REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Dosarul fostului viceprimar din Costinești, Marin Băduică, încă se judecă!

Dosarul fostului viceprimar din Costinești, Marin Băduică, încă se judecă!

Ana Maria LIPAN 18 februarie 2023 | 00:00 1671

Fostul viceprimar din Costinești, Marian Băduică, este o figură proeminentă în zonă, nelipsind de pe scena politică din 2000, când a ocupat prima funcție în cadrul primăriei comunei, până la pensionare. Traseul său este unul ascendent, de la poziția pe care o ocupa în cadrul Compartimentului Urbanism trecând apoi la a fi membru al consiliului local și culminând prin obținerea numirii de viceprimar, rol pe care nu l-a părăsit timp de 12 ani, perioada mandatelor lui Traian Cristea. Și, dacă tot a ieșit la pensie, fostul vice s-a gândit să mai facă niște bani în plus, așa că a dat în judecată primarul... pentru un rest de plată de pe vremea când lucra în unitatea administrativ teritorială.

Dosarul fostului viceprimar din Costinesti, Marin Baduica, inca se judeca!Marian Băduică

Fostul viceprimar a ocupat mai multe funcții în primăria, ultima fiind aceea de referent superior. În 2020, primarul a dat dispoziție de încetare a raporturilor de muncă, însă Băduică nu este însă pregătit să lase în urmă acest episod al vieții lui, așa că a mers în instanță, cu dispoziția alesului șef, pentru obținerea unor drepturi salariale indexate, majorate, recalculate, dar și reintegrarea pe funcție.

Dosarul fostului viceprimar din Costinesti, Marin Baduica, inca se judeca!Traian Cristea

Principalul argument invocat de acesta este acțiunea de încetarea a raporturilor sale de serviciu, în urma dispoziției primarului, pe care o consideră nulă, având în vedere faptul că din decizia de pensionare a lui Băduică rezultă că nu a fost pensionat cu îndeplinirea condiției de vârstă standard, ci cu reducerea vârstei de pensionare.

Instanța i-a dat dreptate

Instanța i-a dat dreptate acestuia, prin hotărârea din luna octombrie a anului 2022 fiindu-i admisă cererea. ”Admite cererea. Constată nulitatea de drept a Dispoziţiei nr. 6/11.01.2021 privind încetarea raportului de serviciu a domnului Băduică Marin emisă de către Primarul Comunei Costineşti. Dispune reintegrarea reclamantului Băduică Marin în funcţia publică deţinută anterior emiterii Dispoziţiei nr. 6/11.01.2021 (respectiv referent superior, clasa a Il-a, gradaţia 5) sau într-o funcţie echivalentă. Dispune obligarea pârâtului la plata către reclamant a drepturilor salariale de care ar fi beneficiat în calitatea de funcţionar public aferente funcţiei deţinute - referent superior, clasa a Il-a, gradaţia 5, de la data încetării raportului de serviciu (01.02.2021) şi până la reintegrarea acestuia în funcţia deţinută anterior emiterii Dispoziţiei nr. 6/11.01.2021 ori într-o funcţie echivalentă, drepturi salariale ce vor fi actualizate cu indicele de inflaţie. Dispune obligarea pârâtului la plata către reclamant a cheltuielilor de judecată în cuantum total de 2.668 lei reprezentând taxa judiciară de timbru (50 lei) şi onorariul avocatului (2.618 lei)”, se arată în minuta instanței. Jeanu Dorin Dumitru, actualul primar al comunei Costinești a făcut însă recurs în februarie a.c..

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mai vreau, mai vreau ,,,ca nu ajunge cat am s**t
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468