REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Eugen Tomac: Aproape toate partidele au încercat să deturneze sensul acestor alegeri

Eugen Tomac: Aproape toate partidele au încercat să deturneze sensul acestor alegeri

Replica API 24 mai 2019 | 00:00 295

Partidul Mișcarea Populară, Filiala Constanța, a organizat joi, 23 mai, la sediul PMP, o conferință de presă susținută de președintele PMP, Eugen Tomac, pe tema alegerilor europarlamentare. Aflat la final de campanie, candidatul la Parlamentul European a tras linie şi a prezentat concluziile acestei bătălii premergătoare alegerelior, dar a prezentat şi planul de măsuri pe care-l va pune în aplicare atunci când va ajunge în Parlamentul European.

Eugen Tomac este de părere că partidul pe care-l reprezintă a dus o campanie onestă, o campanie în cadruil căreia a debătut intzeresele României în U.E. Ceea ce nu poate spune de ceilalţi competitori. „Ne aflăm la finalul campaniei electorale, o campanie extrem de complicată, pentru că aproape toţi competitorii electorali toate au încercat să deturneze sensul acestor alegeri pentru Parlamentul European, aproape toate partidele au dus dezbateri legate de chestiuni politice interne, şi nicidecum chestiuni ce privesc relaţia României cu Uniunea Europeană. Sutem singurl partid care a venit în campanie cu un plan de acţiune. Am vrut să discutăm doar despre Europa, pentru că Europa ne-a crescut pe noi, de când am intrat în UE am atins un nivel de prosperitate fără precedent şi este datoria noastră să nu deturnăm traseul pe care ni l-am asumat, acela de a ne integra şi mai mul în U.E”,a declarat Eugen Tomac. De ce candidează pentru Parlamentul European? „ Am ales să candidez, chiar dacă nu am vrut, m-au votat colegii, sunt poziţia a doua pe listă, iar Traian Băsescu este cap de listă. Experienţa acumulată în cei 10 ani ca marinar, ca membru în Consiliul European, cunoaşte foarte bine bucătăria UE şi se poate de la egal la egal cu ceilalţi politicieni de la nivelul U.E. Mergem cu un plan de măsuri concrete, vom milita pentru subvenția agricultorilor, ca aceasta să fie marită, avem un proiect pentru care vom milita atunci când se va vota bugetul pe 2021-2027 și vom insista cu amendamente petru ca România să poată beneficia de fonduri europene pe un proiect privind necesitatea extinderii rețelei de gaze către populație. Avem la Marea Neagră mari resurse și trebuie să le exploatăm. Acesta e un obiectiv realist, sunt convins ca propunerea va fi susținută și de ceilalți europarlamentari români. Este un subiect foarte important, din punctul nostru de vedere. Prin proiectele pe care U.E. le poate finanța în România, o parte din românii plecați se pot întoarce în tară. Se pot intoarce atunci când Romània se va integra în UE pe deplin. Am discutat în această perioadă foarte mult despre Europa, dar n-am avut cu cine să dezbatem aceste lucruri pentru că multe partide s-au ocupat de politica internă", a completat preşedintele PMP. „De rezultatul acestora legeri depinde viaţa multor politicieni. Toată scena politică, din punctul meu de vedere, se va reseta în urma rezultatului”,a conchis Tomac.

În cadrul conferinţei de presă, Eugen Tomac a mai precizat că speră ca partidul pe care-l conduce să obţină la alegeri un procent de 7 %, iar, la nivel local, peste media naţională, după cum a anunţat Claudiu Palaz, preşedintele PMP Contanţa.

M.P.

Comandat de Partidul Mişcarea Populară - PMP, codul unic de identificare atribuit mandatarului 41190004.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920