REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Elevii constănţeni au vizitat Staţia de Epurare Constanţa Nord a RAJA

Elevii constănţeni au vizitat Staţia de Epurare Constanţa Nord a RAJA

Replica API 20 aprilie 2016 | 00:52 230

„Şcoala altfel”

„Şcoala altfel”

Un grup de 500 de elevi din municipiul Constanţa va răspunde prezent, săptămâna aceasta, la Staţia de epurare Constanţa Nord, în cadrul Programului educaţional Şcoala Altfel, „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Elevii vor fi însoţiţi de specialişti ai companiei la Staţia de Epurare Constanţa Nord, care le vor explica procesul tratării apei, modalitatea de extragere, tratare şi furnizare a apei către consumatori, şi procesul de curăţare a apelor uzate. Marţi, mai mulţi copii ai Şcolii Generale nr.37 au vizitat Staţia de Epurare Constanţa Nord, unde cei mici au aflat mai multe despre importanţa protejării mediului înconjurător.

Elevii au descoperit întregul proces prin care trece apa, de la captare, tratare şi distribuţie, pentru a ajunge la robinetele noastre numai bună de băut, până la tratarea apei uzate în staţiile de epurare pentru reintegrarea ei în circuitul natural. Au învăţat că apa este permanent supravegheată şi analizată, fiind invitaţi să efectueze alături de personalul laboratorului câteva teste pentru a determina calitatea apei cu ajutorul substanţelor „magice“ sau să identifice posibilii „intruşi“ prin intermediul microscopului. „Am fost şi alte dăţi în staţia de epurare, dar de fiecare dată învăţ ceva nou. Am învăţat lucruri interesante şi e frumos să vezi că toate au un rol, aici. Am înnvăţat ce trebuie să aruncăm şi ce nu trebuie să aruncăm în apă, cât de grav este atunci când arunci lucruri nepermise. Pentru oricine e important să cunoască anumite lucruri despre siguranţa apei”, a declarat Flavius, elev în clasa a VII-a. „În această săptămână, peste 500 de elevi din 23 de şcoli constănţene din oraş şi judeţ vor vizita mai multe obiective aparţinând societăţii noastre. Practic, ei vor face parcursul apei, de la primii paşi, spaţiile de pompare, laboratoarele şi staţiile de tratare a apei potabile şi ultimul pas, staţia de epurare. Cei mai mulţi au verut să vizitee cea mai mare staţie de epurare din ţara noastră, Constanţa Nord”, a declarat Irina Oprea, purtătorul de cuvânt al SC RAJA SA.

În program sunt incluse 23 de instituţii de învăţământ din Constanţa, dar şi din judeţ. Pe parcursul vizitelor, oaspeţilor le sunt oferite broşuri cu informaţii despre investiţiile derulate de compania de apă SC RAJA SA şi pliantul „Povestea Apei“, care îi invită pe cei mici să păşească pe firul apei pentru a descoperi întregul parcurs al unei simple picături de apă. Vor învăţa că apa este permanent supravegheată şi analizată, fiind invitaţi să efectueze alături de personalul laboratorului câteva teste pentru a determina calitatea apei cu ajutorul substanţelor “magice”, sau să identifice posibilii “intruşi” prin intermediul microscopului. La Staţia de Epurare Constanţa Nord copiii vor fi martorii eliminării poluanţilor din apa uzată prin complexul proces de epurare, conştientizând beneficiile purificării apei pentru sănătatea populaţiei, protejarea surselor de apă şi a mediului. Anual, şcolile constănţene îşi exprimă interesul pentru activităţile desfăşurate de S.C. RAJA S.A. participând cu bucurie la evenimentele organizate de societate, cu atât mai mult cu cât apa face parte din viaţa noastră, e parte din noi şi, cunoscând mai multe despre această esenţă a vieţii, vom fi mai informaţi şi mai motivaşi să o protejăm.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108