REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Este aspirina bună pentru tine? 5 beneficii uimitoare pentru sănătate

Este aspirina bună pentru tine? 5 beneficii uimitoare pentru sănătate

Replica API 8 august 2022 | 00:00 1537

Aspirina este un medicament popular care se eliberează fără prescripție medicală, care, atunci când este administrat zilnic, poate reduce riscul de probleme cardiovasculare, cum ar fi un atac de cord sau un accident vascular cerebral, pe lângă ameliorarea durerii.

Medicii administrează de obicei aspirină imediat după un atac de cord pentru a preveni în continuare orice cheag sau moartea țesutului cardiac.

Care sunt sărurile aspirinei?

Chiar dacă aspirina nu este un steroid, are beneficii similare, deci o ameliorare rapidă a bolilor. Este un analgezic cu marca comercială deținută de compania farmaceutică germană Bayer. Termenul generic pentru aspirină este acid acetilsalicilic.

Este aspirina bună pentru tine? 5 beneficii uimitoare pentru sănătate

Următoarele sunt utilizările și beneficiile aspirinei:

1. Calmează durerea și umflarea: Aspirina este excelentă pentru ameliorarea durerii ușoare până la moderate și a umflăturilor care pot fi cauzate de dureri de cap, răceli, entorse, crampe menstruale, artrită și migrenă.

2. Ajută la ameliorarea problemelor cardiovasculare: O doză zilnică mică de aspirină poate ajuta la scăderea riscului de probleme legate de inimă. Cu toate acestea, Food and Drug Administration recomandă utilizarea aspirinei numai sub supravegherea unui medic.

Ajută la subțierea sângelui, deci nu există riscul de coagulare. Medicii recomandă de obicei medicamente pentru cei care au boli ale vaselor de sânge, colesterol ridicat, hipertensiune arterială, diabet sau fumători.

3. Tratează problemele coronariene: Aspirina este, de asemenea, administrată pentru a preveni viitoarele probleme coronariene la persoanele care sunt predispuse la formațiuni de cheaguri și atacuri de cord.

4. Tratarea umflăturilor: Aspirina ajută la tratarea durerii și umflăturilor care sunt asociate cu afecțiuni precum artrita, articulațiile inflamatorii, lupusul și, de asemenea, umflarea în jurul inimii.

Ce doză de aspirină este sigură

Un medic ar fi cea mai bună persoană care să sfătuiască doza în funcție de cerințele bolii și ale corpului dumneavoastră.

Dozele mici de aspirină, cum ar fi 75 până la 100 de miligrame, pot fi destul de eficiente în prevenirea unui accident vascular cerebral sau atac de cord, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E buna aspirina, dar, dar cei care au probleme cu stomacul, aspirina face mult, mult rau.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108