REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Dorel lovește din nou! Conductă de apă, spartă de un excavator, pe strada Ștefan cel Mare

Dorel lovește din nou! Conductă de apă, spartă de un excavator, pe strada Ștefan cel Mare

Ana Maria LIPAN 23 iulie 2023 | 00:00 2983

Constănțenii s-au resemnat și au acceptat haosul cauzat de șantierele eterne din oraș ca pe o nouă normalitate. Totuși, clasicul "Dorel" reușește încă să îi surprindă. Muncitorii au dat lovitura din nou, de data aceasta într-o conductă de apă de pe strada Ștefan cel Mare. 

Dorel loveste din nou! Conducta de apa, sparta de un excavator, pe strada stefan cel Mare

"Dorel" a dat lovitura din nou! De data aceasta acesta a atentat la o conductă de apă de pe strada Ștefan cel Mare. Muncitorii au reușit să străpungă conducta cu excavatorul, cauzat o avarie care i-a lăsat pe locuitorii din zonă fără apă, chiar în mijlocul unei zile cu avertizare de cod portocaliu de caniculă. 

Dorel loveste din nou! Conducta de apa, sparta de un excavator, pe strada stefan cel Mare

Dacă la început, "Dorel" era un simplu personaj comic, acum constănțenii nu mai găsesc amuzante aventurile acestuia, după luni de zile de haos, cauzat de șantierele care au împânzit orașul. Una dintre cele mai afectate zone a fost strada Ștefan cel Mare, a cărei reabilitare a fost înconjurată de controverse și întârzieri. 

Lucrări executate în ritm de melc

Contractul de execuție a lucrărilor pentru proiectul municipalității a fost semnat la în vara anului 2021, însă lucrările au fost începute efectiv abia în 21 octombrie, după parcurgerea tuturor procedurilor legale și predarea amplasamentului. Dar lucrările nu au mers tocmai conform planului și acestea au fost amânate de mai multe ori. Reamintim că valoarea contractului este de 89.854.757,70 lei.

Mai întâi, antreprenorul a amânat finalizarea lucrărilor pentru data de 30 iunie 2023 și a dat vina pe compania de apă care trebuia să termine de înlocuit țevile de sub stradă înainte de a se monta pavaju. Însă, Primăria Constanța a declarat că termenul de finalizare a lucrărilor este decembrie 2023. După ce luni de zile, nu a lucrat nimeni pe strada Ștefan cel Mare, antreprenorul general Meva, a subcontractat firma Mooz Service SRL pentru a excuta o parte din lucrările de pe artera din inima orașului. Se pare că firma este condusă de Viorel Farcaș fostul director al Confort Urban. Acesta a declarat că a fost subcontractat pentru a rezolva problema pavelelor de pe Strada Ștefan cel Mare, după ce Meva a primit aviz de neconformitate. “Unde au pus pavele prost, pe Ștefan cel Mare, au primit aviz de neconformitate și am început să le scotem și să le punem cum trebuie. Încerc acum să remediez ce au stricat, fără costuri suplimentare Eu am instalațiile electrice, iar când acestă firmă a întârziat din n motive nu am putut să termin lucrările.”, a declarat Viorel Farcaș.

Chițac spune că lucrările se vor finaliza la sfărșitul anului 2023

Edilul Constanței, Vergil Chițac, a declarat într-in interviu pentru Replica din 11 martie că lucrările se vor termina la finalul anului 2023, și că lucrările au fost întârziat din mai multe motive. “Ștefan cel Mare trebuie terminat în luna august. Ei dacă se mobilizează... Ca să nu mai aveți deziluzii, luați-vă ca termen mintal anul 2023. La finalul anului. Eu sunt sinucigaș? Nu vreau să se termine proiectele acestea? Ce fac în momentul de față dacă termin raporturile cu ea? Proiectul acela a fost complex, pentru că dedesubt trebuia să repare RAJA. A fost și problema cu acea firmă care a licitat și a părăsit, și nu puteam să facem nimic până nu termina RAJA. Trebuie și noi să ne facem treaba noastră cu termia și înlocuim acum, proiectul a fost mai complex, nu putem da vina numai pe el. toate proiectele mari și complexe, la un moment dat se gripează”., a declarat acesta.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Haideti sariti…chitac l-a pus s-o sparga ca e rau… huua jos Chitac
0
1
Multa mwe cu kkt chitac si tuturor sustinatorilor sai
3
1
Pai numai Dorei lucrează acolo..de la șefu de echipa pana la ultimul muncitor.ca sa nu mai zicem de Chitac, cel mai mare Dorel
6
0
pai si asa!bai esti p***t, bai esi nebun!astia sunt pesonajele care plac romanilor si cu ei se fac treburi bune!
2
0
Tot pentru Ion. Cand nu cunosti pozitia conductelor si cablurilor folosesti radiodetectia ca sa afli pe unde trec. Sau ,sapi manual nu cu excavatorul.
2
0
pentru ION : fals ,absolut toate conductele au fost schimbate acum 1 an ! Este vorba de necoordonarea doreilor de catre cel putin un creier tehnic ....
4
0
Nu mai vorbiti prostii in goana dupa rating; dorel nu are nici o vina asa cum nu a avut in majoritatea cazurilor daca nu in toate ci cei care nu au fost in stare sa faca o harta exacta a conductelor si cablurilor subterane in 33 de ani, sefii si specialistii regiilor de utilitati iar acestia sunt in subordinea primariilor deci primarii si consiliile municipale din ultimii 33 de ani inclusiv cei de acum sunt adevaratii vinovati !
9
3
Adevaratul Dorel este Vergil Chitac, acest gunoi, amiral, sef de facultate, abonat la banii statului! A distrus orasul, nu fost in stare sa duca la bun sfarsit proiectele foatului primar! Votantii PNL si USR cei mai p****i romani!
17
4
Pai, ca sa nu mai fie praf!
6
0
Au lucrat 267 de dorei,vai de noi ce ne asteapta...in fiecare zi ,in fiecare saptamana ,in fiecare an ...Savantii primariei sa fie dati afara ,lucrari ne coordonate ,doar FURATE
14
1
In Romania exista vreo cateva milioane de Dorel, chiar si-n parlament au ajuns vreo cateva sute. Ce mai e de mirat?
12
1
Chitac e cu degetele prinse,nu poate rezilia contractele. Sa speram ca va fi arestat in dosarul deja deschis, sa scapam de el inainte de alegeri, csand vom scapa oricum.
21
2
Se muta cu lucrarile de pe o strada pe alta fara sa finalizeze nimic .Revin si desfac ce au facut acum 6 luni . Firme de 2 lei fara putere , scule si angajati pregatiti.Lipsa de manageri de proiect
27
0
Bai Chitac tu ai vreo competenta, halesti pensii si salarii din taxe ca veteran de razboi. Ai lingusit pe comunisti ca sa scapi din saracia de Isaccea
22
2
RAJA CONSTANTA, veniti sa luati molozul din gardul Cimitirului Uman de pe strada Baba Novac ? Ati construit Statia de pompare si ati pus molozul in gardul cimitirului. Ati construit conducta de canalizare de la blocurile BN la statie si ati pus molozul in gardul cimitirului. Ati construit conducta de canalizare din noul cartier Anadalchioi la statia de pompare si ati depus molozul in gardul cimitirului. Nu va este rusine de Constanta si de constanteni ?
17
0
Spuse primarul vc!
10
2
mi-e greata cand te aud, minti intr-una, esti un om fara cuvant, un om de nimic.
23
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272