REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Europarlamentarul Cătălin Ivan, „recuperat” de PSD

Europarlamentarul Cătălin Ivan, „recuperat” de PSD

Replica API 5 octombrie 2015 | 22:40 185

Cătălin Ivan

Cursa de-a şoarecele cu pisica dintre PSD şi europarlamentarul Cătălin Ivan pare că s-a apropiat de final. Dat afară dintr-o filială social-democrată, pentru ca Ivan să revină, susţinând că a fost membru al altei filiale, europarlamentarul scoate steagul alb în faţa preconizatului preşedinte al PSD, Liviu Dragnea. Dragnea a vorbit duminică despre cel „care trebuie să fie recuperat pentru partid”. „Este un tânăr care trebuie să fie recuperat pentru partid (...) înţeleg că are o activitate foarte bună ca europarlamentar. O să am o discuţie cu el. Cu mai multă răbdare şi înţelepciune s-ar putea să aibă un viitor bun în PSD”, a spus Dragnea, iar Ivan nu s-a putut abţine, aducând aminte de luptele cu Traian Băsescu şi procesul pe care l-a pierdut cu Monica Macovei şi orice poate fi folosit ca argument pentru a fi bine perceput în partid.

„În primul rând, trebuie să precizez că nu am plecat niciodată din PSD, indiferent de ofertele pe care le-am primit în tot acest timp, nu pentru că nu m-ar fi onorat, ci pentru că sunt social democrat și cred cu tărie că locul meu este în PSD.

În al doilea rând, accept bucuros o discuție care să lămurească situația mea în partid. Nu funcțiile mă interesează, dovadă fiind faptul că am renunțat singur la multe funcții importante în ultimul an, ci statutul de membru de partid pe care cred că mi l-am câștigat cu prisosință în anii aceștia de luptă cu regimul lui Traian Băsescu și pe care aș fi putut să mi-l pierd doar printr-o încalcare a statutului acestui partid, ceea ce nu s-a întâmplat. (…) Nu înțelepciunea m-a făcut să iau atitudine atât de tranșant împotriva lui Viviane Reding atunci când voturile a milioane de români au fost ignorate. Nici la alegerile din 2012 când am pus totul în luptă cu Băsescu, ajungând să mă judec mai bine de trei ani cu Monica Macovei. Înțelept ar fi fost să fiu mult mai rezervat și mai calculat. (…) Acum cred însă că anul 2016 este mult prea aproape și este important să ne unim forțele pentru a câștiga alegerile locale și parlamentare. Sunt deschis oricărei discuții care înseamnă un efort comun în această direcție. Apoi, sigur, vom avea timp să discutăm și toate celelalte lucruri spuse sau încă nespuse. Sper totuși că vom putea avea aceste discuții în partid, și nu în spațiul public”, a spus Ivan.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108