REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Elevii unei şcoli din Costineşti au făcut cursuri în frig!

Elevii unei şcoli din Costineşti au făcut cursuri în frig!

Replica API 27 ianuarie 2022 | 15:37 2373

Zeci de elevi de la Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” din comuna constănțeană Costinești s-au confruntat cu o situație dificilă la orele de curs. Copiii au fost nevoiți să stea îmbrăcați în sălile de clasă cu gecile pe ei și îmbrobodiți cu fesuri și căciuli, căci în sală era la fel de frig ca și afară. Această situație s-a petrecut în cursul zilei de miercuri, 26 ianuarie a.c., iar părinții spun că nu este prima zi în care elevii sunt nevoiți să stea îmbrăcați la ore. Contactat pentru un punct de vedere, viceprimarul Gheorghe Mechenici a declarat, pentru Replica de Constanța, că situația este una singulară și că aceasta a fost remediată în aceeași zi.

Zeci de elevi care învață la Școala Gimnazială din comuna Costinești s-au confruntat miercuri, 26 ianuarie a.c., cu o situație dificilă. Mai exact, aceștia au fost nevoiți să stea îmbrăcați săli de clasă la orele de curs. Totul în urma faptului că unul dintre paznicii unității de învățământ a oprit centrala cu o seară în urmă, iar dimineață nu a mai pornit, spune viceprimarul Gheorghe Mechenici. De asemenea, acesta a ținut să precizeze că a fost vorba despre o situație singulară, nemaiîntâlnită în unitatea de învățământ, aceasta fiind remediată în scurt timp.

Gheorghe Mechenici

Cu toate astea, conform celor spuse de părinți, situația ne e singulară, ci afirmă că elevii sunt nevoiți să stea îmbrăcați la orele de curs încă din cursul zilei de marți. ,,Și ieri (n.r. 25 ianuarie a.c.) era la fel de frig. Copilul meu a venit tremurând din clasă. Dacă răcește, tot noi suntem vinovați că nu avem grijă de ei. Oare în ce secol trăim?”, spune un locuitor al comunei Costinești.

Jeanu Dorin Dumitru: Sunt acuzat pe nedrept

Situația a ajuns și la urechile primarului Jeanu Dorin Dumitru care spune că este acuzat pe nedrept. De asemenea, acesta a ținut să clarifice situația cu care s-au confruntat elevii din comuna Costinești.

,,Constat că sunt acuzat, pe nedrept, că nu m-am dus să pornesc centrala dimineață, la școlile din Costinești. Haideți să înțelegem ce s-a întâmplat cu adevărat.

Așa cum știți, a fost vacanță. Ieri, în prima zi de școală, centrala a fost pornită la 4 dimineața. Fiind vorba de o lungă perioadă în care clădirea a stat în frig, zidurile s-au încălzit ceva mai greu. A fost, poate, o idee mai frig decât de obicei, și doar pentru o oră. Asta a fost ieri.

Astăzi (n.r. 26 ianuarie 2022), centrala care ar fi trebuit să pornească la 4 a avut o mică defecțiune și a fost pornită de angajați la ora 7 dimineață. O doamnă, profesor, a considerat necesar să-i așeze pe copii în bănci îmbrăcați cu gecile pe ei și să le facă o poză pe care a trimis-o tuturor părinților, semnalând faptul că primarul îi ține pe copii în frig. Doamna profesor NU a anunțat nici conducerea școlii (pentru că școala are o conducere care se ocupă de toate problemele ce apar) nici măcar Primăria. A pozat pur și simplu copiii și a trimis pozele părinților, căutând scandal. A inflamat artificial o problemă care NU e deloc atât de gravă pe cât au încercat unii s-o prezinte.

Mă deranjează și mă revoltă că unii se folosesc de copii pentru luptele lor politice. Educația a fost și este principala mea prioritate ca primar iar oamenii din Costinești știu foarte bine că școlile noastre au toate dotările necesare pentru un învățământ de calitate.

Sau poate au uitat domnii care inventează scandaluri că eu am fost primul din istoria acestei localități care a creat un proiect pentru ca elevii noștri să primească burse școlare?

Am fost astăzi (n.r. 26 ianuarie 2022) în vizită la școlile din Costinești și Schitu, pentru a mă asigura că lucrurile sunt în regulă. Le-am recomandat școlilor să lase centralele pornite și noaptea, măcar în aceste zile când temperaturile sunt foarte jos.

Vă invit să nu luați în seamă toate aceste scandaluri inventate. Copiii din Costinești și Schitu vor învăța în siguranță, în condiții din ce în ce mai bune, acum și în următorii ani, veți vedea”, a afirmat primarul comunei Costinești, Jeanu Dorin Dumitru.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta e primar? Asta se juca metin2 ca disperatu si a ajuns primar
0
1
acum toti regretam ca nu mai e cristea primar
0
1
Acest primar nu a realizat absolut nimic...nu este in stare sa asfalteze o strada de 100 de metri plina de santuri, cainii umbla nestingheriti in toata statiunea, gunoierii vin o data pe saptamana sa ia gunoiul, etc. Din pacate Costinesti a ramas mult in urma altor localitati invecinate din cauza acestui primar care efectiv nu a realizat nimic
2
5
acest primar fura ca in codru , dracu il mai voteaza , face economii pe spinarea copiilor este inadmisibil asa ceva ... Rusine bai primare ... dracu te mai voteaza next time ...
3
4
Mancati cacat ca de obicei
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108