REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
16.4° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Doi profesori, arestați preventiv pentru trafic de droguri

Doi profesori, arestați preventiv pentru trafic de droguri

Victor ROTARU 28 septembrie 2023 | 09:17 4291

Opt persoane, printre care se numără şi două cadre didactice, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile în urma percheziţiilor organizate de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) la o grupare infracţională bănuită de operaţiuni cu droguri de mare risc. Cei doi profesori, cuplu, au coordonat o rețea de achiziție și vânzare de droguri. 

Doi profesori, arestati preventiv pentru trafic de droguri

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalul Buzău a admis cererea procurorilor de arestare preventivă pe numele persoanelor bănuite.

"Soluţia pe scurt: Admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Buzău. În baza art.226 C.pr.pen., art.223 alin.2 C.pr.pen. raportat la art.202 alin.1, 3 C.pr.pen., dispune arestarea preventivă a inculpaţilor..., pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 27.09.2023 până la data de 26.10.2023, inclusiv. Dispune emiterea de îndată a mandatelor de arestare preventivă. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare", se precizează în minuta Tribunalului Buzău.

În urma percheziţiilor desfăşurate de anchetatori, au fost ridicate sume de bani, droguri şi mai multe cântare.

"În urma celor 26 de percheziţii domiciliare, efectuate în judeţele Buzău, Vrancea, Brăila şi Teleorman, au fost descoperite şi ridicate 150 de grame de materie vegetală tocată (canabis), 120 de grame de substanţă cristalizată, albă (3-CMC) şi 22 de seminţe de canabis. De asemenea, poliţiştii au indisponibilizat 57 de comprimate, 150 de grame de substanţă galbenă (NSP), 17 telefoane mobile, 6 cântare, 1 laptop, 390 de euro şi 7.900 de lei.Astfel, după finalizarea audierilor, procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Buzău au dispus reţinerea a 8 persoane bănuite, iar, faţă de alte 5, a fost luată măsura controlului judiciar", a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău.

Rețeaua, coordonată de doi profesori

Mai multe persoane din judeţul Buzău, printre care s-ar număra şi doi suplinitori în cadrul unor instituţii de învăţământ, sunt cercetate după ce ar fi achiziţionat, folosindu-se de o aplicaţie online criptată, canabis şi alte droguri de mare risc pe care le-ar fi plătit cu criptomonedă, iar locul de ridicare a mărfii era ulterior comunicat de vânzător prin intermediul coordonatelor GPS. Rețeaua era coordonată de un profesor de economie, Mihai Pușcă, în vârstă de 34 de ani, care predă la două licee din județul Buzău, și iubita acestuia, Olivia Diallo, de 38 de ani, fosta soție a unui fotbalist francez din Liga a II-a, care era psihopedagog la Liceul Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive Buzău.

"Reamintim că, la data de 26 septembrie a.c., poliţişti Serviciului pentru Combaterea Criminalităţii Organizate Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Buzău, au efectuat 26 de percheziţii domiciliare, în judeţele Buzău, Vrancea, Brăila şi Teleorman, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie. Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie-septembrie 2023, mai mulţi bănuiţi, din judeţul Buzău, ar fi achiziţionat, de la persoane din judeţele Vrancea, Brăila şi Teleorman, diferite cantităţi de droguri de risc (canabis), mare risc (3-CMC, MDMB-4en-PINACA) şi substanţe psihoactive (2-CMC, ADB-BUTINACA, 5F-MDMB-BUTINACA şi 5F-ADB), în vederea comercializării, către consumatori din municipiul Buzău. Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că drogurile ar fi fost comandate prin intermediul unor aplicaţii online criptate, iar plata s-ar fi realizat prin transferuri în echivalentul unei criptomonede. Distribuţia şi vânzarea ulterioară a drogurilor ar fi avut loc fără ca persoanele să se întâlnească, cumpărătorul primind, după ce efectua plata, o fotografie şi coordonatele GPS ale locului în care se aflau drogurile ce făcuseră obiectul tranzacţiei. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie", a transmis anterior IPJ Buzău.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Traiasca CAPITALISMUL ! Jos COMUNISMUL!
0
0
PENTRU MAIMUTE URLATOARE....veti dreptate...aceasta tara nu mai cunoaste respect,stima si consideratie...nu-ti vine sa crezi cum am ajuns..generatie de...drogati...pictati...vopsiti...tatuati...pletosi...zoiosi...cu KURURILE...goale...te oprestwe tov, militian,si nu-ti vine sa opresti...de ce???deoarece arsta ca in jungla...barbos...tatuat..cu tupeu..de scoala nu mai vorbim...ce-i de facut domnilor parlamentari???rau a ajuns aceasta tara...asa ne trebuie..cu munca nu ne prea sinchisim...dl.guvern ne da de toate...de...suntem...VULNERABILI..adica ne-a durut exact in...KUR..de munca,toata viata am frecat-o .si acum asteptam pensia minima..jalnic..jalnic..
1
0
Sa ma C.A.C pe fetele celor cu barba ,Punct ! Cimpanzei oligrofeni
2
0
Nu cred ca are portretul lui Ceausescu. Poate portretul lui Elton John sau Conchita Wurst.
5
3
Atata timp cat igiena ta este brici, te razi la oua, la subrat, ai un vocabular elevat si niscaiva cultura generala atunci cand deschizi gura, din partea mea ca femeie poti sa ai barba pana la buric. Cum eu am parul lung si nu sunt judecata de catre barbati ca imi las parul lung, nici eu nu pot judeca pe cineva ca are barba. Altii intr-adevar nu pot dormi de grija celorlalti, cum a spus si cel de sub mine
7
5
Vezi-ti ba de viata ta, nu de barbile altora. Esti limbricul autentic care nu se poate kaka de grija altora. Cred ca ai portretu lui ceausescu la loc de cinste in dormitor.
5
5
Sergiule, mai bine cu barba ca mine dar cunoscator al prorpriei limbi, decat analfabet ca tine. BARBIERIT bai elegantule, nu berberit. Tu si tziganu ala de pe youtube care zicea la veverita, Berberita. Amprenta ta de oligofren ti-ai lasat-o in fiecare comentariu, asa ca nu este complicat de dedus ca tu le-ai lasat pe toate. S-o futem pe doamna ma-ta, sau chiar pe tine ca din doi terminati cu obrazul fin, imi e teama ca nu vom face diferenta care e purtatorul de labii din familie. Gay-ule cu obrazu fin. Imi imaginez cum or fi aratat vikingii barbieriti. Ha ha.
7
3
Barba unora seamana cu o p***a.Ce moda ma? Daca ala umbla in curul gol maine umbli si tu in curul gol ca asa este moda? Cum sa stai ma cu parul ala pe fata maimuta urlatoare? Cu mizeria infectia aia.Cand ii vad pe unii nespalati, cu trei fire si altii cu stuful dupa te baraba neingrijita te duci dracu.Din cinci in cinci minute cu mana in barba, pe p**a si invers.In unele institutii nu ai ce cauta ma angajat cu barba,coada in barba impletita, plete,codite impletite la ceafa prinse. Toti dati afara.Cum ma politist cu barba si codita? Va faceti si unghiile? Am vazut matracuce din politie cu unghii puse de 5 metri, parul lung ravasit scapata din p.a,boita ,rujata, talangi la urechi Ce este aia ma ? Nu sti care este drogatul si care politist,profesor azi .Toti cu barba. Nu ai ce cauta ma angajat in politie, armata,strici reputatia institutiilor.Cei cu barba angajati toti calugari,popi. Bine ca va epilati pe picioare,corp si c*r.Fetite!Moda.. va cer barbi pt.f.Ce barbat este ala? Cimpanzei
8
8
Sigur nu s au incurcat pozele ca cei doi nu prea au fata de profesori.Poate merg eu pe modelul clasic al pedagogului.
6
5
Cand esti p***t de bubui si nu ai nimic de oferit societatii lasa-ti barba si pune un tatuaj. Ratati, erau de 10 ori mai barbati tatii vostri fara barba si tatuaje dar cu doi-trei copii, sotie si loc de munca. Din pacate nu mai avem nici femei ci doar taarfe care viseaza tatuati cu barba si masini de teren. Societate imputita plina de idiioti.
13
7
au par pe fata. Oamenii si-l rad.
7
7
In Romania tara ortodoxa barba nu are legatura cu religia. Are legatura cu prostia. Sunt multi care sunt boccii si se ascund sub barba. Un tanar elegant este berberit nu cu par pe fatza. Restul sunt baliverne de analfabeti functionali
8
8
Pai de ce nu ii scuipi tu ma singur in ochi daca esti deranjat asa de mult de oamenii cu par facial ? Cum vezi unu pac, scuipa-l in ochi. Ha ha . Sobolan anonim de apartament ce esti.
11
6
Frustratu ala de mai jos care are o problema cu barbatii cu barba cred ca e un uscat fara testosteron, ca sa poate creste si el una. Barba ti-a dat-o natura pe fatza, tocmai sa te diferentiezi naiba de femeie. Barbieritul cred ca l-a inventat frustratii ca tine. Peste tot se porta barba in lumea asta. S-a purtat de cand e specia amana pe pamant. Esti doar un frustrat fara barba sau vreun LGBT dela care se rade pe fata ca sa fie femeie.
10
8
Profesorii si doctorii erau tinuti saraci de C I U M E L E comuniste si socialiste ,de ce?Cine sunt elitele care tin prin societati secrete mascarada?De ce segment de populatie s-au folosit in Plandemie? Cine a facut jocul Virusului Electoral ca pentru asta a si fost,sa schimbe mersul firesc al alegerilor in USA 3 Nov 2020."Intrusul" trebuia eleminat cum au facut si cu JFK,nu?Din adormire/prostie sau mai rau din cunostinta de cauza, o anumita categorie cu credibilitate a "jucat invers" Adica cine?
6
5
pe cine sa bata. Toate je gurile au barba si ochelari, sa para mai barbati sau mai intelectuali. Cand ii vedeti cu barba, scuipati-i in oki.
11
9
inca o buna dovada ca jungla internetului trebuie supravegheata, controlata si cenzurata la sange in caz contrar ajungandu-se la infractiuni foarte grave ca asta; dar in numele drepturilor omului gresit interpretate nu se face in continuare nimic aproape sigur ptr ca ar fi foarte scump si tara e saraca si din acelasi motiv nu fac nimic nici cei de la ue asa ca infractori ingeniosi ca astia vor profita in continuare; sunt prea multi bani si tentatia prea mare
2
6
Mă lași să dau și o gutuie la nespălații pe fata din Ro ?...Toti jegoșii și au lăsat barbă...
7
9
Bine aati venit in occident si in mUE. Aici avem de toate: lgbd, droguri, infractori, saracie, pierderea suveranitatii, oameni disperati, program la tv non stop. Luati, luati de va saturati.
7
10
Nu cred
4
4
Vreti eliminarea sau diminuarea drogurilor (trafic si/sau consum) modificati legile si facetile asemanatoare cu cele din Indonezia, Filipine , Singapore , China! Maxime si chiar pedeapsa capitala! Dupa aplicarea lor, in 2 - 3 ani , singurele droguri acceptate legal vor fi alcoolul si tutunul (nicotina)!
15
0
Popisteanu traficantul si drogatul de cocaina cel mai batran al Constantei inca e liber?
8
3
dle profesor...ce barba gingasa ti-ai tras??sa ma KAK..in barba ta...golane..
16
7

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468