REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Directorul Vlădescu, despre noul ministru al Culturii: “Cred că se va preocupa de soarta culturii româneşti”

Directorul Vlădescu, despre noul ministru al Culturii: “Cred că se va preocupa de soarta culturii româneşti”

Replica API 3 decembrie 2015 | 00:19 262

Teatrul Oleg Danovski s-a târât şi anul acesta

Teatrul Oleg Danovski s-a târât şi anul acesta

Cu un buget mai mic cu 1,5 milioane de lei faţă de cel din 2014, Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovscki s-a descurcat cum a putut anul acesta. Teatrul are în subordine tot 127 de angajaţi pentru că nu şi-a mai putut permite mai multe angajări, însă, nu s-au înregistrat întârzieri la plata salariilor şi nu are nici o datorie la ora actuală. Cu toate problemele legate de buget, teatrul a obţinut două premii importante anul acesta, unul pentru cel mai bun spectacol de balet la Gala Operelor Naţionale, iar cel de-al doilea a fost acordat pentru cel mai bun spectacol de operată cu piesele „Noapte la Veneţia” şi „Romeo şi Julieta”.

Chiar dacă veştile neplăcute au venit încă de la începutul anului, bugetului instituţiei fiind tăiat considerabil, aceasta a înregistrat anul acesta o activitate destul de bună. „Noi am făcut o activitate foarte bună, foarte calitativă cu tot cu problema bugetării care o avem de când sunt eu la Constanţa. Am încercat să ne descurcăm, am reuşit, lucru care nu este o mare bucurie, pentru că este foarte greu să nu şi se pună la dispoziţie strictul necesar pentru a nu avea griji”, a declarat Daniela Vlădescu, managerul Teatrului Oleg Danovski. În contextual schimbării guvernului, aceasta a afirmat că noul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu, este o persoană destul de serioasă care şi-a dorit să cunoască situaţia instituţiilor din subordinea sa.

„Este devreme să spun mai multe pentru că nu au trecut decât două săptămâni şi este greu să ai o viziune asupra întregului într-un timp atât de scurt. Dar eu trag nădejde ca întotdeauna şi am o impresie foarte bună şi cred că se va preocupa de soarta culturii româneşti”, a mai adăugat managerul. Pentru luna decembrie teatrul are programate mai multe spectacole printre care: 20 de spectacole de balet în Germania, 3 concerte de Crăciun, 4 spectacole de operă şi 2 concerte simfonice. La acestea se mai adaugă şi recitalul vocal instrumental. Toate acestea se vor încheia în jurul datei de 21 decembrie. Teatrul şi-a pregătit deja seria de priorităţi pentru anul 2016.

„Avem premierele pe care ni le dorim foarte tare, avem Festivalul Internaţional al Muzicii şi Dansului, şi a şasea ediţie a Festivalului Opera Nights, ediţie consecutivă la Deva şi Hunedoara unde suntem protagonişti cu cele mai frumoase şi mai variate titluri de operă, operetă şi balet”, a încheiat managerul. Printre priorităţile menţionate se mai numără turneele cu opera şi baletul în Germania.

În anul 1957 se înfiinţează, prin Ordonanţa guvernamentală, “Opera Dobrogeană”, una dintre cele mai nobile instituţii de artă, care avea să poarte pentru început numele de „Teatrul Muzical”.Cortina noului „Teatru Muzical” s-a ridicat pentru prima oară pe data de 24 martie 1958, cu spectacolul Liliacul de J.Strauss. De atunci s-au petrecut multe modificări în denumirea instituţiei: 1976 – Teatrul Liric; 1996 – Opera; 2004 – Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108