REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

DNA solicită arestarea la domiciliu a lui Teodosie! Ar fi accesat fonduri europene şi a “colaborat” cu alţi inculpaţi din dosar

DNA solicită arestarea la domiciliu a lui Teodosie! Ar fi accesat fonduri europene şi a “colaborat” cu alţi inculpaţi din dosar

Replica API 17 mai 2017 | 07:55 318

Procurorii anticorupție din Constanța cer arestarea la domiciliu în cazul lui IPS Teodosie. Se pare că a încălcat anumite măsuri, de vreme ce se cere înlocuirea măsurii controlului judiciar. Este vorba despre accesarea fondurilor europene și "colaborarea" cu alți inculpați din dosar, deși i se interziseseră aceste lucruri.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța solicită Curții de Apel Constanța înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu față de inculpatul Teodosie Petrescu, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Tomisului, trimis în judecată, alături de alte persoane, pentru infracțiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

În prezent dosarul se află în procedură de cameră preliminară la Curtea de Apel Constanța, iar față de inculpatul Teodosie Petrescu este în vigoare măsura controlului judiciar, menținută de instanță. În cererea procurorilor de înlocuire a măsurii controlului judiciar se menționează că inculpatul a demarat activități de accesare a fondurilor europene, deși acest lucru i-a fost interzis în mod expres și neechivoc prin obligațiile stabilite în cadrul controlului judiciar.

În concret, la data de 12 mai 2017, Teodosie, reprezentant legal al Arhiepiscopiei Tomisului, a emis un act prin care l-a împuternicit pe Ștefan Aurelian, persoană având calitate de inculpat în același dosar, să reprezinte Arhiepiscopia Tomisului și pe numitul Petrescu Teodosie, precum și să semneze și să depună documentația pentru obținerea adeverinței de suprafață de la Primăria Ovidiu, cu suprafața de 342,52 ha teren, din care 188, 75 ha vie.

Adeverința era necesară a fi folosită în relația cu APIA (Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură), din care să reiasă că Cooperativa Agricolă Constanța Tomis figurează cu 342,52 ha teren total, din care vie 188,75 ha. Prin emiterea împuternicirii ca Aurelian Ștefan să acceseze fonduri europene, Teodosie a încălcat simultan cele două obligații care îi fuseseră instituite prin măsura controlului judiciar, și anume: să nu desfășoare nicio activitate ce implică accesarea de fonduri europene în cadrul Bisericii Ortodoxe Române/Patriarhiei Române/Arhiepiscopiei Tomisului, nici direct, nici prin interpuși, să nu se apropie de ceilalți inculpați din dosar, de martori, experți și să nu comunice direct sau indirect cu aceștia.

A reieșit că inculpatul a demarat prin interpuși, activitatea de accesare a fondurilor europene, adeverința de suprafață fiind necesară în cadrul cererii unice SAPS în legătură cu care inculpatul a și fost trimis în judecată, iar Cooperativa Agricolă Constanța Tomis este interpusa inculpatului. (Una dintre faptele pentru care a fost trimis în judecată - cea aferentă campaniei 2016 - era tocmai aceea că, în calitate de Arhiepiscop al Tomisului, folosindu-se de interpusa Cooperativa Agricolă Tomis, reprezentată de Aurelian Ștefan, a încercat să acceseze fonduri europene prin APIA, declarând în fals că folosește anumite suprafețe agricole).

Precizăm că Teodosie Petrescu a fost cercetat de DNA pentru luare de mită și folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Alături de el au fost cercetați și Stere Beca, Bogdan Petrișor Malaxa, Gheorghe Nadoleanu și Ciprian Ioan Cojocaru, mandatari ai Arhiepiscopiei Tomisului la data faptelor, cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, dar și Aurelia Ștefan, cu privire la săvârșirea infracțiunii de tentativă la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene. Anul acesta, dosarul a ajuns pe masa magistraților.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In machedoni sa nu aveti incredere,va stau in spinare ,va sufla in ureche,va lingusesc pana va plesnesc ca sa va ia locul. Sunt rasisti in Romania adica se cunosc doar pe ei si pe cei de pe urma carora au ce castiga plini de invidie si rautate.
2
0
pixi spagoveanu trebuie ingropat la cuza voda acolo unde hotii se ingroapa cu miinile afara,sa vada oricine ca n-a plecat cu nimic dincolo.asta-i o idee dar posibil sa nu poata fi aplicata si-n acest caz greu,pompalau asta cu familie infinita fura din orice pozitie,posibil sa-l lase pe Drac fara furca
1
0
ptr ca sa vezi?Este adevarat ca BECALI GEORGE s-a casatorit cu verisoara de rang 3 ca sa nu se piarda averea familiei?Da sau Nu ?mare rusine pe tot neamul machidonesc asa de mult va injositi pentru bani?
5
0
sa ne pupi undeva....direct pe noi machidoancele!! cate machidoance isi lasa copii,barbatii si sunt la produs?? cate machidoance ai vazut la ajutor social..."pomana"?? cate machidoance isi omoara barbatii,sunt betive...si lista ar putea continua???? du te baaai la scara ta de ofticat...pisica unde n ajunge zice ca pute!!
1
10
la atei ! labagiilor , de ce va ofticati ?
1
7
celor care il pupa n ruc pe Teodosie...
5
0
Vedeti, draga DNA, increngaturile lui Teodosie, cu popa Jan Mihai, protopopul. Acesta a fost administrator la Nazarcea, impreuna cu protopopul Prodan Grigore, au daramat grajdurile de la Nazarcea si si-au construi viloante. Mihai Jan, are o casa dupa soare, sigur, cu bani cinstiti, castigati din salariu. Tican a vandut locomotiva de la Nazarcea, la fier vechi. Popa Cocos a furat toate tractoarele de la ferma. Au furat ca hunii si acum se dau cinstiti. Teodosie n-a furat singur ci sustinut de sleatca de consilieri, care-l ovationau. Acum sa primeasca onoruri la Poarta Alba. BANDITILOR, HOTILOR!
11
2
Executat impreuna cu familia si complicii in piata publica ! A furat si escrocat pentru GENERATII ! Nici o mila pentru PORCI !
7
2
Din partea cetatenilor Constantei un calduros: Muie la toti popii !!!
8
3
LA MULTI ANI fara suspendare !
8
2
La Poarta alba cu el sa-l babardeasca colegii de celula pana ii va iesi ochi ca la melc
8
2
doar atat!!??mi se pare foarte putin la cat a furat si fura in continuare tupeistul asta.Pot sa pun pariu ca nu va face o zi de puscarie hotomanul asta...o sa mai vorbim...
5
1
Bine ca se face biserica in statiunea Mamaia ! or sa iasa multe lovele de la nuntile care se vor face la zecile de restaurante din zona !
5
2
Mai intai ar fi bine sa-ti cureti branza dintre dinti, apoi sa-ti admiri in oglinda fata de gibon, cat despre cultul familiei, makidoancele sunt cele mai mari parasute!
8
1
Sa spuna acest "preafericit"pentru ce i-au trebuit banii europeni si ce a facut cu ei? Sa spuna oamenilor cinstiti din acest oras de care si-a batut joc atatia ani,care este secretul banditesc sa furi cu buna stiinta,bani necinstiti?Cu vocea lui tremuranda de emotia banilor fara numar cu scopul de a pacali oameni credinciosi.
11
0
Inca nu l-ati arestat pe mincinosul, mafiotul asta de Teodosie ?! Catusele pe mainile lui ! Asta a facut si face de rusine Patriarhia, Ortodopxia ...El este reprezentantul bisericii, reprezinta biserica, este exponentul credintei ??!! RUSINE !!
15
0
Poate sunt machidoni primii din lista cum zici tu dar sa stii ca eu nu am auzit de machidoni care sa nu fie familisti, gospodari, cu spirit de comercianti iar daca esti constantean ar trebui sa stii ca daca te uiti prin judet o sa constati ca foarte multi primari sunt machidoni. Poate te intrebi de ce, e uite iti zic eu de ce. Pe machidoni nu o sa.i vezi niciodata la stirile Pro Tv de la ora cinci dar voi mucanii sunteti omni prezenti . Sa fiti bucurosi ca sunteti condusi de machidoni pt ca altfel va.ti fute toti copiii si va.ti fute si intre voi nu ca nu o faceti si acum.....
4
16
Teotosie satana piei la puscarie
7
3
din lista cercetatilor,primii sunt machidoni,desigur!Teodosie,de unul singur n-avea cum sa faca mangle,deci avem mai multi infractori.in lista se regasesc reprezentanti ai etniei de machidoni,omniprezenti la matrapazlacuri,ca de obicei.
16
2
Un turnator l-a turnat pe popa turnator ca nu a respectat masura controlului judiciar.Asa de multi setosi de dreptate ca nu mai nimeresc in ce toarna
6
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108