REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Doi scafandri au plutit în derivă mai multe ore, în Marea Neagră

Doi scafandri au plutit în derivă mai multe ore, în Marea Neagră

Replica API 6 august 2014 | 00:00 391

Ieşiţi în larg, la cules rapane

Ieşiţi în larg, la cules rapane

Trei scafandri ai unei firme private au trecut prin clipe de coşmar în cursul zilei de marţi, 5 august, doi dintre ei plutind în derivă în apele mării mai multe ore. În cele din urmă, aceştia au fost scoşi la mal şi se află în afara oricărui pericol. Totodată, menţionăm că şeful lor, Cristinel Pandrea, a fost cercetat în 2006 pentru contrabandă cu midii.

Trei scafandri se aflau în apele mării, în dreptul plajei de la Tuzla, unde adunau rapane, în cursul zilei de marţi, 5 august. Simţind curenţii puternici, unul dintre ei a hotărât că este mai bine să se retragă, îndreptându-se spre mal. Din nefericire, colegii lui nu l-au putut urma, fiind purtaţi de curenţi în derivă. Apelul a fost iniţiat numaidecât prin 112, la faţa locului ajungând echipaje din cadrul ISU Dobrogea, dar şi ale Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM). Orele ce au trecut au fost unele critice atât pentru cei aflaţi în apă, cât şi pentru cei ce aşteptau pe mal, respectiv colegul celor doi şi şeful societăţii pentru care lucrau, respectiv Cristinel Pandrea. Când speranţele erau ca şi pierdute, a apărut informaţia: unul din scafandri a reuşit să iasă la mal, în zona Eforie. La scurt timp a fost zărit şi cel de-al doilea, care plutea în derivă în zona mănăstirii de maici din Costineşti. Acesta a fost recuperat de echipajul ARSVOM şi scos la mal în siguranţă. Cristinel Pandrea, care se afla la Tuzla, a vorbit cu ei la telefon, menţionând că totul este sub control. Din câte se pare, salvarea scafandrilor a venit întrucât purtau veste gonflabile, care i-au menţinut la suprafaţă, chiar dacă nu îşi luaseră şi alte măsuri de siguranţă. Cât despre Cristinel Pandrea, se pare că acesta administrează societatea L.M.C. Impex SRL din Tulcea, cu profilul hoteluri, servicii hoteliere, cazare, restaurante, baruri, cafenele, pizzerii. Societatea a intrat la un moment dat în insolvenţă, după care totul a revenit la normal. În plus, Cristinel Pandrea a fost prins în anul 2006 de către jandarmii constănţeni făcând contrabandă cu midii, fiind reţinut, alături de Gheorghe Pandrea, în zona digului Sud Port Agigea, la intrarea in bazinul portuar. Cei doi nu aveau licenţă sau autorizaţie de pescuit.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108