REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ecaterina Andronescu, la Constanţa. Vizite la Colegiul “Mihai Eminescu”, la Centrul “Jean Constantin” şi la Universitatea “Ovidius”

Ecaterina Andronescu, la Constanţa. Vizite la Colegiul “Mihai Eminescu”, la Centrul “Jean Constantin” şi la Universitatea “Ovidius”

Replica API 19 ianuarie 2019 | 12:13 520

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, s-a aflat vineri, 18 ianuarie 2019, la evenimentele prilejuite de aniversarea a 100 de ani de la înfiinţarea Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Constanța.

Demnitarul a vizitat sediul colegiului şi a participat la dezvelirea unei plăci comemorative dedicate aniversării centenarului acestei instituții de învățământ. La eveniment au participat, printre alții, subprefectul Ionuţ Done, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, senatorul PSD Nicolae Moga, primarul Constanței Decebal Făgădău, inspectorul general școlar Gabriela Bucovală, inspectorul școlar Marian Sârbu, dr. Viorel Tode, prof. conf. dr. Sorin Rugină, rectorul Universității „Ovidius” Constanța, prof. dr. Victor Ciupină, dar şi rectorul Universităţii "Andrei Şaguna" Constanţa.

Activităţile dedicate aniversării centenarului au debutat cu o slujbă oficiată de ÎPS Teodosie, care a binecuvântat colegiul şi pe cei prezenţi. “Să propăşească în această şcoală ştiinţa, înţelepciunea, dragostea de Dumnezeu, dragostea de oameni şi... fă Doamne ca robii tăi să fie întâriţi în credinţă, înţelepciune şi în dragostea de ştiinţă. Întăreşte-i pe dânşii şi le dă sănătate, propăşire în cunoaşterea adevărului tău, care îi va face liberi şi întăreşte constiinţa lor spre a face bine şi a se feri de rău”, a fost rugăciunea de binecuvântare a ÎPS Teodosie. O rugăciune a fost închitată şi Sfintei Ecaterina, ocrotitoarea învăţământului în ţara noastră.

Mai apoi, a avut loc momentul de dezveliere a plăcii aniversare, de asemenea moment ţinut de ÎPS Teodosie.

"Astăzi trebuie să plecăm frunţile în faţa memoriei profesorilor care au făcut această şcoală să fie ceea ce este astăzi. Să le mulţumim şi să-i asigurăm de tot respectul nostru pe cei care astăzi duc tradiţia şcolii mai departe şi să sprijinim colegiul cu tot ce putem pentru creşterea permanentă a performanţei. Acestea sunt gândurile care mă încearcă în acest moment", a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, după momentul dezvelirii plăcii aniversare.

Ministrul Educaţiei va susţine Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" cu proiecte iniţiate deja de instituţia pe care o conduce. "Au nevoie de proiectele pe care noi le avem în vedere. De dotarea şcolilor cu o tablă inteligentă şi a elevilor cu tablete. Sper să reuşim proiectul acesta şi să-l ducem la bun sfârşit, este un pas spre creşterea performanţei pentru o generaţie care a venit de acasă cu utilizarea tabletei în minte şi în mânuţele lor. Noi nu trebuie să-i întoarcem aici numai la cretă şi la creionul cu care scriu pe caiete. Este un salt în formarea elevilor prin utilizarea tehnologiilor moderne", a precizat vineri, 18 ianuarie 2019, la Constanţa, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Spectacol la Centrul “Jean Constantin”

De la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, ministrul Ecaterina Andronescu s-a deplasat la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, Constanța, unde a avut loc un spectacol organizat de instituţia de învăţământ. În deschiderea evenimentelor de la Centrul Multifuncţional, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a înmânat celor doi directori ai Colegiului Naţional Mihai Eminescu, ordinul 3090 de decernare a Diplomei Nicolae Iorga pentru o şcoala care împlineşte 100 de ani şi i-a oferit directoarei o plachetă pe care a fost consemnat “acest moment absolut special”, după cum a afirmat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Ministrul susţine înfiinţarea unui centru de excelenţă la „Ovidius”

După spectacol, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, s-a deplasat la Universitatea „Ovidius” Constanța pentru a discuta detalii importante privind înfiinţarea unui centru de excelenţă la Universitatea “Ovidius”. “Astăzi (n.r. vineri, 18 ianuarie 2019) am venit din nou să facem un centru multicultural, un centru de excelenţă în sensul în care încercăm să creştem performanţa. Este foarte complicat să faci o universitate multiculturală. Ţi-ar trebui profesori pentru programele de studii pe care le iniţiezi în limbile pe care le iei în considerare şi atunci un centru de excelenţă care se orientează spre activitatea de cercetare care să aibă abordări multiculturale cred că ar putea să fie un început, care va continua. Le urăm succes”, a declarat ministrul Educaţiei.

Camelia MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In psd au venit si conduc acum toate gunoaiele adunate din toate partidele. PRM-olguta vasilescu & codrin stefanescu, PDL-liviu DRACnea..etc..etc..Ca o furtuna care a ridicat pe sus toate GUNOAIELE. Oamenii grei, asezati, au ramas jos, jos de tot si s-au urcat pitecantropii astia pe ei, dar si pe noi toti! Cu complicitatea CCR, CNA si mintea diabolica a menestrelului de la justitie tontonel toader ne fac praf! Incaleca HOTII tara, ne scot din UE si lumea civilizata daca nu ne trezim la timp sa dam cu ei de pamant.
4
0
Romania este nepregatita sa se conduca eficient. Daca vor europenii sa LEGALIZAM HOTIA atunci suntem pregatiti sa conducem tot globul pamantesc! Incepem cu cca 500 de milioane de europeni asa cum a spus veorica, docila lu DRACnea, si veti vedea ca putem mai mult decat atat! Aici TOT PSD-ul si membrii coalitiei guvernamentale de la ALDE tariceanu sunt SPECIALISTI de INALTA CLASA!
7
0
norocul lor e ca s-a rugat satana spagoveanu la scaraotzchi ca altfel eram terminati ! Multa muie la toti invitatii de seama ! Cu cacat ca sunt hoti ordinari !!! Muie dragnea, muie pesede !!!
9
1
Stimata redactie. Ce treaba are numele insirate pe lista, daca nu sunt nominalizati cei care au organizat centenarul.Toti cei nominalizati de redactie au aflat in ziua respeciva unde se afla Colegiul Eminescu.Putin profesionalism, nu strica.
10
0
ce de pupincuristi sunt acolo.
11
0
Fa du te dracului de sleampata ai distrus invatamantul !Mars la puscarie!
12
0
si eu beau apa de la robinet, care-i problema?
4
3
A venit Abramburica sa faca centru de excelenta la prestigioasa universitate Ovidiu din Costangeles. Supranumita si Harvardul Marii Negre. La grandioasa ceremonie au participat, pe langa Tzutzu de la CJ si alte figure triste, cum ar fi primaru care bea apa de la robinet.
20
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108