacat, nu te mai cheama nimeni, esti old si naspa. Stai acasa si coase un fular
8
2
Zice o vorba ca foamea indoaie orice smecher . Lasa ca vine USR ul si iti iei revansa macar sa stam cu ochii pe tine de pe acum sa vedem cu cat te vor palati . Nu sunt deacord cu aceste concerte platite din banii statului pai bai chirila Andra ea 14 mii Delia la fel Loredana la fel Bitman la fel Tu la fel pai uite ca am gasit vreo 20 la suta bani de scoli si spitale si autostrazi . La ce vanzatori sunteti nu ma mira sa te vad ca o sa canti la Dragnea la nunta . Totu pana la bani ca na sunteti invatati cu un anumit statut social , apropo altceva mai stii sa faci ca si la cantat esti varza
8
2
UN MANCATOR DE CACACAT.
11
3
PE PAUL MC CARTNEY SAU ROD STEWART?.UN CANTARET DE DUZINA DE MANA A 5 A
13
3
L-am crezut pe chirila mai destept decat frate-su. Dar sunt amandoi prosti. Maimutoiul chirila artistu' lu' peste prajit daca se crede artist sa-si creeze un spectacol ca banica junioru' sau ca tudor gheorghe care isi vand bilete pt spectacole si isi castiga banii din care dau statului impozit. Pe cand molia asta de chirila asteapta sa-i dea gabi firea bani publici pt 3 oracaieli si dupa aia sa inceapa el sa urle ca bucurestiul are nevoie sa-si schimbe reteaua subterana de conducte radet. Asta trebuia sa faca firea in bucursti.Sa schimbe conductele fara sa dea bani pe concerte sau la catedrala
12
3
Tudor are dreptate in tot ceea ce explica, numai ca romanul este patimas, carcotas si afiliat celor ce manipuleaza. Greu reusim sa fim obiectivi ...
9
15
In loc sa ramana la cantecele lui s a facut politician. Sa manance ,justificat , din ce primeste de la ong.
16
11

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108