REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Diaconu şi Macovei, front comun pentru punerea la zid a UDMR

Diaconu şi Macovei, front comun pentru punerea la zid a UDMR

Replica API 8 septembrie 2014 | 00:00 213

Duminică a fost ziua declaraţiilor politice vehemente. Demisionarul din PSD, Bogdan Diaconu, deputat care pune pe picioare Partidul România Unită, îşi continuă tirurile la adresa UDMR.

"UDMR e gata să fure o parte din Transilvania şi, în loc să ne unim cu toţii să desfiinţăm această falangă trădătoare, ne pierdem vremea cu suspendarea lui Băsescu. În regulă, suspendaţi-l, motive sunt destule, dar luaţi-l de mână şi suspendaţi-vă toţi, că nu sunteţi mai breji. A făcut Băsescu pact cu Orban şi cu UDMR? Aţi făcut şi voi, şi PNL, şi PDL şi, mai nou, PSD. A făcut şi Tăriceanu, şi Boc, şi MRU, şi Ponta. Tăriceanu e cel care a vândut averea Gojdu Budapestei şi nici cu resursele din Marea Neagră nu e clar, le-a concesionat pentru România sau le-a dat pe gratis? Aşa că, dacă e să căutăm motive, eu spun ca întreaga clasă politică participantă la jocul vânzării naţionale de 25 de ani merită să se suspende şi să renunţe să se mai ascundă după vinovăţia altora şi după greaua moştenire", a declarat Diaconu, care a adăugat:

"Între timp, vă anunţ că Vasile Blaga a fost astăzi la Ţebea, la mormântul lui Avram Iancu, împreună cu Iohannis, la numai o zi după ce a cerşit voturile UDMR pentru prezidenţiabilul dreptei. Cum să ceri voturile UDMR şi apoi să te duci la Ţebea? Ruşine! Cine cere voturile UDMR este un trădător de ţară!", a continuat Diaconu.

Discursul deputatului aproape că este la indigo cu rebela din sânul democrat-liberalilor, europarlamentarul Monica Macovei. La rândul său demisionară din partid, Macovei a urlat, duminică, la unison cu Diaconu.

"Temele autonomiei ţinutului Secuiesc şi suspendării Preşedintelui sunt atentate la siguranţa naţională. Ponta, Tăriceanu şi liderii UDMR sunt iresponsabili. (...) Despre proiectul autonomiei inutului Secuiesc, lansat de UDMR: acesta nu face decât să zgândărească şi sensibilităţile românilor, şi pe ale maghiarilor. Problemele din Secuime sunt aceleaşi cu problemele din toată ţara. Iar soluţia nu este separarea. Soluţia este să creăm punţi între oameni, nu bariere. De asemenea, soluţia este, domnilor politicieni de la UDMR, să dezvoltăm aceste regiuni din ţinutul Secuiesc, să nu mai lăsăm ca primarii să poată să plece de la un partid la altul, să le dăm bani să-şi facă proiectele pentru ca oamenii să trăiască bine şi, repet, să împiedicăm ca primarii să se căciulească pentru bani, inclusiv la dumneavoastră la cei din conducerea UDMR sau la alţi politicieni cu care sunteţi la guvernare.

În al doilea rând, e foarte gravă această propunere venită acum de la conducerea UDMR, este gravă şi iresponsabilă tocmai pentru că, la graniţa de est a României, Federaţia Rusă a pornit o agresiune armată şi chiar se scot din adormire conflicte îngheţate legate chiar de autonomie teritorială. i în acest moment să vii cu o astfel de idee nu faci decât să produci o ameninţare la adresa siguranţei României. Nu ştiu dacă conştient sau inconştient, dar cei care fac asemenea declaraţii fac în realitate jocul Moscovei împotriva intereselor României. (...) Faceţi punţi între oameni şi nu bariere şi ocupaţi-vă de problemele reale ale României: locuri de muncă, sănătate, educaţie şi siguranţă, în condiţiile în care suntem ameninţaţi, cel puţin la graniţa de este, de agresiunea armată a Federaţiei Ruse, şi, repet, stăm pe un butoi de pulbere. Nu aprindeţi chibritul!", a declarat Macovei.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108