REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

DEZBATERE privind nămolul sapropelic, organizată la Techirghiol!

DEZBATERE privind nămolul sapropelic, organizată la Techirghiol!

Replica API 28 iunie 2017 | 00:00 245

Primăria oraşului Techirghiol continuă să se împotrivească idee de exploatare necontrolată a nămolului din Lacul Techirghiol! Sub ameninţarea că o firmă străină ar putea exploata acest aur negru şi l-ar putea exporta peste graniţe, administraţia locală face demersuri pentru gestionarea situaţiei în beneficiul litoralului românesc şi al economiei locale.

Astfel, Primăria oraşului Techirghiol organizează azi o dezbatere, începând cu ora 11.00, la sediul Administrativ al Grădinii Botanice, din strada Lacului nr.3. Dezbaterea se referă la realizarea unui studiu complex referitor la nămolul sapropelic din Lacul Techirghiol. “Menţionăm că această dezbatere cu specialiştii a fost solicitată de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, urmând să participe toţi factorii implicaţi”, se arată într-un comunicat al primăriei.

“Prin acest studiu se intenționează determinarea la nivel științific, a datelor referitoare la rata de sedimentare, a cantităților optime care pot fi exploatate, a condițiilor specifice privind regenerarea acestuia, a modalitaților prin care nămolul utilizat poate fi repus în lac și a condițiilor de calitate pe care acesta trebuie să le îndeplinească, precum și alte aspecte relevante pentru gestionarea în condiții durabile a acestei resurse minerale”, mai precizează comunicatul citat.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este laudabil ca primaria se opune jafului. Cu toate astea,este insuficient,pentru ca uite asa,poate veni o hartie care exprima un pisat mare cu bolta pe primarie si gata... Primaria ar trebui sa faca demersuri energice pentru mobilizarea locuitorilor,ca acestia sa depuna petitii in toate locurile posibile,sa faca demonstratii la care sa fie invitate televiziunile de larga audienta,adica sa faca scandal pe bune. Nu se poate ca toate resursele tarii sa imbogateasca pe altii iar cei care ar putea beneficia,locuitorii,sa priveasca asa ca oile in miriste! Primare,aduna-ti alegatorii in strada!
7
0
Voi ati vandut toata tara ati adus investitori straini si acum nu mai aveti cu ce sa faceti afaceri si vreti sa vindeti si noroiu duva in pula mea de saraci inculti voi nu sunteti patrioti nu aveti nimic pt romania
5
0
Ptr indeplinirea conditiilor specifice de regenerare namolul trebuie repus in lac cu tot cu utilizatori
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108