REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Drogat și cu permisul suspendat, a plecat în căutarea fiului său cu mașina

Drogat și cu permisul suspendat, a plecat în căutarea fiului său cu mașina

Replica API 22 mai 2020 | 00:00 2047

Consumul de droguri, în special la volan, poate duce la evenimente tragice. C.I.M. a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe dar şi pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Acesta a plecat în căutarea fiului său, sub influenţa drogurilor, la volanul maşinii sale, cu toate că avea permisul de conducere suspendat.

Date din anchetă

Conform rechizitoriului, organele de cercetare penală au fost sesizate cu privire la faptul că pe plaja Midia a fost reţinută, de către lucrătorii firmei de pază, o persoană de sex masculin care încerca să sustragă bunuri de la un beach bar situat pe plaja Midia. În urma sesizării, echipajul de politie s-a deplasat la faţa locului, respectiv plaja cap Midia unde a găsit doi agenţi de la firma de pază, o persoană care era imobilizată de către aceştia şi administratorii plajei. În urma legitimării persoanei reținute de către angajatii firmei de paza s-a constatat că acesta se afla într-o stare de sevraj neputând furniza informații cu privire la identitatea sa.

Declaraţia martorului

Din declarația martorei reiese faptul că în data de 12.09.2018, în jurul orei 22:10, aceasta se afla pe plaja de la Capul Midia Năvodari, în interiorul autoturismului marca Mitsubishi, aflat parcat lângă barul de pe plajă, moment în care a observat un autoturism care se îndrepta către plajă și care a parcat în zonă. Din autoturismul respectiv a coborât o persoană de sex bărbătesc care a întrebat-o dacă poate să meargă pe malul mării pentru a fuma o țigară, lucru pe care l-a și făcut. La scurt timp, a observat persoana respectivă că a urcat în interiorul mașinii sale pe care a tras-o afară menționând că aceasta manifesta un comportament straniu. După ce l-a tras afară din mașina sa, bărbatul a fugit iar în apropierea parcării a căzut într-o groapă, moment în care personalul de la bar a alertat agenții de pază care au venit și au imobilizat persoana.

Declaraţia inculpatului

Cu ocazia audierii, în calitate de suspect, C.I.M. a relatat modul în care a ajuns pe plaja cu autoturismul marca Audi, precizând că în data de 12.09.2018 a consumat la domiciliu o tigară cu marijuana și a băut o jumatate de bere după care a plecat la volanul autoturismului sus-menționat, pe DJ 226 către Portul Midia cu intenția de a-l căuta pe Eric, fiul său. Acesta a declarat că în momentul în care a ajuns pe plajă a mai fumat o țigară marijuana după care s-a urcat din nou la volanul autoturismului său însă i s-a oprit motorul, astfel că a coborât și a căzut într-o groapă. După ce s-a ridicat, fiind dezorientat, acesta s-a urcat în altă mașină și a început să caute țigări însă a fost alungat de către o persoană de sex femeiesc iar în timp ce încerca să fugă a fost prins de către agenții de pază, după care au venit și lucrătorii de poliție care l-au condus la spital. Totodată, suspectul a recunoscut faptul că avea dreptul de a conduce suspendat și cunoștea acest lucru.

Motivarea instanţei

La individualizarea pedepselor ce urmează a fi aplicate inculpatului, instanța va avea in vedere dispozițiile din partea generala a Codului Penal privind infracțiunea consumată; limitele de pedeapsă prevăzute în partea speciala, gradul de pericol social al faptelor , pe care instanța îl apreciază ca fiind relativ ridicat, persoana și conduita inculpatului – are vârsta de 43 ani, este integrat social, nu are antecedente penale, a recunoscut săvârșirea infracțiunilor ce i s-au reținut în sarcină.

Instanţa a decis condamnarea inculpatului la 1 an şi 2 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce mortii vostri ca nu intelegi nimic din articolul asta. Era marafetu' good sau ce plm?
0
0
Un nebun si un dement. La beci cu el ca sa se trezeasca.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108