REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Elevii de la Gheorghe Țițeica vor învăța și anul acesta în container?! Video

Elevii de la Gheorghe Țițeica vor învăța și anul acesta în container?! Video

Marieta ȘTEFAN 7 septembrie 2023 | 00:00 2937

Inspectoratul Școlar Județean Constanța nu este de acord cu funcționarea în continuare a două containere modulare pe post de clasă, aflate în incinta Școlii cu clasele I-VIII nr. 30 Gheorghe Țițeica. Anul acesta, în primăvară, a avut loc un scurt circuit din cauza suprasolicitării cauzate de aceste containere, care a provocat un incendiu la tabloul electric. Acest lucru se poate repeta oricând, așa că reprezentanții  Inspectoratului Școlar Județean Constanța nu vor un episod Crevedia la Constanța. Directorul a înaintat o epistolă lacrimogenă către Inspectoratul Școlar Județean Constanța pentru a putea folosi containerele drept săli de clasă și dorește să strângă semnături de la părinți pentru a putea face acest lucru.

Elevii de la Gheorghe titeica vor invata si anul acesta in container?! Video

Conducerea Școlii cu clasele I-VIII nr. 30 Gheorghe Țițeica a găsit un mod inedit de a extinde spațiul unității de învățământ. Începând de anul trecut a achiziționat două containere modulare, pe care le-a transformat în săli de clasă. Investiția a fost posibilă prin emiterea unei autorizații de construire eliberată de Primăria Constanța. 

Elevii de la Gheorghe titeica vor invata si anul acesta in container?! Video

Mai exact, ”prin AC 871 din data de 23 septembrie 2022, pe strada Flămânda nr. 13, complex Tomis I, localitatea Constanța Școala cu clasele I-VIII nr. 30 Gheorghe Țițeica  intenționează să amplaseze două containere (săli de clasă) de tip modular – parter”. Valoarea totală a achiziției a fost de 143.000 lei fără TVA, iar câștigătorul contractului a fost Proiect AIC SRL din Suceava. Conform portalului primăriei, documentul este valabil 24 de luni, deci are posibilitatea continuării și în acest an. Numai că, acele containere modulare nu oferă condiții tocmai civilizate pentru elevi, în special într-un oraș precum Constanța.

Elevii de la Gheorghe titeica vor invata si anul acesta in container?! Video

Containere care se află în incinta școlii fără autorizație

În plus, anul trecut, a avut loc un scurt circuit din cauza suprasolicitării cauzate de aceste containere, care a provocat un incendiu la tabloul electric. Școala n-a putut funcționa timp de două săptămâni deoarece containerele foloseau aceeași rețea electrică cu unitatea de învățământ și copii au luat o pauză forțată, intrând în „Săptămâna Altfel”, în mod diferit față de celelalte școli. Chiar dacă există o autorizație de construire eliberată de primărie, containerele folosite drept săli de clasă nu aveau autorizație sanitară  sau autorizație de securitate la incendiu.

Elevii de la Gheorghe titeica vor invata si anul acesta in container?! Video

Sorin Mihai: În acele containere nu poate intra niciun elev

„La Școala 30 sunt niște containere care se află acolo fără autorizații. Anul școlar trecut au funcționat într-o zonă gri, fără autorizație sanitară  sau autorizație de securitate la incendiu. Să nu uităm de acel incendiu de la tabloul electric de la Școala 30. Anul acesta, în primăvară, a avut loc un scurt circuit din cauza suprasolicitării cauzate de aceste containere. Școala n-a putut funcționa timp de două săptămâni. În acele containere nu poate intra niciun elev. Nu pot fi folosite cu destinația de învățământ. Ne gândim în primul rând la siguranța copiilor”, a declarat pentru Replica, Sorin Mihai, Inspector Școlar General.

Elevii de la Gheorghe titeica vor invata si anul acesta in container?! Video

Managerul școlii a înaintat o epistolă către Inspectoratul Școlar Județean Constanța pentru a putea folosi containerele drept săli de clasă.

Elevii de la Gheorghe titeica vor invata si anul acesta in container?! Video

Mai mult, dorește să strângă semnături de la părinți pentru a putea face acest lucru.

Elevii de la Gheorghe titeica vor invata si anul acesta in container?! Video

„Directorul școlii se consideră neîndreptățită. A înaintat o epistolă lacrimogenă către Inspectoratul Școlar Județean Constanța pentru a putea folosi containerele drept săli de clasă și dorește să strângă semnături de la părinți pentru a putea face acest lucru. Ori, legea trebuie să fie autoritatea. Vrem să preîntâmpinăm un posibil incendiu. Când i-am spus acest lucru doamnei directoare, mi-a răspuns că nu sunt butelii GPL în incinta școlii… Trebuie să ne conformăm legii și să nu expunem copiii. Nu vreau un episod Crevedia la Constanța”, a concluzionat Sorin Mihai. 

Elevii de la Gheorghe titeica vor invata si anul acesta in container?! Video

Precizm că ne-am deplasat și noi la Școala Gheorghe Țițeica, însă unitatea avea lacătele pe porți. Semn că, pentru cadrele didactice de aici, școala începe odată cu elevii, adică pe 11 septembrie, și nu pe 1 septembrie.

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sorine, de ce il cari pe Cosa dupa tine mereu????El te scapa de belele? Ce rol are prefectul? Ca nu inteleg
0
0
se desfasoara cipaniada de toamna, faza pe scoala.
1
0
Exact cum se trafica si copiii,prin containere.150 de miliarde anual din pornografie infantila si trafic.8-900 de mii de copii dispar anual.La ce ora incepe meciul stie cineva?La Profi mai este oferta la pachetul de 6 beri?
10
2
SA NU SEMNEZE PARINTII, CLAR ! SA NU ACCEPTE DACA TIN LA COPIII LOR !!!!
4
0
si garduri au pus la scoli, parca-s puscarii, nu scoli.
2
2
Au desființat patru școli în centru- 12,13,25,1-și se miră că nu mai au loc copiii in școli...
4
0
makidonii dau spagi din bani furati ca sa si bage progeniturile la scoli bune in timp ce romanii sunt discriminati si marginalizati la ei acasa la ei in tara
9
1
Toti musafirii cu cas la gura isi aduc boracii la 30. Unii vor invata in container. Se duce draqului toata fala lor de albanezi. Meghedoancele alea cu picioare scurte si cracanate vor avea plozii in container. O sa ne spargem de ras cand o sa le intrebam la ce scoala au copiii. O sa zica La 30. Si noi Vai dar ce a gresit copilul de invata la container ca ciganii din Umanitatii? Parca vad cum le cade mufa....La 30 la containere sa se obisnuiasca de mic cu meseria de hamal in Portul Constanta.
9
3
daca nu ai de lucru, fa-te ca muncesti!
1
1
Fiecare copil sa faca scoala acolo unde au parintii domiciliu!Din aceasta cauza unele scoli se desfiinteaza iar altele sunt neincapatoare!Stati linistiti- de la tara vin domnii!
5
1
Oras precum Constanta?care oras?poate santierul,poate ghetoul!sau satul cu miros de hazna adus de migratorii din munții Pindu.
16
2
Scolile vechi trebuie demolate si cu bani europeni construite altele care sa se invarta dupa soare... pe terenurila ale poti sa faci ce-ti trece prin cap... cap sa ai!
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468