REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Duckadam, operat în Spitalul Judeţean Constanţa la mâna care i-a adus titlul de "Eroul de la Sevilla"

Duckadam, operat în Spitalul Judeţean Constanţa la mâna care i-a adus titlul de "Eroul de la Sevilla"

Replica API 8 septembrie 2012 | 00:00 219

Becali, Constantinescu, Frâncu, interesaţi de starea lui de sănătate

Becali, Constantinescu, Frâncu, interesaţi de starea lui de sănătate

Renumitul Helmuth Duckadam a ajuns joi seara în atenţia medicilor specialişti de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Fostul portar, supranumit "Eroul de la Sevilla", în vârstă de 53 de ani, a fost internat de urgenţă pe Secţia de Chirurgie Cardiovasculară, unde a fost supus unei întervenţii chirurgicale. Deşi ar fi avut posibilitatea să se opereze la Bucureşti, acesta a ales să fie tratat de specialiştii constănţeni. Cadrele medicale spun că Duckadam a suferit o intervenţie chirurgicală la artera brahială a braţului drept, că operaţia a fost o reuşită europeană, cât şi faptul că este în afara oricărui pericol. Menţionăm că Helmuth Duckadam se afla în vacanţă la mare. Joi seară, acesta se plimba cu fetiţa lui, în vârstă de 4 ani, pe faleza din Constanţa. A vrut să o ridice pe micuţă pe umeri şi a simţit o durere puternică la braţul drept.

"Domnul Duckadam s-a prezentat joi seara, ora 22.00, la Urgenţa Spitalului Judeţean cu fenomene de insuficienţă arterială acută la nivelul membrului superior drept. A fost internat pe Secţia de Chirurgie Cardiovasculară şi în urma unor investigaţii imagistice a fost supus vineri dimineaţa unei intervenţii chirurgicale, pentru dezobstrucţie la nivelul arterei brahiale. Operaţia a durat aproximativ o oră. Doctorul Marius Militaru a efectuat operaţia, o reuşită, pacientul este cooperant, dar va mai rămâne sub supravegherea medicală", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, dr. Cătălin Grasa, directorul medical al Spitalului Judeţean. Facem precizarea că Helmuth Duckadam a mai suferit în urmă cu câţiva ani o intervenţie chirurgicală similară la acelaşi braţ, la Timişoara. Managerul celei mai mari unităţi sanitare de la malul mării, dr. Dănuţ Căpăţână, susţine că intervenţia chirurgicală nu a fost una dificilă, iar pacientul urmează să fie externat. "Starea de sănătate a pacientul este foarte bună şi dacă nu apar complicaţii mâine (sâmbătă -n.r.) urmează să fie externat. A suferit o intervenţie la artera brahială a braţului drept", ne-a explicat dr. Căpăţână.

Duckadam: Sunt puţin ameţit după operaţie, dar mă simt bine

Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Spitalului de Urgenţă Constanţa, dr. Marius Militaru, a declarat că fostul portar ar fi putut să-şi piardă braţul drept, dacă operaţia nu s-ar fi efectuat la timp. "S-a format un cheag de sânge, care în jurul orei 22.00, în cadrul unui microtraumatism, a fost aruncat la nivelul arterei de la nivelul cotului. Am intervenit chiar la nivelul arterei brahiale, printr-o incizie de 4 centimetri, la nivelul cotului, şi am îndepărtat cheagurile de sânge de pe toate arterele bifurcaţiei: brahială, ulnară şi radială", a declarat dr. Militaru. Helmuth Duckadam se declară mulţumit după intervenţia suferită la Constanţa: "Sunt puţin ameţit după operaţie, dar mă simt bine. Le mulţumesc doctorilor, care au făcut treabă bună. Eram ieri (joi -n.r.) pe faleză şi am încercat să o iau pe cea mică în braţe. Fiind destul de grea, m-am forţat puţin, am simţit o durere şi faptul că nu mai am puls la mâna dreaptă. Un cheag de sânge mi-a blocat antebraţul. Am chemat ambulanţa şi am ajuns la spital. Este mâna aceea cu probleme care mi-a adus şi multe satisfacţii, dar şi multe necazuri. Cu toate că puteam să plec şi la Bucureşti am rămas să mă tratez la Constanţa, pentru că am avut încredere în medicii. N-o să mai stau mult aici, o să mă întorc la Bucureşti".

Frâncu: Duckadam a avut parte de cea mai bună îngrijire medicală; a făcut reclamă mare medicinii constănţene

Fostul director al Direcţiei de Sport Constanţa, Elena Frâncu, a fost vineri în vizită la Duckadam. Aceasta ne-a mărturisit că Duckadam a avut parte de cea mai bună îngrijire medicală. "Duckadam este un nume mare şi nu poate să treacă neobservat. Pentru dânsul a intervenit domnul Daniel Nicuşor Constantinescu (preşedintele CJC -n.r.), domnul Gigi Becali (patronul Clubului Steaua Bucureşti -n.r.). Acolo unde a fost internat şi operat sunt cele mai bune condiţii şi servicii medicale, comparabile cu Viena. Am fost şi la Chirurgie şi la Cardiologie şi la Ortopedie, cunosc situaţia, sunt medici de mare valoare, nu am ce să le reproşez. Sperăm ca în cazul lui Duckadam să nu apară complicaţii şi sâmbătă să poată fi externat. A avut parte de cea mai bună îngrijire medicală. S-a ocupat toată comunitatea de el. Duckadam a decis să fie operat la Spitalul Judeţean. A făcut reclamă mare medicinii constănţene. Eu, în mod personal, am tot respectul pentru medicii constănţeni. Duckadam nu este singurul nume cunoscut operat la Judeţean. Prim mâna medicilor din Constanţa a trecut şi preotul Arsenie Papacioc, operaţia a fost o reuşită europeană. Investiţiile din Spitalul Judeţean sunt vizibile şi specialiştii sunt o mare valoare", a declarat Elena Frâncu.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108