REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Doi medici din Constanţa, la un pas de a rămâne şomeri după ce au mutilat o pacientă

Doi medici din Constanţa, la un pas de a rămâne şomeri după ce au mutilat o pacientă

Replica API 19 iunie 2013 | 00:00 821

Cazul Ciomu se repetă?

Cazul Ciomu se repetă?

Medicii Dumitru Unc (şef al Clinici de Chirurgie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa) şi Dana Iuliana Pleş (director medical al Spitalului privat ISIS) riscă să-şi piardă definitiv dreptul de liberă practică. Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) ar fi trimis Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa raportul de expertiză în privinţa pacientei Maria Tusă, document care demască un posibil caz de malpraxis. Constănţeanca, diagnosticată şi tratată de cei doi medici pentru cancer la sân, deşi era perfect sănătoasă, a trecut printr-o operaţie care a lăsat-o mutilată pe viaţă. Din 2008, femeia trăieşte un adevărat coşmar şi speră ca instanţele de judecată să-i facă dreptate. Deşi concluziile raportului nu pot fi făcute publice, raportul medicilor legişti aduc informaţii clarificatoare asupra unor elemente neelucidate până acum, spun sursele noastre. "Dânsa a depus plângere penală împotriva medicilor Pleş şi Unc, iar procesul civil a fost supendat în 2011. Dânsa contesta în instanţă decizia de malpraxis. Instanţa a solicitat celor de la INML o expertiză în cazul pacientei Maria Tusă. Dacă s-a confirmat malpraxis, decizia celor de la INML este definită şi irevocabilă. Dacă instanţa va da în acest caz o decizie definitivă şi irevocabilă, atunci în atenţia Colegiului Medicilor se va depune o adresă pentru retragerea dreptului de liberă practică în cazul celor doi medici", spun sursele noastre. Menţionăm faptul că Maria Tusă, din localitatea constănţeană Lazu, a trecut prin patru cure de citostastice şi o operaţie cu complicaţii din care s-a refăcut cu greu, deşi nu avea nici o boală. Cei doi medici i-ar fi taiat un sân, deşi era perfect sănătoasă. Rezultatul analizelor făcute asupra sânului extirpat la Laboratorul Citosan au indicat "atipie epitelială plată cu modificări fibrodenomatice". După ce a consultat patru medici şi a efectuat alte seturi de analize, femeia a aflat că nu a avut niciodată cancer. Au urmat demersurile fireşti în instanţă, iar acum medicii sunt la un pas de a rămâne şomeri. Potrivit statisticilor Colegiului Medicilor din România, cel mai cunoscut medic care a pierdut definitiv dreptul de liberă practică este Naum Ciomu, care a secţionat penisul unui pacient în timpul unei operaţii. Vom reveni.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Unc jigodie si tu ples.V-ati fofilat ca soparlele pe langa lege.Noi nu avem si nu cunoastem nici o lege in RSR.Vom curati tara de dastia d-alde voi.Sunteti primii pe lista.Sa bagati la creer ca nu s-a nascut vreo suma de bani pe pamantul asta ca sa ne cumpere.Ve-ti plati cat de curand pentru tot ce-ati facut.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108