REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.2° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
15.2° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

EXPERTIZAREA clădirilor VECHI, printre PRIORITĂȚILE lui LUPU!

EXPERTIZAREA clădirilor VECHI, printre PRIORITĂȚILE lui LUPU!

Replica API 4 septembrie 2021 | 11:29 1068

Mai multe clădiri aflate în administrarea Consiliului Județean Constanța vor fi reabilitate sau chiar demolate. Pentru aceste lucrări, instituția caută o firmă care efectueze o expertiză asupra mai multor clădiri aflate în Eforie Sud dar și Constanța, în urma căreia să se ia deciziile propice... se demolează sau nu. Ce-i drept, imobilele la care se face referire sunt în stare avansată de degradare, unele aflându-se chiar în pericol de prăbușire.

Consiliul Județean Constanța s-a apucat serios de treabă și, mai nou, și-a arătat intenția de a reabilita sau chiar și demola anumite imobile pe care le are în administrare. Mai exact, Consiliul Județean caută o firmă care să ofere servicii de expertizare tehnică privind rezistența, stabilitatea și demolarea unor imobile aflate în domeniul public al județului, după cum urmează: lotul nr. 1 – Servicii de expertizare tehnică privind rezistența și stabilitatea corpurilor C30, C32, C34 – str. Republicii nr. 7 – Eforie Sud; lotul nr. 2 – Servicii de expertizare tehnică privind rezistența și stabilitatea corpurilor C1, C2, C3, C4, C5 (bugalouri) – str. Republicii nr. 38 – Eforie Sud; lotul nr. 3 – Servicii de expertizare tehnică privind determinarea stării tehnice a structurii de rezistență a imobilului Clădire Pavilion Pirogoff – str. Carmen Silva nr.1 – Eforie Sud; lotul nr. 4 – Servicii de expertiză tehnică privind determinarea stării tehnice a structurii de rezistență a construcțiilor A, B și C – str. Albastră nr. 8A, Constanța. Valoarea estimată a contractului este de 68.300 lei fără TVA.

Strada Republicii nr. 38 – Eforie Sud

Iată cerințele expertizei

Efectuarea unei raport de expertizare tehnică care să stabilească starea de afectare tehnică a clădirilor precum şi soluţia tehnică în vederea remedierii defecţiunilor existente. Astfel, raportul de expertiză tehnică va cuprinde următoarele, după caz: -Identificarea clădirii existente; identificarea amplasamentului prin precizarea acţiunilor relevante privind comportarea clădirii (gravitaţionale, seismice, climatice, geotehnice, tehnologice, etc.); identificarea stării de afectare fizică a construcţiei; evidenţierea cauzelor care au condus Ia degradarea construcţiei pentru a stabili măsurile de îndepărtare a acestora; descrierea generală a clădirii pe baza datelor istorice, inspecţii vizuale, analizarea documentaţiei tehnice de proiectare şi execuţie, precum şi reglementările tehnice aplicabile, cu precizarea cel puţin a următoarelor aspecte tehnice: sistem structural, faţade, acoperiş, compartimentări, închideri, sisteme tehnice / echipamente, amplasate pe elementele de construcție, trotuare de protecție, modificări / degradări/ intervenţii realizate, etc.

Strada Carmen Silva nr.1 – Eforie Sud

Pentru demolare, prestatorul va prezenta varianta demolării imobilului, precum şi estimarea costurilor aferente lucrărilor de desfiinţare dar și costul aproximativ al construirii unor imobile similare.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O tara plina de experti si specialisti in constructii.care in caz de ceva gresit te pun sa consolidezi punandu-ti o sina de cale ferata deasupra capului...Hai sictir .astia nu au habar de constructii.Puneti ba bulangiilor mana pe lopata si apoi expertzati ceva
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468