REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

DIICOT a închis ’FABRICA’ de PERMISE de conducere FALSE

DIICOT a închis ’FABRICA’ de PERMISE de conducere FALSE

Replica API 9 iulie 2020 | 00:00 4893

Miercuri, 8 iulie, procurorii DIICOT au efectuat zeci de percheziții domiciliare în Constanța, cât și în alte județe, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în eliberarea de permise de conducere pentru cetățenii români. Procurorii spun că, începând cu a doua jumătate a anului 2019 şi până în prezent, grupul infracțional a obținut venituri ilicite prin înlesnirea obţinerii contra-cost și în mod fraudulos a unor permise de conducere pentru mai mulţi cetăţeni români care nu posedau competenţele necesare obţinerii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România.

Permis licențiat și adăugat în baza de date a Poliției

Un astfel de exemplu a fost prezentat în cadrul unui articol publicat în cotidianul „Replica”. Un mesaj postat pe un site de anunțuri, îndeamnă constănțenii să obțină permisul de conducere în schimbul sumei de 3.000 de lei, fără a mai trece prin bătăile de cap ale examenului auto. Am apelat la numărul indicat în anunț pentru a obține mai multe informații despre cum am putea intra în posesia permisului auto, fără a mai participa la proba practică și teoretică. Am primit asigurări că permisul de conducere pe care urmează să-l primim este “licențiat și adăugat în baza de date a Poliției”.

Cum funcționa sistemul

În fapt, persoanele interesate de obținerea unor permise de conducere puneau la dispoziția membrilor grupării datele personale, o fotografie și un specimen de semnătură, care erau transmise în străinătate pentru întocmirea permiselor. Ulterior, documentele întocmite fraudulos erau expediate în România, iar cetățenii români care intrau în posesia acestora se prezentau la serviciile de profil pentru preschimbarea permiselor de conducere străine cu permise de românești.

Peste 50 de români au obținut permise în mod ilegal

Suma totală achitată de un beneficiar al unui astfel de permis se ridica la aproximativ 3.000 euro, aceasta reprezentând diferite comisioane percepute de cetățenii români și străini implicați. Până în prezent au fost identificați peste 50 cetățeni români care fie au obținut permise românești, fie au depus documentele la autoritățile competente pentru preschimbarea permiselor prin acest mod ilicit, o parte dintre aceștia fiind deja semnalați cu diferite încălcări ale normelor la regimul circulației rutiere. 79 de persoane au fost conduse la sediul DIICOT pentru audieri.

Citește și: EXCLUSIV! 3.000 de lei COSTĂ OBȚINEREA unui PERMIS de CONDUCERE FALS, în Constanța!

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Diploma de ing falsa am , lucrez pe un post fals , si cind voiam un peris fals a inchis fabrica , ce ma fac ?
2
0
in continuare se fac cercetari cu privire la faptul ca cei prinsi au declarat ca aveau legaturi cu politisti la nivel inlat din ipj si rutiera care beneficiiau de ajantaje banesti...
5
0
Citi morti or ramane in urma afacerii asteia ? Valeuuu unde am ajuns ..
8
0
Fara acoperirea politiei, retelele astea nu ar fi existat! La fel este si cu retelele de trafic de tigari, trafic de persoane si de droguri!Politia se face ca nu le vede!
13
3
uiteti va la toate ciorile toti tiganii cu dube si nu numai.... astia nu au 4 clase, cum dracu au luat permisul?
19
2
La puscarie cu jigodiile astea care au falsificat permise si cu cei care au condus cu permise falsificate . Sa ii condamne cu maximu pedepsei daca se poate . Jigodiile astea au pus in pericol viata oamenilor nevinovati . De multe ori am vazut si vad jigodii in trafic , care dupa felu in care conduc , ma dus cu gandu ca nu au permis sau daca lau obtinut au dat banii ca sa-l obtina . EU IAS CONDAMNA CA SI TENTATIVA DE CRIMA . PENTRU CA ASTA AU FACUT . CONDUCAND FARA DREPT DE A CONDUCE , ESTE CA SI CUM AI VREA SA COMITI O CRIMA .
16
0
Daca dadea spaga unde trebuie nu se mai aresta nimeni
12
1
Si pentru analfabetii care au permise in Romania?.
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108