REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Donald Trump acuză The New York Times de ''trădare'' după publicarea unui articol

Donald Trump acuză The New York Times de ''trădare'' după publicarea unui articol

Replica API 17 iunie 2019 | 00:00 323

Donald Trump

Preşedintele american, Donald Trump, a acuzat sâmbătă The New York Times de comiterea unui "act virtual de trădare" prin publicarea de informaţii potrivit cărora Statele Unite ale Americii îşi multiplică intruziunile digitale în reţeaua electrică rusească, relatează duminică AFP.

''Vă vine să credeţi că ratatul New York Times tocmai a publicat un articol în care afirmă că Statele Unite cresc substanţial atacurile cibernetice asupra Rusiei. Acesta este un act virtual de trădare din partea unui ziar cândva mare, atât de disperat să găsească o poveste, orice poveste, chiar dacă este rea pentru Ţara noastră ....'', a scris Trump pe Twitter.

"De asemenea, este fals!", a mai scris Trump, calificând presa drept "coruptă" şi repetând acuzaţiile că jurnaliştii sunt "duşmani ai poporului".

The New York Times, care publică în mod regulat articole de investigaţie nefavorabile pentru Trump, este o ţintă frecventă a furiei preşedintelui american împotriva presei, scrie AFP.

Ziarul a scris sâmbătă că guvernul american şi-a multiplicat intruziunile informatice în reţeaua electrică şi alte ţinte din Rusia pentru a trimite un avertisment Moscovei, suspectată de a face acelaşi lucru în Statele Unite, şi pentru a pregăti un posibil atac cibernetic în caz de conflict major între cele două ţări.

Potrivit oficialilor americani citaţi de ziar, Trump nu a fost informat în detaliu despre aceste operaţiuni. Pentagonul şi serviciile de informaţii ezită să-l informeze pe preşedinte despre operaţiunile în curs de desfăşurare împotriva Rusiei "de teama reacţiei sale şi a posibilităţii ca el să le anuleze sau să discute despre ele cu oficiali străini, ca în 2017, când a menţionat o operaţiune sensibilă în Siria în faţa ministrului rus de externe", explică The New York Times. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920