rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 19 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Elevii cer sancţionarea penală a profesorilor care nu le respectă drepturile

Drepturile elevilor nu sunt luate în serios în școlile din județul Constanța. Aceasta este concluzia la care a ajuns Asociația Elevilor din Constanța, după realizarea unui sondaj, în rândul liceenilor în special, ale cărui rezultate au fost făcute publice ieri. Printre problemele semnalate de elevi sunt folosirea absenței, a notării sau a lucrării scrise ca metode de coerciție, confiscarea bunurilor personale și lipsa unei evaluări obiective.

Drepturile elevilor sunt, și la ora actuală, un subiect tabu în comunitățile școlare sau un subiect luat în derâdere. „Ei nu au drepturi? Dar noi, care pe vremea apusă nu aveam voie nici să mișcăm în bănci, aveam drepturi? Și nu ne plângeam și se făcea carte!” – aceasta este, de multe ori, reacția opiniei publice când se ridică problema nerespectării drepturilor tinerilor învățăcei. Acest fapt a fost constatat și de Asociația Elevilor din Constanța, cu ocazia primului studiu din județul nostru, care vizează tocmai această problematică, a respectirii drepturilor elevilor. „Discuțiile pe aceste teme sunt evitate, chiar și atunci când apar incidente. Această afirmație ne-o fundamentăm și pe faptul că 57,5% dintre respondenți ne indică faptul că în cadrul orelor de dirigenție nu au fost abordate nici măcar o dată problematici legate de încălcarea drepturilor elevilor”, a precizat Alexandru Manda.

Dar drepturile elevilor, așa cum sunt ele consemnate în Statutul Elevului, intrat în vigoare în urmă cu un an, în august 2016, nu sunt exagerate. Acestea vizează, printre altele, dreptul la educație gratuită, consultarea elevilor în privința materiilor opționale, dreptul la transport gratuit, evaluare corectă și obiectivă, dreptul la liberă exprimare etc. Sondajul realizat de Asociația Elevilor, în perioada 26 iulie – 8 august, evidențiază că mai bine de jumătate dintre respondenți au răspuns că drepturile le-au fost încălcate, în repetate rânduri, la mai multe categorii.

Absența pusă unui elev care este la oră este fals intelectual!

Teoretic, accesul la educație se face gratuit. În practică, însă, așa cum au arătat și aproximativ 70% dintre respondenți, pe parcursul anului trecut, au plătit între 30 și 400 de lei, pentru fondul clasei sau al școlii, pentru diverse reparații, lucrări de modernizare sau achiționare mobilier.

În ceea ce privește evaluarea la cursuri, aproape jumătate dintre respondenți consideră că aceasta nu este obiectivă, că absențele sau lucrările de control sunt folosite ce metode de coerciție. „Constatăm cu tristețe că norma imperativă a Statutului elevului nu are o valoare prea mare pentru o majoritate semnificativă a cadrelor didactice din județul Constanța, care, cu bună știință, încalcă legea și aplică absențe elevilor, chiar dacă aceștia sunt prezenți în clasă. Atragem atenția faptului că în cazul celor 70% dintre elevii constănțeni, cărora le este încălcat acest drept, se intră în sfera reglementărilor penale, cadrele didactice, care îi consemnează pe elevii care sunt prezenți în clasă săvârșind infracțiunea de fals intelectual, prevăzută și pedepsită de art. 321 din Codul Penal”, se arată în studiul Asociației Elevilor.

Totodată, un alt fapt reclamat de elevi este interzicerea accesului în școli, în lipsa uniformei sau a însemnelor distinctive ale unității școlare, de asemenea interzis de Statutul Elevului. Interzisă este și mustrarea în fața clasei sau sancționarea colectivă a clasei, pentru greșelile unui elev, dar ambele sunt practici frecvente în școlile din județul Constanța.

Asociația Elevilor a anunțat că va realiza, astfel de evaluări, an de an, propunând sancționarea disciplinară, contravențională sau penală, în funcție de gravitatea faptelor, a cadrelor didactice care nu respectă prevederile Statutui Elevului.

Florentina BOZÎNTAN

joi, 31 august 20171748
Comentarii

03Dreptul puluii!(31 aug 21:25)
Au un singur drept! Acela de a invata! RESPECTATI PE CEI CARE INCEARCA SA VA EDUCE! Ce drept e acela de a nu va face o mustrare ! Sunteti ca in... ''esti prost? - da! Recunosti? -nu!
03In blue jeans nu exista ELEV(31 aug 20:53)
Cand o fi imbracat in uniforma atunci veti putea sa i numiti ELEVI.
20PISOIAS(31 aug 18:13)
DREPTURILE ELEVILOR
83ion(31 aug 16:41)
profesori foarte slab pregatiti, absolventi cu licente cumparate intre doua statii de autobuz, la titularizare nu obtin note de trecere, atunci ce invata elevii de la acestia?
010situatia este..alarmanta...(31 aug 16:40)
tineretul din scoli,nu doreste sa faca nimic special,pentru viitorul lor...merg la scoala din....inertie...n-au chef de nimic...telefoanele la vedere...muzica tip...manele...scandal pe strazi,si oriunde...daca-i pui sa scrie ceva....vocifereaza...totul lasa de dorit...tinuta vestimentara,demonstreaza ca sunt scapati din mainile parintilor...cu dangarezi in KUR..decupati pe la picioare...cu cercei,suruburi,in nas..bot....elevele boncaite si pictate la...greu..fratilor???parintilor???asta numiti voi scoala??? unde-i respectul???unde-i autoritatea tutelara???unde-i rusinea???Pacat...
116D4N4(31 aug 15:50)
Unii elevi sunt atat de prosti incat nu inteleg ca atunci cand vrei sa faci scoala lasi clontu mic si te apuci sa inveti nu sa ceri aberatii. Sunt copii deosebiti in Romania care invata bine si isi vad de viitorul lor iar acestia sunt specie pe cale de disparitie,acum e la moda elevul sau studentul cocalar,manelist de preferat,care sta pe facebook,incearca sa iasa in evidenta prin prostii si arogante de doi lei,desi creierul functioneaza la regim de avarie.Adevarul este crud dar cam asta e situatia din Romania lui 2017.
013@parinte(31 aug 13:51)
Pai ba parinte daca lasi copiii pe la intrarea de la profesori tipa ca aurolacii cand mananca bataie, iti fura lucruri ,se bat ,strica tot ce prind ,scuipa pe jos ai impresia ca sunt ingerasi ca cei din Finlanda!nu functioneaza la noi ca se asculta manele !!!! Vezi diferenta? E o tara agrara cu orase medievale.
153Parinte(31 aug 12:16)
Cine nu a vazut o scoala din afara tari are senzatia ca este foarte bine in Constanta. Normal ar fi ca elevi sa aiba cele mai multe drepturi, in loc de ora de religie sa li se explice ca ei reprezista viitorul . Dar cine sa faca asa ceva??? EleviI inca sunt tratari ca niste sclavi, au intrare separata prin spatele scoli, nu au voie sa foloseasca scara rezervata profesorilor , fiecare director de scoala sau profesor are senzatia ca este stapan pe veniturile parintilor . Inca sunt pupati in fund copii a caror parinti fac donatii si cadouri scumpe.
216Cineva(31 aug 12:15)
Auziti,dar de indatoriri ati auzit?in ce tara sunt amenintati profesorii si nu e trimis copilul acasa?resocet e un cuvant care nu exosta in Romania..ce imi place cenzura comunista..era ceca ce nu va placea la commentul meu si ati decis sa il cenzurati?
123gugu(31 aug 11:21)
In comentariile de mai jos,elevii de azi sunt vazuti ca niste boschetari,drogati,tampiti,prosti...''noi aia care am facut scoala pe vremuri'' ,eram destepti,cuminti,frumosi,mergeam la munca patriotica... Cat de tampit sa fii ca sa faci astfel de afirmatii? Sunt copii olimpici,sunt copii cu pregatire inalta,sunt copii care ar dori sa studieze dar parintii nu ii pot sustine financiara . NU FACETI GRESEALA DE A-I DIFERENTIA PE COPII CA FIIND CEI DE IERI SI CEI DE AZI. COPII AU FOST,SUNT SI VOR FI LA FEL...VREMURILE SUNT ALTELE.
220bubu(31 aug 10:59)
mergeti idiotilor afara sa vedeti drepturi ... ca zbori din scoala in secunda doi daca ai comportamentul pe care il au onor elevii nostri... puneti mana si invatati sa cititi si tabla inmultirii si dupa aia deschideti gura sa cereti dosare penale ... atat va duce capul ...
220fara profesori(31 aug 10:42)
Sa-si organizeze singuri sistemul de invatamint. Sa-si faca programa , regulamentul,etc. Foarte bine, avem nevoie de viitori hamali, impingatori de vagoane, de dat la sapa, sprijinitori de baruri, de tragatori pe nas. Jos, profesorii! Traiasca bajdecii si neamul lor semianalfabeti caratori de tava si scarpinat oile pe cimp.
06kunta(31 aug 08:44)
...pe unde te invarti, dai de dosare penale... unde am ajuns?!?... Pedeapsa vine, dar nu din cer!... vine din noi insine!
021Ion(31 aug 08:40)
Dragilor, uitati-va doar cine ii reprezinta pe acesti elevi! Un Manda, Bajdechi si altii, sunt niste frustrati care nu fac altceva decat sa iasa ei in evidenta cu fapte si declaratii de doi lei! Duceti-va dragilor si incercati sa ne lasati pentru ca deja sunteti penibili!
124Mda...(31 aug 07:57)
dar elevii care nu- si respecta profesorul?!
128Copiii viitorului iad(31 aug 07:24)
Generatie de handicapati si analfabeti functionali.Pai da-le drepturi la copiii care au parinti ce au crescut cu etnobotanice ,manele si pacanele. Cei sapte ani de acasa sunt praf.Ce e drept nu toti.sunt asa ,insa majoritatea...
110Fratele patason(31 aug 05:08)
Vrabia malai viseaza!
mai mult...Replica
19 apr 18:41ReplicaIancu Cuşu INSISTĂ. Proiectul privind aprobarea PUD-construire hotel în staţiunea Mamaia, în atenţia consilierilor locali

A doua oară cu noroc?! Planul urbanistic de detaliu - construire imobil S+P+5-8E - hotel-apartament, staţiunea Mamaia,...985

19 apr 15:09ReplicaGheorghe Donțu, numit în Consiliul de Administrație al CJAS Constanța1474
19 apr 10:59ReplicaBĂTAIE CU TOPOARE și CUȚITE! TREI FRAȚI din Medgidia au ajuns la ÎNCHISOARE!1888
19 apr 00:00ReplicaRegulamentul din zona Peninsulară, pe masa judecătorilor! Agenţii economici au declarat RĂZBOI Primăriei Constanţa

Consilierii locali muncipali din Constanța au votat, în septembrie 2018, aprobarea Regulamentului de acces în zona...2113

19 apr 23:11ReplicaANAF cere falimentul asociaţiei apicultorilor din Constanţa. Printre membri, un inspector din Consiliul Judeţean1149
19 apr 00:00ReplicaUn rus investeşte într-un hotel cu 8 etaje în Mamaia. Numele lui are legătură cu Cristian Borcea2193
19 apr 00:00ReplicaCasa Prahova NU are aviz de funcţionare! Motivul: o datorie pentru care patronul s-a adresat instanţei

Nicolae Chivu, patronul unităţii de cazare Casa Prahova nu poate obţine avizul de funcţionare, din cauza unui debit...1181

19 apr 00:00ReplicaParapetul de pe DN 3 Constanţa - Valu, PROMISIUNI FĂRĂ ACOPERIRE!1663
19 apr 00:00ReplicaFEMEIE ATACATĂ în plină stradă! 'Eu NU fac aşa ceva' – declaraţia unui INFRACTOR cu ANTECEDENTE1552
19 apr 00:00ReplicaŞEDINŢĂ PUBLICĂ în Năvodari, pentru reabilitarea străzilor din Mamaia Nord

Centrul de Afaceri Năvodari a găzduit, miercuri, 17 aprilie a.c., o ședință publică convocată de primarul Florin...597

19 apr 00:00ReplicaDecizie în dosarul tânărului care a agresat doi poliţişti, la Hârşova!607
19 apr 00:00ReplicaDezastru pentru buzunarele locuitorilor din Medgidia!1001
Vremea
6.3° - 9° vineri, 19 aprilie 2019
cer acoperit de noriUmiditate: 50%
Vânt: 4.68 m/s din ESE
Presiune: 1023.51 milibari

Loto
6/496813313342
5/4013192035385
joker9142628335
Horoscop
mai mult...SPSportRT
19 apr 00:00SportEuropa League, "sferturi". Napoli-Arsenal 0-1, Chelsea-Slavia 4-3, Valencia-Villarreal 2-0, Eintracht-Benfica 2-0

Arsenal, Valencia, Eintracht Frankfurt şi Chelsea sunt cele patru semifinaliste din Europa League. În penultimul act...263

19 apr 00:00SportFestival de goluri în Chelsea - Slavia Praga

Atacantul lui Chelsea, Pedro, a fost protagonistul startului de meci la returul dintre Chelsea şi Slavia Praga din...228

19 apr 00:00SportIanis Hagi pleacă de la Viitorul! Gică Hagi a confirmat în direct la TV

Gică Hagi a confirmat că Ianis Hagi (20 de ani) are mai multe oferte din campionatele importante ale Europei....779

19 apr 00:00SportIvan Patzaichin a primit Colanul de Aur, cea mai înaltă distincţie a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român

Ivan Patzaichin, cel mai titrat canoist român din toate timpurile, a primit, joi, Colanul de Aur, cea mai înaltă...307

Local
19 apr 00:00LocalReînscrierile la grădiniţă încep pe 6 mai

Ministerul Educaţiei Naţionale a stabilit, în vederea cuprinderii în învăţământul preşcolar a copiilor cu...229

19 apr 00:53LocalProcurori din Constanţa, în atenţia CSM

Secţia pentru procurori din cadrul CSM s-a întrunit joi, 18 aprilie, în şedinţă. Pe ordinea de zi s-au aflat şi...1419

19 apr 00:53LocalContinuă pregătirile pentru sezonul estival în stațiunea Mamaia și municipiul Constanța

De la începutul săptămânii, angajații Serviciului Amenajări Urbane din cadrul Primăriei Municipiului Constanța...378

19 apr 00:51LocalExpoziție de Paște cu vânzare, cu produse realizate de copiii din centrele de plasament

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța a deschis, joi, 18 aprilie a.c., cea...321

19 apr 00:42LocalMai puțin de 30% din hotelurile de pe litoral vor fi deschise de Paște și 1 Mai

Aproximativ 80 de hoteluri din totalul celor peste 300 existente pe litoralul românesc, ceea ce înseamnă mai puțin...1548

19 apr 00:49LocalArnold, baschetbalistul surdo-mut care vrea în NBA

...323

19 apr 00:49LocalNăvodărenii care văd fapte antisociale, îndrumați să sune la Poliția Locală!

Primăria orașului Năvodari și Direcția Poliției Locale Năvodari a demarat campania „FII RESPONSABIL! ATITUDINEA...658

19 apr 01:08LocalSANCȚIUNI DRASTICE pentru MIZERIE și CONSUMUL DE ALCOOL pe stradă!

Consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public, mizeria aruncată pe stradă, cerșetoria și răscolitul în...545

19 apr 01:10LocalConstanţa. Peste 200 kg peşte, transportate fără documente legale, confiscate de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța - Punctul de Trecere a Frontierei Midia au depistat,...588

19 apr 00:24LocalCondamnaţi definitiv, încarceraţi şi introduşi în penitenciarul Poarta Albă

Mandate puse în aplicare de polițiștii constănțeni! La data de 17 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului...569

Politică
19 apr 00:00PoliticăTeodorovici iar a luat bani cu împrumut la dobândă mare: Încă 400 de milioane de lei

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, joi, 400 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de...238

19 apr 01:00PoliticăLiviu Dragnea a lansat acuzații FĂRĂ PRECEDENT la adresa lui Ludovic Orban: 'Să spună jandarmul cum îi săreau zeci de mii de euro din geantă când a plecat'

Liviu Dragnea a spus, în județul Suceava, că are informații despre mandatul lui Ludovic Orban în fruntea...824

19 apr 01:00PoliticăINCIDENT procedural cu dosarul Revoluţiei: Parchetul a trimis dosarul la ÎCCJ pe ascuns, la o săptămână după anunţul oficial

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a încălcat Codul de procedură penală în privinţa...312

19 apr 01:01PoliticăUn tânăr nu a vrut să dea mâna cu Liviu Dragnea, la mitingul PSD

Câteva sute de persoane au participat, joi, la un miting PSD în localitatea Dumbrăveni, județul Suceava, la care...618

19 apr 01:01PoliticăLiviu Dragnea vorbește, în premieră, de candidatura la prezidențiale: „O să vă răspund, când e momentul, dacă voi candida“

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a declarat joi, într-un miting electoral organizat în...314

19 apr 00:17PoliticăBola iar se ia de Palaz! `400.000 de lei din bani publici pentru 3 zile de băut bere, totul deghizat în eveniment cultural!`

„400.000 de lei din bani publici, pentru trei zile de băut bere, totul deghizat în „eveniment cultural”. Cam...1345

19 apr 00:48PoliticăCererea de pensionare a lui Augustin Lazăr, acceptată de CSM

Ordinea de zi de joi, 18 aprilie, a sedintei Sectiei pentru procurori s-a suplimentat cu discutarea cererii de...498

19 apr 01:04PoliticăKlaus Iohannis: Nu pot să semnez nişte acte fără a evalua urmările întregii remanieri

Klaus Iohannis a făcut declaraţii de presă după ceremonia de introducere în profesie a absolvenţilor Consiliului...389

19 apr 01:09PoliticăCreștere a încasărilor la TAXE și IMPOZITE, față de anul trecut!

SPIT Constanța aduce la cunoștința opiniei publice că în perioada ianuarie-martie 2019, totalul sumelor încasate...377

19 apr 01:11PoliticăATENȚIE UNDE PARCAȚI! Poliția Locală dă zeci de amenzi zilnic!

Staționarea sau oprirea voluntară în zonele în care aceste acțiuni sunt interzise, încălcarea semnificației...539

Monden
19 apr 00:00MondenCum va fi rochia de mireasă a Adelinei Pestrițu și cum își va îmbrăca fetița: „Sunt foarte dificilă“

Adelina Pestriţu (32 de ani) şi iubitul ei, Virgil Şteblea, sunt în focuri! Cei doi se pregătesc de zor pentru cel...292

19 apr 00:00MondenCât a slăbit Oana Roman. Ţinuta care i-a dezvăluit noua siluetă

După ani la rând în care a fost criticată pentru siluetă, Oana Roman pare că a câştigat pentru moment lupta cu...367

19 apr 00:00MondenCe vor face CRBL și Oase cu premiul de 30.000 de euro, de la Asia Express

O ţară întreagă a stat cu sufletul la gură, marţi seară, 16 aprilie, pentru a afla câştigătorii marelui premiu...291

19 apr 00:00MondenAndreea Bălan, la primul eveniment oficial după cea de-a doua naştere

După ce ne-a dat emoţii la naşterea celei de-a doua fiice, iată că artista s-a refăcut complet şi-şi poate relua...227

19 apr 00:00MondenCe s-a întâmplat cu Lisa Marie Presley? Fosta soţie a lui Michael Jackson s-a îngrăşat teribil!

Singurul copil al lui Elvis Presley, din mariajul cu Priscilla, duce o viaţă relativ retrasă. De aceea, poate, ne...338

19 apr 00:00MondenSophie Turner din Game of Thrones se luptă cu depresia. Cum au afectat-o criticile pentru rolul Sansa Stark

Actriţa Sophie Turner a dezvăluit că s-a luptat ani de zile cu depresia, boală ce s-a accentuat odată cu primirea...265

19 apr 00:00Monden„La Gomera“ de Corneliu Porumboiu, printre cele 19 filme selecţionate în competiţia Festivalului de Film de la Cannes

Nouăsprezece filme vor concura anul acesta în competiţia Festivalului de Film de la Cannes, potrivit listei iniţiale...173

19 apr 00:00MondenBradley Welsh, unul dintre actorii din "T2 Trainspotting", a fost împuşcat mortal în Scoţia

Bradley Welsh, unul dintre actorii din "T2 Trainspotting", a fost împuşcat mortal miercuri seara la Edinburgh,...209

19 apr 00:00MondenDisney promite cinci milioane de dolari pentru reconstrucţia catedralei Notre-Dame

Compania Walt Disney, care a obţinut încasări de milioane de dolari de pe urma filmului său de animaţie ''The...181

18 apr 19:32MondenBianca Drăgușanu, dezlănțuită: Ce replici a avut pentru Cătălin Botezatu și pentru prezentatorii emisiunii „Vulturii de noapte”

Bianca Drăgușanu a participat la emisiunea Vulturii de noapte, pe care fostul său partener de viață, Victor Slav, o...661

Mapamond
19 apr 00:00MapamondÎnaintea publicării raportului Mueller, Trump denunţă o „înşelătorie politică“

Preşedintele american Donald Trump a denunţat joi "cea mai mare înşelătorie politică din toate timpurile", cu...179

19 apr 00:00MapamondKim Jong Un se va deplasa în Rusia pentru un summit cu Putin, anunţă Kremlinul

Liderul nord-coreean Kim Jong Un se va deplasa în Rusia la sfârşitul lunii aprilie pentru un summit bilateral cu...175

19 apr 00:00MapamondUKIP îşi lansează campania, prezentându-se ca „adevăratul partid“ al Brexit-ului

Partidul britanic UKIP (eurofob şi antiimigraţie) şi-a lansat joi campania pentru alegerile europarlamentare,...172

19 apr 00:00MapamondCoreea de Nord cere SUA să îl înlocuiască pe secretarul de stat Mike Pompeo la negocieri

Coreea de Nord a cerut joi Statelor Unite să îl înlocuiască pe secretarul de stat Mike Pompeo cu un negociator "mai...167

19 apr 00:00MapamondCongresul SUA va primi raportul procurorului Mueller privind complicitatea cu Rusia cenzurat după patru criterii

Congresul Statelor Unite va primi joi, în jurul orelor locale 11:00-12:00 (15:00-16:00 GMT) raportul anchetatorului...170

19 apr 00:00MapamondParlamentul European a votat simplificarea procedurilor de obţinere a vizelor de scurtă şedere în UE

Parlamentul European a votat miercuri, la Strasbourg, o simplificare a procedurilor de obţinere a vizelor de scurtă...171

19 apr 00:00MapamondRusia extinde sancţiunile economice impuse Ucrainei

Premierul rus, Dmitri Medvedev, a semnat joi un decret care extinde lista produselor ucrainene ale căror importuri vor...186

19 apr 00:00MapamondAccident în insula Madeira: Portugalia a decretat trei zile de doliu naţional

Guvernul portughez a decretat joi trei zile de doliu naţional în memoria victimelor accidentului rutier în care...185

19 apr 00:00MapamondFranţa: Clopotele catedralelor au bătut în semn de solidaritate cu Notre-Dame din Paris

Marele clopot al bazilicii Notre-Dame-de-la Garde din Marsilia a fost tras la ora locală 18.50 (16.50 GMT), la fel ca...159

19 apr 00:00MapamondUn bărbat a fost arestat în Catedrala Saint-Patrick din New York, având asupra lui bidoane cu benzină

Un bărbat a fost arestat miercuri seara după ce a pătruns în Catedrala Sfântul Patrick din New York având asupra...196

Sănătate
19 apr 00:19SănătatePacienta cu arsuri grave, transferată în Belgia, va avea nevoie de mai multe operații. „Dacă mai stătea 2 zile în România nu mai avea șanse!”

Tânăra Mădălina Neculai, din Tulcea, care a fost transferată la un spital din Belgia, după ce a suferit arsuri...1476

17 apr 01:37SănătateSpitalul Judeţean Constanţa a fost decorat de Klaus Iohannis

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, Președintele României, Klaus Iohannis, a conferit Spitalului Clinic...1242

17 apr 04:05SănătateREVOLTĂTOR! Pacientă cu arsuri grave, din Tulcea, plimbată între spitalele din Constanța și Timișoara!

O tânără de 25 de ani din Tulcea, aflată în stare gravă, fiind intubată, după ce a suferit arsuri pe 40% din...809

13 apr 01:48SănătateProiect benefic pentru comunitate: cursuri de asistente medicale în Hârșova!

Sistemul sanitar din orașul constănțean Hârșova se dezvoltă. Astfel, în Spitalul Orășenesc Hârșova vor fi...1354

13 apr 17:54SănătateAsistenta șefă de la Neurologie, schimbată din funcție după controlul ministrului Sănătății! Atenționare pentru directorul de Îngrijiri!

S-a încheiat ancheta internă desfășurată de conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei”...3923

13 apr 00:29SănătateReacția SANITAS după controlul de la Spitalul Județean Constanța: „Personalul este insuficient, merită să fie tratat cu respect!”

Referitor la recenta vizită a Ministrului Sănătății, Sorina Pintea, la Spitalul Clinic Județean de Urgență...2340

12 apr 00:50SănătatePacienții vin la Constanța să se trateze, dar ministrul Sorina Pintea LAUDĂ spitalul din Tulcea pentru... curățenie!

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, continuă controalele în spitalele din țară. În noaptea de miercuri spre...7305

11 apr 00:35SănătateSpitalul Județean Constanța, decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Sanitar”

În vreme ce ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vorbit despre „dezastrul” pe care l-a găsit pe secțiile...3120

9 apr 01:42SănătateANCHETĂ la Spitalul Județean Constanța, după controlul inopinat al ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut, duminică seara, 7 aprilie a.c., de Ziua Mondială a Sănătății, un...4991

5 apr 22:57SănătateMedicii Adrian Streinu Cercel și Mihai Craiu, prezenți la Constanța pentru a vorbi despre vaccinare!

Vaccinarea împotriva virusului hepatitei B, vaccinarea în cancer între prevenție și tratament și prevenirea...1980