REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Diaconescu: Propunerile anticorupţie - 'vorbe în vânt' dacă nu se fac modificări constituţionale

Diaconescu: Propunerile anticorupţie - 'vorbe în vânt' dacă nu se fac modificări constituţionale

Replica API 4 decembrie 2020 | 00:00 1279

Cristian Diaconescu, prim-vicepreşedinte PMP şi candidat la alegerile parlamentare, consideră că propunerile care vizează modificarea componenţei Curţii Constituţionale, situaţia Avocatului Poporului sau problemele legate de imunitatea parlamentarilor pot rămâne "vorbe în vânt" dacă nu se fac modificări constituţionale, iar pentru aceasta este nevoie de consultări politice.

Cristian Diaconescu

"Este nevoie să avem consultări în legătură cu propunerile precum cele vizând modificarea componenţei Curţii Constituţionale, situaţia Avocatului Poporului, o propunere a PMP, chestiuni legate de aşa-zisa imunitate a parlamentarilor. Pot rămâne 'vorbe în vânt' dacă nu se fac modificări constituţionale. Suntem gata să participăm la un dialog în legătură cu aceste modificări constituţionale, care sunt necesare, dacă cei care au făcut aceste propuneri chiar sunt serioşi şi vor să le ducă la bun sfârşit", a declarat joi Diaconescu, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că se impun consultări pe această temă chiar înainte de începerea sesiunii parlamentare.

"O Românie fără corupţie, o Românie fără hoţie. Foarte bine, absolut toată lumea este de acord, dar cum facem ca acest element şi această propunere să nu devină doar o chestiune aspiraţională. Pentru acest lucru şi pentru a implementa această idee trebuie să avem consultări chiar înainte de începerea sesiunii parlamentare, pentru că este nevoie să se adopte un cadru normativ", a punctat liderul PMP, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
acelasi respect, geta, l am avut eu pentru Eafila si Cercel, numai ca ei , spre deosebire de dl Diaconescu care s-a alaturat echipei unui fost presedinte de tara, s-au alaturat celor mai mari hoyi, borfasi , escroci, viitori detinuiti
1
0
Votez PMP ptr. dl. Diaconescu. O minte clara si sper, un caracter puternic
2
0
aveam un respect ptr acest om insa l-am pierdut de cand este in partidul turnatorului
1
2
Va lupta in parlament cot la cot alaturi de Eba, progenitura cea vestita. Mi-ar fi jena. Dar daca aici ti-ai gasit nisa.....
3
3
Jos PMP, PNL, PDL, USR ordinea fiind aleatoare
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108