REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Doi magistrați din Constanța, pe lista participanților la lansarea Ghidului de Bune Practici, din București!

Doi magistrați din Constanța, pe lista participanților la lansarea Ghidului de Bune Practici, din București!

Replica API 23 noiembrie 2019 | 02:39 481

A fost lansat Ghidul de comunicare cu mass media, evenimentul având loc vineri, 22 noiembrie, la hotelul Capitol din București.

Conferinta a fost organizată în cadrul proiectul TAEJ, iar în deschidere s-au adresat auditoriului președintele CSM, managerul de proiect membru CSM, Inspectia Judiciară, ÎCCJ, UNBR și alți parteneri cooptați conform agendei evenimentului.

Este vorba despre: judecător Evelina Oprina (membru CSM, manager de proiect), judecător Lia Savonea (președinte CSM), judecător Corina Corbu (președinte ÎCCJ), judecător Cristina Rotaru Radu (director al Institutului Național al Magistraturii), procuror Bogdan Licu (procuror general al României), judecător Lucian Netejoru (inspector șef al Inspecției Judiciare), judecător Adrei Dorin Băncilă (director al Școlii Naționale de Grefieri), avocat Traian Briciu (președinte al Uniunii Naționale a Barourilor din România).

În rândul participanților s-au aflat membrii aleși ai CSM, procurori, purtătorii de cuvânt ai DNA și DIICOT, dar și din cadrul altor insituții, iar de la malul mării au fost prezente judecătorul Alina Gabriela Jurubiță, purtător de cuvânt din cadrul Curții de Apel Constanța, și Mihaela Elena Mergeane, procuror adjunct din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. În total au participat 54 de magistrați.

Scopul ghidului de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media urmărește să asigure o comunicare publică predictibilă, transparentă, accesibilă, coerentă și unitară a sistemului judiciar, care să facă posubil accesul publicului prin intermediul presei la informațiile de interes public.

Președintele CSM: "Chiar daca acest ghid nu va împiedica fenomenul de fake news, am convingerea că va îmbunătăți situația. Fenomenul de fake news creează conflicte și dezinformare".

Președintele Parchetului de pe lângă ÎCCJ, despre cazul Caracal: ”A fost și este un caz unic!”

Președintele Parchetului de pe lângă ÎCCJ a declarat: "Chiar mi-aș dori ca, la un moment dat, să dezbatem cu presa un caz. Cazul Caracal.. A fost și este un caz unic, școală- am putea spune. Recunosc faptul că aici am fost depășiți de situație în relaționarea cu mass media. Dar vom vorbi la momentul respectiv. Cât despre relația cu mass media, o întrebare este aceea: ce informații putem oferi, dar să și protejăm identitatea celor din urmărirea penală? Sunt sigur că acest ghid ne va ajuta", a declarat procurorul general.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108