REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Erdogan a anunțat că Turcia a găsit gaze naturale în Marea Neagră

Erdogan a anunțat că Turcia a găsit gaze naturale în Marea Neagră

Replica API 24 august 2020 | 17:32 1747

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan a anunţat vineri că ţara a descoperit cele mai mari depozite de gaze naturale din istoria sa, un câmp din Marea Neagră care ar conţine 320 de miliarde metri cubi de gaze naturale, adăugând că există o posibilitate ridicată să fie descoperite şi alte resurse în aceeaşi zonă, transmite Reuters, citată de digi24.ro.

"Vreau să vă împărtăşesc o veste bună. Turcia a descoperit în Marea Neagră cele mai mari depozite de gaze naturale din istoria sa", a spus Erdogan, adăugând că Turcia intenţionează să înceapă să utilizeze aceste resurse în 2023 şi să devină un exportator net de energie.

Turcia a descoperit resurse de energie în Marea Neagră, cel mai probabil gaz natural, urmând ca președintele Recep Tayyip Erdogan să anunțe detalii în cursul zilei de vineri. Zăcămintele descoperite de turci sunt foarte aproape de o zonă în care granițele maritime ale Bulgariei și României converg și nu departe de blocul Neptun al României, cel mai mare zăcământ de gaze din Marea Neagră descoperit în urmă cu opt ani de Petrom și Exxon, se arată într-o analiză Bloomberg.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan urmează să susțină o conferință de presă în această după amiază, la Istanbul, după ce oficialii guvernamentali au spus că Turcia este în etapele preliminare ale unei evaluări în legătură cu o descoperire de gaze naturale. Investitorii caută indicii despre cât de mare este depozitul și cât de ușor ar putea fi exploatat.

„Marjele acestei explorări ar putea fi chiar negative, având în vedere prețurile scăzute ale gazelor naturale. Dar înseamnă un avantaj strategic pentru Turcia”, a declarat pentru Bloomberg Gulmira Rzayeva, de la Institutul Oxford pentru Studii Energetice. „Țara are contracte de import pe termen lung pe cale să expire și o astfel de descoperire poate să îi întărească poziția în negocieri.”, mai spune aceasta.

Turcia a cumpărat în ultimii ani trei nave de foraj, deoarece și-a extins explorarea energetică în Marea Neagră și din estul Mediteranei. Erdogan este dornic să găsească rezerve de energie considerabile, care să ușureze dependența puternică de importurile din Iran, Irak și Rusia.

Ministrul Trezoreriei și Finanțelor, Berat Albayrak, a spus despre anunțult pe care urmează să îl facă Erdogan ca marcând „o schimbare de axe” pentru Turcia.

Ministrul Energiei, Fatih Donmez, a declarat luna trecută că nava de foraj Fatih, deținută de compania petrolieră turcă de stat TPAO, a început explorarea în așa-numita zonă Tuna-1, în largul orașului turcesc Eregli.

Nava a forat până la o adâncime de la 3.500 la 4.000 de metri, a spus el. Cu toate acestea, TPAO nu are experiență în producția de gaze de mare adâncime și ar trebui să convingă o mare companie petrolieră să exploateze zăcământul. Însă, odată cu scăderea prețurilor la petrol și gaze, investiția într-o astfel de descoperire poate fi mai puțin atractivă decât în ​​trecut.

Zona Tuna-1, aflată la aproximativ 150 de kilometri de coasta Turciei, este aproape de o zonă în care granițele maritime ale Bulgariei și României converg și nu departe de blocul Neptun al României, cel mai mare zăcământ de gaze din Marea Neagră descoperit în urmă cu opt ani de Petrom și Exxon.

Foto: Bloomberg

O companie susținută de Grupul Carlyle explorează și România, urmărind să obțină gaz în 2021. Rosneft a explorat în partea rusă a Mării Negre, dar fără rezultate concrete.

Foto: Bloomberg

Turcia este afectată de disputele teritoriale cu Grecia și Cipru în estul Mediteranei, deoarece caută petrol și gaze în apele contestate. Franța și-a sporit temporar prezența militară pentru a îndepărta explorările turcești, iar cancelarul german Angela Merkel a declarat miercuri că UE este preocupată de tensiunile crescute.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Macar turcii isi vor folosi resursele,nu ca noi ,care dam bani strainilor pe resursele de pe teritoriul nostru. Turcii nu se tradeaza de sefii lor,fie ei dictatori sau nu. Noi suntem tradati de secole,indiferent de cum s-ar denumi oranduirea la un moment istoric dat. Daca s-ar descoperi la noi un munte de diamant si un miliard de tone de aur,fiti siguri ca primii care ar profita ar fi strainii si tradatorii de tara,adica exact ca si pana acum,iar populatia ar fi la fel de exclusa de la avanteje,ba chiar si mai asuprita,ca in tarile unde exista zacaminte de nestemate si petrol,alea bananiere.
1
0
tu vorbesti de pe pozitia de decretel alfabetizat datorita masurilor luate de Ceausescu,mai uita-te si tu pe youtube la acele clipuri in care MULTI romani nu stiu in ce tara traiesc atunci cand sunt intrebati in ce tara traim,acest aspect aratand ce?ca multi romani sunt sub nivelul unui analfabet care macar stie in ce tara traieste.Si nu incerca sa traduci patriotismul cu fundamentalismul pentru a nuanta lucrurile intr-un mod negativ,acest om Erdogan este singurul din acest colt de lume care se lupta absolut singur impotriva mizeriilor imperialiste care au cocosat nu numai Turcia dar Balcanii
3
0
Ce zici ma, ca nu au industrie??? pai tot UE produce acolo si nu numai, vezi numai cate marci de autoturisme inclusiv japoneze se fac acolo pentru au scutiri de taxe la import si ca poate exporta in lume fara taxe!!! De aia estul UE este mort la acest capitol indifererent ca se cheama romania sau bulgaria!! deaia constanta mai asteapta 100 de ani pana se va dezvolta, asta apropo de alegeri, singurele oportunitati sunt turismul si agricultura!!
3
1
Va certati aiurea! Turcia are o istorie mareata dar si ei s-au omorat intre ei, s-au tradat, au invins si au fost invinsi.In afara de Instanbul si alte 2 sau 3 locatii, restul este subdezvoltat. Peste 50% din populatie este analfabeta iar localitatile dinspre Asia sunt catune. Asa ca, mai usor cu maretia lui Erdogan. N-au industrie grea, oponentii sunt bagati in puscarii. E "tare" bine acolo! Kemal Ataturk,asta da conducator! Hodorogul asta insa,chiar daca mai gaseste cate ceva, tot un fundamentalist ramane. Nu-i vorba de tara sau de populatie, e vorba de un senil caruia i s-a urcat la cap!
2
4
Zilele acestea o platforma a GSP din Marea Neagra ar fi trebuit sa fie bagata automat in izolare. Majoritatea lucratorilor au fost depistati cu coronavirus si evacuati cu GSP Alcor si GSP Altair claie-gramada.. a platit nea comanescu presa sa nu apara nimic ca se duceau actiunile la vale
2
1
dar cine este Unchiul Sam si MUE pardon UE ? cine? ei sa dicteze in tarile lor nu si in tarile altora unde cei care guverneaza sunt cei alesi in mod democratic nu cei care dicteaza in tarile altora asa cum se intampla si-n Romanica unde romanii nu si-au facut niciodata istoria, intodeauna ati vandut tot pe nimic si de geaba sunteti cu ai vostri munti ce aur poarta ca CERSITI din POARTA-n Poarta.Bravo presedintelui Erdogan ca nu se lasa jumulit ca gaina romaneasca,mai exista si DEMNITATE pe lumea asta,mai bine mort decat sclav la jugul imperialistilor occidentali.
5
2
Ai mare dreptate . I ai belita in gura
1
3
Noi iliescu si gasca lui a ucis pe ceausescu sa fure ei tot sa vanda tot
1
1
Lui pulica asta i s-a urcat islamul la cap. Este un hodorog indoctrinat caruia occidentul ii permite prea mult. Trebuie ca USA si UE sa-i dea cu flit si sa aplice embargo la toate turcismele. Astia si cu chinezii au umplut pietele cu cacaturile lor, majoritatea fiind bune de folosit pana la prima ploaie. Sa vezi apoi cum isi baga mintile in cap , pt caaltfel va chitai de foame. Cu un fundamintalist ca dobitocul asta nu trebuie sa stai la discutii, il "arzi" si gata cu prostu' .
4
3
Nu cred ca rezervele sunt mai mari ca ale noastre , doar ca noi mergem pe burta !
4
1
Inainte, te faci ca nu stii??? Erau altii la Cotroceni pe atunci, colorati in rosu pizdist.
1
3
Iar de la Cotroceni se urmareste situatia cu ,,atentie si ingrijorare"! Au vandut unii toate drepturile,avem doar permisiunea sa cumparam!
5
2
Dupa Sfanta Sofia,Erdogan transforma si biserica Chora in moschee. S ar putea sa fie puciosa acolo nu gaze,Voiam sa merg in Turcia in vacanta. Dar zic pas. Boicot total
6
2
Noroc cu Comanescu de la GSP. Turcii au folosit o platforma GSP, contrsct de 50 milioane EUR pentru GSP de la TPO.
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272