REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

DOSARUL RETROCEDĂRILOR. Giurgiucanu a contestat mandatul de executare a pedepsei

DOSARUL RETROCEDĂRILOR. Giurgiucanu a contestat mandatul de executare a pedepsei

Replica API 17 iunie 2019 | 00:00 966

Costică Giurgiucanu a fost condamnat, pe 7 februarie a.c., la 5 ani şi 6 luni, alături de Radu Mazăre şi alţii, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză. Afaceristul nu s-a resemnat că-şi va petrece următorii ani după gratii, aşa că a căutat soluţii pentru a scăpa de executarea mandatului. Pe de o parte, a contestat completul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, dosarul aflându-se încă pe rol, pe de altă parte, a contestat mandatul de executare. Speţa a fost îregistrată pe rolul Curţii de Apel Bucureşti.

El a învedereat, prin avocat, că ședința de judecată în urma căreia s-a pronunțat soluția, a început la data de 7 februarie 2019, ora 23:12 și s-a terminat la 00:48, deci în următoarea zi, 8 februarie 2019. Astfel, hotărârea a fost dată și a rămas definitivă la data de 8 februarie 2019, iar mandatul de executare a pedepsei închisorii a fost emis cu data de 7 februarie 2019. Cu alte cuvinte, a fost emis anterior rămânerii definitive a hotărârii. Numai că, magistraţii nu au fost de acord cu el, aşa că i-au respins cererea. Decizia nu este definitivă şi poate formula recurs.

Reamintim că în dosar, fostul primar Radu Mazăre a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 9 ani închisoare. În acelaşi dosar, Cristian Borcea, fost finanţator al clubului Dinamo, a fost condamnat la 5 ani cu executare, aceeaşi pedeapsă primind şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu.

Giurgiucanu a fost mandatul moştenitorilor familie Movilă. În 2001, Aline Ivone Buzescu Movilă – descendentă a istoricei familii – a cerut, printr-o notificare, restituirea unui teren rechiziționat de comuniști și transformat, în anii *70-*80, în cartier de blocuri. Cererea de retrocedare a fost însă soluționată trei ani mai tarziu, după decesul bătrânei care locuia destul de izolat în localitatea Techirghiol. Jumătate din drepturile de cesiune ar fi revenit, pe căi nebănuite, mandatarului Costică Giurcanu, iar cealaltă jumătate s-a împărțit între bucureșteanca Maria Mariuță, dinamovistul Cristian Borcea, SC Habitat și Ambient SA și constanteanul Mihai Cimpoianu.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Giurgiucanu si alti jegosi xare au orofitat de oe urma lui Mazare.
0
0
Dar Caraivan, sageata lui Giurgiucanu, se simte bine ?
0
0
Fiti barbati. A-ti furat, de data asta v-au prins.
3
0
Ati fi vrut voi golanilor sa aruncati totul in carca lui Mazare fa fel cum a facut ILIESCU si comunisti lui cu Ceausescu faceti recurs poate gasiti un judecator corect si va da cat meritati adica pe viata pentru grupul mafiot organizat si condus de Radu Mazare.
8
1
...alt hot si asta...a rupt...vrea in libertate ...cate 100 de ani de puscarie pentru toti hotii din dosarul retrocedarilor ...atata meritati...ati devalizat orasul...acum dati banii la avocati...dar e mult prea tarziu...
8
0
Fugi la parnaie giurgiucane! No mai arde pervers. Asta e! Du-ti fapta, ca esti cald! La cat ai ciordales, ai de unde. Nu-i bai, acolo te conservi. Poate mai si slabesti oleaca.
8
0
Nu i inteleg pe hotii astia. Cum platesc ei degeaba niste avocati escroci care ii mint ca i scapa de puscarie. Pai tu furi de rupi si dupa ce esti dovedit si condamnat crezi ca scapi datorita unei greseli de dactilografiere. Stau si ma intreb cum au reusit sa fure, fiind atat de prosti.
11
0
Nasol! Viata grea pentru Oana.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108