rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 22 februarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Scandalul PNL-Făgădău continuă

Făgădău insistă să preia magistralele CET. Liberala Arghirescu iese la atac: Primarul a intrat în campanie electorală!

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, i-a invitat pe consilierii locali la o întâlnire informală pe tema preluării magistralelor de transport a energiei termice de la Electrocentrale Constanța S.A. Asta, în contextul în care, la ședința extraordinară din 14 august, liberalii au votat împotriva proiectului, fapt pentru care acesta nu a trecut. La rândul lor, și consilierii liberali insistă să se pună la curent cu proiectul și dacă este benefic pentru cetățeni. În acest sens, au avut o întâlnire cu reprezentanții CET, eveniment la care a fost invitat și Decebal Făgădău, însă nu a onorat cu prezența.

Decebal Făgădău insistă să pună pe ordinea de zi proiectul privind preluarea rețelei de transporta energie termice de la CET,a stfel încât să o modernizeze cu bani europeni. Pe 14 august, liberalii s-au opus acestui proiect, pentru că nu erau suficient de lămuriți. Făgădău i-a chemat joi la întâlnire, în speranța că revin la sentimente mai bune. „Mă bucur să constat că, după ce în 14 august au votat împotrivă, consilierii Partidului Național Liberal și-au dat seama că au greșit și doresc reluarea votului. Acest vot ar putea să ne coste nu mai puțin de 65.000.000 euro din fonduri europene și guvernamentale, bani destinați redimensionării și modernizării rețelei de transport a energiei termice. Acestă modernizare reduce pierderile uriașe pe care astăzi le plătim cu vârf și îndesat. Rămân la părerea că interesul cetățeanului trebuie să primeze intereselor electorale și sper ca, în urma acestei întâlniri, să ajungem la o decizie bună pentru viitorul energetic al municipiului Constanța”. Întâlnirea se va desfășura joi, 22 august 2019, începând cu ora 14:00, în sala ovală a Instituției Prefectului.

Liberalii s-au întâlnit cu reprezentanții CET pentru lămuri tehnice legate de proiectul privind cumpărarea rețelei de transport a energiei termice de la CET

În condițiile în care primarul nu a prezentat consilierilor la ultima ședință cu documente ce presupune acest proiect în detaliu, strategia de reabilitare a rețelei, Comisia pentru administrație publică, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor și a libertăților cetățeanului din cadrul Consiliului Local Constanța a decis să se întrunească în ședință de urgență pentru rezolvarea cât mai urgentă a acestei probleme și trimiterea ei spre aprobarea consilierilor locali. La ședința ce a avut loc marți, ora 14.00, a fost invitat și Decebal Făgădău, însă acesta nu a luat act de prezentă. De altfel, nimeni din PSD nu s-a prezentat la întâlnire. Au fost, în schimb, doi consilieri PNL, dar și reprezentanți ai CET, respectiv directorul tehnic și șefa Serviciului Investiții. Urmează ca miercuri, consilierii liberali să se întâlnească pentru a stabili dacă vor vota împotrivă sau pentru proiectul privind achiziția rețelei CET. ”Ne-au clarificat câteva aspecte tehnice, pentru că asat a fost scopul întâlnirii. Din partea PSD nu a venit nimeni, probabil au avut dispoziție. Avem mai multe informații, vom discuta cu ceilalți consilieri și vom lua o decizie. Ne vom prezenta la întâlnirea anunțată de primar, pentru că va fi și ședința de Consiliu Local. Încă nu ne-am decis dacă vom vota. Voi avea o întâlnire lcu colegii liberali, și joi va fi ședința BPL. E o perioadă când sunt plecați mulți și e greu să ne organizăm ”, a declarat, pentru Replica, Adriana Arghirescu, liderul consilierilor locali PNL din Consiliul Local Constanța.

Arghirescu: Primarul a intrat în campanie electorală și nu îi pasă decât să obțină un nou mandat cu orice preț

”Lipsa de viziune, superficialitatea cu care tratează problemele orașului și indiferența lui Decebal Făgădău dăunează grav Constanței și constănțenilor. După ce a țipat ca din gură de șarpe că liberalii blochează proiectul de hotărâre care prevede aprobarea cumpărării rețelei de transport a energiei termice de la Electrocentrale Constanța SA, Făgădău a fost invitat de consilierii locali PNL să expună pe larg acest demers pentru ca problema să fie clarificată și rezolvată. Primarul trebuia doar să vină în fața Comisiei pentru administrație publică, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor și a libertăților cetățeanului din cadrul Consiliului Local Constanța și să prezinte o expertiză tehnică și strategia de reabilitare a rețelei de termoficare. În loc să coopereze și să dezamorseze cât mai repede această situație, Decebal Făgădău a ales să își arate mușchii și să convoace o altă întâlnire după bunul său plac. Acest război al orgoliilor început de Decebal Făgădău este nociv pentru cetățenii orașului și nu face decât să arate că primarul a intrat în campanie electorală și nu îi pasă decât să obțină un nou mandat cu orice preț. Nu vom intra în jocul acestui primar care, după ce demonstrat că nu este capabil să atragă fonduri europene nici cât o comună din județ, acum se dă de ceasul morții că pierde zeci de milioane de euro pentru un proiect pe care nici nu l-a depus. Apreciem propmptitudinea conducerii Electrocentrale Constanța SA care a oferit comisiei detaliile tehnice pentru a înțelege cât de importantă este preluarea rețelei de termoficare la municipalitate. Vom merge și la întâlnirea de joi cu Decebal Făgădău și vom încerca să avem un dialog civilizat și constructiv chiar dacă primarul insistă să genereze un scandal inutil”, este de părere Adriana Arghirescu.

Mirela PASCAL

miercuri, 21 august 20191262
Comentarii

07Se poate si moderniza(21 aug 22:37)
Se cam sperie afaceristii cu centrale pe gaz. Hi hi. Daca s-ar documenta unii ar vedea k termoficarea merge bine prin orasele conduse culmea de PNL! Dar e mare chilipir sa instalezi 10- 40 de mii de centrale de bloc sau apartament nu-i asa?? Si dupa aia sa vedem cat va costa apa calda si caldura cand o sa fie doar ei cu gazele. Dar ... Asta e ...ne place, padurea de cosuri care nuuuu nu polueaza si sunt sanatate curata. Si da CET trebuie desfiintat dar inlocuit cu ceea ce in alte tari exista azi. Nu cu mii de centrale care scot totusi gaze din ardere poluante .
21CE Tare e Faga(21 aug 21:42)
Auziti baiatu asta are analizele medicale la zi? Eu cred ca trebuie sa mearga de urgenta la psihiatru. Cum poti sa sustii o asemenea ineptie? CET ul ala pe care vrei sa l modernizezi ce o sa arda ? Lemne ? carbuni ? Nu. Gaze. Pai nu avem retea de gaze in Cta? De ce sa nu extindem reteaua de gaze si tot romanu sa se incalzeasca cu centrale de apartament cum deja exista deja de zeci de ani in Buc, Bv, GL etc iar voi primaria Cta ati putea da dati subventii sa si ia omu o centrala. Asta ar fi la mintea cocosului dar IQ vostru si aici ma refer la adm locala e mult sub nivelul asta. Trist dar adev
31pt 17.05(21 aug 20:45)
tu sigur esti angajat CET sau RADET, in orasul asta sunt multi care inca fac focul la teracota sau soba, si multi care locuiesc in mediul rural care de asemenea polueaza in acelasi fel cu focul de lemne.Taxa sa fie doar pt cei cu centrala de apartament?asa cu dedicatie? nu-i asta dublu standard? daca e sa fie taxa sa fie pentu toti, inclusiv pt cei care fac focul la teracota in mediul urban cat si pt cei din mediul rural
12CET noua vaca de muls voturi(21 aug 19:44)
Faga tu chiar ne crezi prosti? Crezi ca nu ne am dat seama ca tu vrei precum fostul tau sef sa prostiti constantenii de varsta a III a promitindu le ca o sa plateasca mai putin caldura la iarna in schimbul voturilor. Geniul managerial al eminentei cenusii a PSD Cta Fagadau mai si arunca cifre halucinante: 65 milioane de Euro fonduri UE. Ar trebui sa ti dea cineva niste palme dupa ceafa sa te trezesti mai baiatule! Oricum nu mai ai mult si o sa dispari din peisaj ca prea ti ai batut joc de orasul asta.
13gigi(21 aug 18:04)
Fagadau mai bine cauta resurse si fonduri pentru renovarea spitalului , constructia de gradinite si parcuri. Incalzirea centralizata este istorie ptr acest oras. Acum 10 ani poate era altfel.
32Xia(21 aug 17:53)
Primarul popic sau primarul sens unic cel mai prost administrator al acestui oras .... sa vina dracului alegerile odata si sa scapam de nemernic!
45Taxa(21 aug 17:02)
Pe centralrle de gaz care polueaza!
13Cetatean.(21 aug 14:28)
Nu se mai satura ????
26mari(21 aug 13:44)
Cta n-a avut norocul sa aiba primari ca in Cluj Timisoara Arad etc----
36Loco(21 aug 12:33)
Primarul, papitoiul asta infect, nu a facut nimic, dar nimic, oameni buni. In plus, a adus orasul intr o stare execrabila, din care va iesi foarte greu. Animalul asta nenorocit si arogant are tupeul sa mai distruga ceva, inainte de plecare. Nu conteaza intentia. Tot ceea ce a facut asta, a iesit prost. La vot! Cu totii! Sa i aratam domnului primar ca minciunile lui nu mai au nici o valoare!
412draga mari de la 11:04(21 aug 11:13)
oamenii aia "fara posibilitati " au bani sa plateasca 6-700 lei intretinerea si apa calda si nu au 200 lei sa plateasca gazul ? o centrala se amortizeaza intr-un an pe cind pierderile radet niciodata
65mari(21 aug 11:04)
Pnl-ul e impottriva la tot ---ei n-au facut nimic niciodata in cta ----Macar sa-l lase pe primar sa faca ceva decit nimic !----In cta traiesc si oameni fara posibilitati mareriale ptr centrale cu gaz
27Tase(21 aug 10:23)
Fagadau este corupt , parandarat mascat ! La puscarie alaturi de stiu ... care sunt Sageti
49CET ul e nemuritor!(21 aug 09:17)
Daca dom primar s ar documenta putin ar afla ca in Vest lumea a renuntat demult la solutia retelelor de termoficare, exceptie facand tarile care dispun de resurse geotermale sau in cazul tarilor din NV Europei care au facut ca deseurile casnice sa fie colectate si integrate intr un sistem care produce energie electrica si caldura CHP. Diferenta este ca ei au facut asta acum vreo 30-50 ani avand un master plan in acest sens. La noi cu cine sa faci un master plan pentru deseuri si incalzire centralizata ? Cu Mazare dansatorul din buric si camarilla lui ? Constanteni treziti va odata !
311Fagadau esti un nemernic!(21 aug 09:14)
CET-ul trebuie desfiintat! Este o reminiscenta a comunismului cand economia se baza pe industrie energofaga iar caldura reziduala de la diverse obiective era folosita ptr incalzirea continua a unor locuinte deficitare ca izolatii si materiale de constructii. CET-ul a fost facut in principal ptr industrie nu pentru locuinte. Blocurile errau incalzite cu ce caldura ramanea dupa ce erau aprovizionate cu abur toata zona industriala care acum e parc logistic depozite si darapanaturi. Mai bine subentionezi instalarea de centrale in fiecare apartmaent cu bani europeni!
210radu(21 aug 09:02)
poza imi aduce aminte de comunism, cum prostimea statea dreapta si aplauda la sfarsit
27Dreptate(21 aug 08:06)
Celor cu cateva vile din pnl, scarba mea de socialist
311CET(21 aug 07:37)
ce uita acest primar sa ne zica este, cu ce bani vor fi intretinute aceste retele de agent primar pana la contractarea banilor europeni? CET-ul isi freaca mainile ca a gasit asemenea fraier sa-i scape de povara intretinerii retelei.
313cineva(21 aug 07:11)
indiferent ce ar face, nu are cum sa egaleze costul care-l suporta cei care au centrale de apartament.De ce cei care au centrale de apartament platesc cu 50% mai putin decat cei care sunt racordati la RADET?raspundeti-mi la intrebarea asta domnule primar si nu mai am ce altceva a va spune.Si dincolo de costuri mai este si avantajul ca poti opri caldura cand afara este cald,apa calda vine imediat, nu mai astepti sa tot curga si sa platesti si apa care nu o consumi.
68Nick zis si Boss(21 aug 07:08)
Fagdaule , zdreanto de primar!! te dam jos curand si te bagam langa mazare , mortii matii de machedon .
mai mult...Replica
22 feb 00:00ReplicaFamilia fostului prefect Albu ar fi încercat să ofere bani rudelor victimei

Fostul prefect Ioan Albu, implicat în accidentul de la Ciocârlia, în urma căruia a murit un bărbat, a fost propus...256

22 feb 15:35ReplicaFC Farul Constanța-Concordia Chiajna 3-1146
22 feb 15:24ReplicaGheorghe Frigioi a OBOSIT: m-am RETRAS din toate funcţiile politice444
22 feb 15:25ReplicaHoria Constantinescu: Demisia din PSD este de bun simţ!

Candidatura lui Horia Constantinescu, de la CJPC Constanţa, nu a fost o noutate pentru nimeni. Deşi, toţi se...794

22 feb 10:55ReplicaTRAGEDIE la Valu lui Traian! O familie întreagă, INTOXICATĂ cu GAZ1451
22 feb 13:28ReplicaALERTĂ! Incendiu în zona Trocadero, după ce a EXPLODAT o butelie1017
22 feb 00:00ReplicaINTERLOPUL PISTOLAR din Crazy, PROXENET din GAȘCA lui Nițoi! Video

Pistolarul din clubul Crazy, care apoi a amenințat martorii într-un live pe rețelele de socializare, a scăpat de...17807

22 feb 00:00ReplicaUn deținut de la Poarta Albă, fost controlor vamal, se plânge că NU are unde să fumeze!1498
22 feb 00:00ReplicaUn constănțean își VINDE casa din cauza FRICII vecinilor: M-au ATACAT cu TOPORUL!2481
22 feb 00:00ReplicaFlorin Gheorghe vrea să facă la etajul Pieței Abator creșă sau clinică medicală!

Pieţele din Constanţa au fost întotdeauna printre motivele de nemulţumire ale locuitorilor oraşului de la malul...905

22 feb 00:00ReplicaDEZASTRU în județul PREISTORIC: Există localități cu DISTANȚE de 80 de km până la primul cabinet medical!610
22 feb 00:00ReplicaAtelierul din Constanța, unde a fost construit primul hidroavion românesc, o RUINĂ SINISTRĂ!771
Vremea
7.1°7.1° - 7.2° sâmbătă, 22 februarie 2020
ConstanțaUmiditate: 55%
Vânt: 3.13 m/s
Presiune: 1027 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
22 feb 00:00SportSimona Halep s-a calificat uşor în finala turneului WTA de la Dubai

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, s-a calificat fără probleme în finala turneului WTA...335

22 feb 00:00SportȘeful lui PSG, Nasser Al Khelaifi, și-a "cumpărat" liniștea. Suma uriașă plătită către FIFA pentru a scăpa de proces

Nasser Al Khelaifi își rezolvă problemele cu bani. Președintele lui PSG s-a înțeles cu cei de la FIFA pentru a-i...437

22 feb 00:00SportCe nebunie! Mayweather e în negocieri pentru a lupta în aceeași zi cu McGregor și Nurmagomedov. Există confirmarea

Floyd Mayweather nu se dezminte. Excentricul fost pugilist vrea nici mai mult, nici mai puțin să lupte atât cu Conor...419

22 feb 00:00SportRaheem Sterling nu pleacă la Real Madrid: 'Am un contract cu City şi trebuie să respect asta'

Raheem Sterling a vorbit despre speculaţiile apărute, conform cărora va semna cu Real Madrid. „Am un contract cu...231

Local
22 feb 00:00LocalCondamnați pentru furt și trafic de droguri, depistați de politiști

Polițiștii constănțeni au depistat joi, 20 februarie a.c. doi bărbați pe numele cărora au fost emise mandate de...215

22 feb 14:26LocalUn hoț a atentat la telefonul unui copil

Polițiștii din cadrul Secției 4 au fost sesizați la data de 20 februarie a.c., de către un bărbat, prin apel 112,...365

22 feb 14:25LocalA FURAT peste 700 de lei dintr-un magazin!

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Dăeni, la data de 20 februarie a.c., au fost sesizați cu privire la...298

22 feb 00:00LocalConstănțeni, unde ieșiți în weekend?

Publicul constănțean este invitat vineri, 21 februarie, de la ora 19:00, la comedia „Ghici cine te sună?!”, o...269

22 feb 00:00LocalContinuă campanie de adopție a câinilor fără stăpân

Tot mai mulți constănțeni aleg un animal de companie din rândul cățeilor abandonați care ajung la adăpostul...252

22 feb 00:00LocalȚigări descoperite la bordul unei nave sosită în Portul Midia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, ascunse pe o navă sosită în Portul Midia sub...257

22 feb 00:05LocalIonescu de la Hârșova închide gura celor care-l critică

În ultima perioadă, primarul din Hârșova, Viorel Ionescu, a fost atacat din toate părțile. Este și normal, având...301

22 feb 00:00LocalEvenimente în weekend la Constanța. Jandarmii asigură ordinea și liniștea publică

În acest sfârşit de săptămână, efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa...215

22 feb 00:00LocalRADET citește contoarele!

R.A.D.E.T. Constanța anunță că în intervalul de timp 24.02.2020 – 29.02.2020 se vor efectua citirile contoarelor...258

22 feb 00:04LocalLăsatul Secului de Carne pentru Postul Mare

Duminică, 23 februarie, Biserica Ortodoxă va fi în Duminica Înfricoșătoarei Judecăți sau a Lăsatului sec de...784

Politică
22 feb 00:00PoliticăHoria Țuțuianu, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța

Horia Țuțuianu candidează pentru încă un mandat la CJ. Anunțul a fost făcut de președintele PSD, Felix Stroe, la...260

22 feb 00:00PoliticăPMP a anunțat candidații la primăriile din județul Constanța!

Partidul PMP, filiala Constanța, a organizat o conferință de presă la Pavilionul Expozițional, în prezența lui...364

22 feb 21:20PoliticăIorguș a REVENIT în forță, se pregătește de alegeri: S-a creat o dictatură la Mangalia. VIDEO

PSD Mangalia susține o conferință de presă, prilej cu care a fost anunțat candidatul la primărie, în persoana lui...316

22 feb 00:00PoliticăPro România și-a desemnat candidații la trei primării din județul Constanța

Pro România a organizat o conferință de presă pentru a anunța candidații la mai multe primării din Constanța....268

22 feb 00:00PoliticăOvidiu Cupșa: Domnul Chițac s-a lansat în politică și și-a făcut notorietatea cu PNL

Ovidiu Cupșa rămâne veșnic al PNL-ului și se pregătește să intre în cursa pentru Primăria Constanța. Este...233

22 feb 00:00PoliticăFlorin Roman (PNL): Putem discuta de alegeri anticipate în prima parte a verii acestui an

Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, s-a arătat convins, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută în...217

22 feb 00:00PoliticăMarcel Vela, despre relaţia cu Raed Arafat: În MAI, contradicţiile duc la progres

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a venit vineri cu precizări legate de relaţia sa cu şeful...220

22 feb 00:00PoliticăMureşan (PE): De la 1 ianuarie 2021, acordarea fondurilor europene pentru România va fi condiţionată de independenţa Justiţiei

Criteriile care corelează acordarea fondurilor europene cu independenţa Justiţiei şi cu funcţionarea statului de...192

22 feb 00:00PoliticăVela, la bilanţul DSU: Am obţinut de la Guvern o majorare la 0,32% din PIB pentru unităţile din MAI

Ministrul desemnat al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, la bilanţul Departamentului pentru Situaţii de...210

22 feb 00:00PoliticăVosganian: Nu participăm la şedinţa de luni - nu boicotăm, suntem parlamentari şi nu putem boicota Parlamentul

Deputatul ALDE Varujan Vosganian a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi, că...218

Monden
22 feb 00:00MondenAlexandra Ungureanu, aspru criticată de Raluca Bădulescu. „O consider, fără nici o supărare, un «alien» ciudat”

Alexandra Ungureanu a fost dur criticată de Raluca Bădulescu, în cadrul emisiunii Bravo, ai stil! Celebrities, de la...238

22 feb 00:00MondenÎnregistrarea apelului telefonic făcut de Andreea Antonescu la 112! Ce le-a spus cântăreața operatorilor

Andreea Antonescu a intrat în atenția poliției ieșene în urma unui apel fals la 112, prin intermediul căruia...263

22 feb 00:00MondenRose Adhiambo, mulatra lui Radu Măzăre, s-a înscris la „Gospodar fără pereche”

Între fetele înscrise în cursa pentru inimile celor 8 gospodari de la Pro Tv se numără și Rose Adhiambo. Mulatra...368

22 feb 00:00MondenAndreea Bălan și George Burcea, divorț inevitabil? Ce spune nașul Temișan despre problemele finilor

Săptămâna aceasta, știrile despre divorțul dintre Andreea Bălan și George Burcea au ținut prima pagină a...304

22 feb 00:00MondenLili Sandu a publicat primele imagini cu burtica de gravidă! Silviu Țolu, mesaj romantic pentru viitoarea mămică

Lili Sandu trăiește în prezent una dintre cele mai frumoase perioade din viața sa, după ce a aflat că va deveni...230

22 feb 00:00MondenCarmen Grebenișan a făcut atac de panică la Asia Express. Proba care i-a pus viața în pericol. „Nu mai țin minte nimic”

Carmen Grebenișan, partenera Alinei Ceușan la Asia Express, a trecut prin momente grele în timpul cursei. Blonda a...214

22 feb 00:00MondenNicole Kidman, probleme din cauza anorexiei? Cât de schimbată e actriţa

Nicole Kidman, în vârstă de 52 de ani, a apărut total schimbată pe platourile de filmare de la ultima producţie...226

22 feb 00:00MondenAndy Garcia este de nerecunoscut! Cum arată la 63 de ani actorul care îl va interpreta pe Constantin Brâncuşi

Andy Garcia, considerat un sex simbol în Hollywood-ul anilor `80-`90, a făcut furori în filme precum Naşul, Pantera...283

22 feb 00:00MondenAlanis Morissette anunţă un turneu european şi lansarea noului său album

Cunoscuta cântăreaţă Alanis Morissette a anunţat vineri cele 13 date de concert ale noului său turneu mondial...181

22 feb 00:00MondenTrupa sud-coreeană BTS a lansat noul album ''Map of the Soul: 7''

Trupa sud-coreeană BTS a lansat vineri noul său album de studio "Map of the Soul:7", care a suscitat o amplă...208

Mapamond
22 feb 00:00MapamondVladimir Putin: Se încearcă 'separarea' Ucrainei de Rusia pentru a elimina un concurent global

Cooperarea ruso-ucraineană irită numeroase ţări, deoarece le creează un concurent global, consideră preşedintele...205

22 feb 00:00MapamondAtacurile de la Hanau relansează dezbaterea despre armele de foc şi radicalizare

Recentele atacuri din oraşul Hanau au relansat dezbaterea din Germania despre necesitatea înăspririi legislaţiei...183

22 feb 00:00MapamondNATO şi Moscova salută acordul între SUA şi talibani

NATO a salutat vineri anunţul referitor la încheierea unui acord între SUA şi talibani, secretarul general al...184

22 feb 17:25MapamondPompeo anunţă că SUA se pregătesc să semneze un acord cu talibanii la 29 februarie

SUA se pregătesc să semneze un acord cu talibanii, condiţionat de o perioadă de reducere a violenţelor în...182

22 feb 00:00MapamondParlamentul Portugaliei adoptă legi permisive privind eutanasia

Parlamentul Portugaliei a adoptat joi mai multe legi care deschid calea către dezincriminarea eutanasiei, informează...194

22 feb 00:00MapamondJulian Assange ar putea solicita azil în Franţa, anunţă avocatul său francez

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, aflat în detenţie în Marea Britanie şi a cărui extrădare a fost cerută de...180

22 feb 00:00MapamondUE condamnă atacul cibernetic comis asupra Georgiei în 2019; Rusia neagă orice implicare

Uniunea Europeană a condamnat vineri atacul cibernetic care a avut loc în octombrie 2019 asupra Georgiei şi s-a...199

22 feb 00:00MapamondSUA: Un deţinut condamnat la moarte a fost executat pe scaunul electric, în statul Tennessee

Un deţinut condamnat în urmă cu peste trei decenii pentru înjunghierea mortală a unui alt deţinut a fost executat...227

22 feb 00:00MapamondUn bărbat a fost înjunghiat într-o moschee din Londra

Poliţia londoneză a anunţat joi arestarea unui suspect după ce un muezin a fost rănit prin înjunghiere într-o...200

22 feb 00:00MapamondCoronavirus - Un cetăţean italian, testat pozitiv în regiunea Lombardia

Un cetăţean italian a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, conform unui comunicat emis vineri dimineaţă de...210

Sănătate
22 feb 16:42SănătateKinetoterapia: ce este și când este necesară

Kinetoterapia, cunoscută și drept kinetologie medicală sau chineziterapie, este atât o formă de terapie, cât și o...201

22 feb 00:00SănătateCum poți estompa petele apărute deasupra buzelor

Sarcina sau îndepărtarea părului facial inestetic cu ceară pot duce, în timp, la sensibilizarea pielii și astfel...195

22 feb 16:37SănătateCafeaua ajută la pierderea kilogramelor în plus?

Noile cercetări arată că doar 4 cești de cafea pe zi te pot ajuta să scapi de surplusul de grăsime. Dacă...203

22 feb 00:00SănătateCe să mănânci dacă ai rinită alergică

Rinita alergică sau febra fânului este denumirea umbrelă pentru un grup de simptome care afectează buna funcționare...198

22 feb 00:00SănătateDiferența între viață și 'neviață'

O durere lombară obișnuită poate ascunde o enigmă a existenței. Asta pentru că nu există boli, cât există...195

22 feb 16:21SănătateRaed Arafat, declarații ALARMANTE privind privatizarea sistemului de sănătate: O vizită la UPU ar putea costa 10.000 de lei!

Previziunile sumbre privind privatizarea sistemului de sănătate sunt confirate de fondatorul SMURD, Raed Arafat....211

22 feb 16:18SănătatePrimăria Sectorului 4 construiește cea mai modernă secție din România, pentru tratarea marilor arși

Urmare a unui parteneriat între Primăria Sectorului 4 și Spitalul Clinic de Urgență “Bagdasar – Arseni”, noua...186

22 feb 16:15SănătateIzolarea nu este o soluție: Epidemia de coronavirus explodează în închisorile din China

Închisorile din China sunt lovite de epidemia de coronavirus. Cel puţin cinci sute de cazuri de infectare cu noul...205

22 feb 16:12SănătateSTUDIU! Privatizarea sistemului de sănătate va ADUCE HAOS: Românii nu vor să își facă asigurare privată de sănătate

Privatizarea sistemului de sănătate va duce la haos. Conform unui studiu, mai mult de jumătate din români nu au şi...623

22 feb 16:11SănătatePână și Rusia dă stimulente financiare părinților care aduc pe lume copii: 7.330 de dolari la prima naștere și aproape 10.000 de dolari la a doua

Rusia încearcă să oprească declinul ratei naşterilor prin ajutoare financiare consistente pentru cei care devin...358