rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 18 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Scandalul PNL-Făgădău continuă

Făgădău insistă să preia magistralele CET. Liberala Arghirescu iese la atac: Primarul a intrat în campanie electorală!

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, i-a invitat pe consilierii locali la o întâlnire informală pe tema preluării magistralelor de transport a energiei termice de la Electrocentrale Constanța S.A. Asta, în contextul în care, la ședința extraordinară din 14 august, liberalii au votat împotriva proiectului, fapt pentru care acesta nu a trecut. La rândul lor, și consilierii liberali insistă să se pună la curent cu proiectul și dacă este benefic pentru cetățeni. În acest sens, au avut o întâlnire cu reprezentanții CET, eveniment la care a fost invitat și Decebal Făgădău, însă nu a onorat cu prezența.

Decebal Făgădău insistă să pună pe ordinea de zi proiectul privind preluarea rețelei de transporta energie termice de la CET,a stfel încât să o modernizeze cu bani europeni. Pe 14 august, liberalii s-au opus acestui proiect, pentru că nu erau suficient de lămuriți. Făgădău i-a chemat joi la întâlnire, în speranța că revin la sentimente mai bune. „Mă bucur să constat că, după ce în 14 august au votat împotrivă, consilierii Partidului Național Liberal și-au dat seama că au greșit și doresc reluarea votului. Acest vot ar putea să ne coste nu mai puțin de 65.000.000 euro din fonduri europene și guvernamentale, bani destinați redimensionării și modernizării rețelei de transport a energiei termice. Acestă modernizare reduce pierderile uriașe pe care astăzi le plătim cu vârf și îndesat. Rămân la părerea că interesul cetățeanului trebuie să primeze intereselor electorale și sper ca, în urma acestei întâlniri, să ajungem la o decizie bună pentru viitorul energetic al municipiului Constanța”. Întâlnirea se va desfășura joi, 22 august 2019, începând cu ora 14:00, în sala ovală a Instituției Prefectului.

Liberalii s-au întâlnit cu reprezentanții CET pentru lămuri tehnice legate de proiectul privind cumpărarea rețelei de transport a energiei termice de la CET

În condițiile în care primarul nu a prezentat consilierilor la ultima ședință cu documente ce presupune acest proiect în detaliu, strategia de reabilitare a rețelei, Comisia pentru administrație publică, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor și a libertăților cetățeanului din cadrul Consiliului Local Constanța a decis să se întrunească în ședință de urgență pentru rezolvarea cât mai urgentă a acestei probleme și trimiterea ei spre aprobarea consilierilor locali. La ședința ce a avut loc marți, ora 14.00, a fost invitat și Decebal Făgădău, însă acesta nu a luat act de prezentă. De altfel, nimeni din PSD nu s-a prezentat la întâlnire. Au fost, în schimb, doi consilieri PNL, dar și reprezentanți ai CET, respectiv directorul tehnic și șefa Serviciului Investiții. Urmează ca miercuri, consilierii liberali să se întâlnească pentru a stabili dacă vor vota împotrivă sau pentru proiectul privind achiziția rețelei CET. ”Ne-au clarificat câteva aspecte tehnice, pentru că asat a fost scopul întâlnirii. Din partea PSD nu a venit nimeni, probabil au avut dispoziție. Avem mai multe informații, vom discuta cu ceilalți consilieri și vom lua o decizie. Ne vom prezenta la întâlnirea anunțată de primar, pentru că va fi și ședința de Consiliu Local. Încă nu ne-am decis dacă vom vota. Voi avea o întâlnire lcu colegii liberali, și joi va fi ședința BPL. E o perioadă când sunt plecați mulți și e greu să ne organizăm ”, a declarat, pentru Replica, Adriana Arghirescu, liderul consilierilor locali PNL din Consiliul Local Constanța.

Arghirescu: Primarul a intrat în campanie electorală și nu îi pasă decât să obțină un nou mandat cu orice preț

”Lipsa de viziune, superficialitatea cu care tratează problemele orașului și indiferența lui Decebal Făgădău dăunează grav Constanței și constănțenilor. După ce a țipat ca din gură de șarpe că liberalii blochează proiectul de hotărâre care prevede aprobarea cumpărării rețelei de transport a energiei termice de la Electrocentrale Constanța SA, Făgădău a fost invitat de consilierii locali PNL să expună pe larg acest demers pentru ca problema să fie clarificată și rezolvată. Primarul trebuia doar să vină în fața Comisiei pentru administrație publică, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor și a libertăților cetățeanului din cadrul Consiliului Local Constanța și să prezinte o expertiză tehnică și strategia de reabilitare a rețelei de termoficare. În loc să coopereze și să dezamorseze cât mai repede această situație, Decebal Făgădău a ales să își arate mușchii și să convoace o altă întâlnire după bunul său plac. Acest război al orgoliilor început de Decebal Făgădău este nociv pentru cetățenii orașului și nu face decât să arate că primarul a intrat în campanie electorală și nu îi pasă decât să obțină un nou mandat cu orice preț. Nu vom intra în jocul acestui primar care, după ce demonstrat că nu este capabil să atragă fonduri europene nici cât o comună din județ, acum se dă de ceasul morții că pierde zeci de milioane de euro pentru un proiect pe care nici nu l-a depus. Apreciem propmptitudinea conducerii Electrocentrale Constanța SA care a oferit comisiei detaliile tehnice pentru a înțelege cât de importantă este preluarea rețelei de termoficare la municipalitate. Vom merge și la întâlnirea de joi cu Decebal Făgădău și vom încerca să avem un dialog civilizat și constructiv chiar dacă primarul insistă să genereze un scandal inutil”, este de părere Adriana Arghirescu.

Mirela PASCAL

miercuri, 21 august 20191163
Comentarii

07Se poate si moderniza(21 aug 22:37)
Se cam sperie afaceristii cu centrale pe gaz. Hi hi. Daca s-ar documenta unii ar vedea k termoficarea merge bine prin orasele conduse culmea de PNL! Dar e mare chilipir sa instalezi 10- 40 de mii de centrale de bloc sau apartament nu-i asa?? Si dupa aia sa vedem cat va costa apa calda si caldura cand o sa fie doar ei cu gazele. Dar ... Asta e ...ne place, padurea de cosuri care nuuuu nu polueaza si sunt sanatate curata. Si da CET trebuie desfiintat dar inlocuit cu ceea ce in alte tari exista azi. Nu cu mii de centrale care scot totusi gaze din ardere poluante .
21CE Tare e Faga(21 aug 21:42)
Auziti baiatu asta are analizele medicale la zi? Eu cred ca trebuie sa mearga de urgenta la psihiatru. Cum poti sa sustii o asemenea ineptie? CET ul ala pe care vrei sa l modernizezi ce o sa arda ? Lemne ? carbuni ? Nu. Gaze. Pai nu avem retea de gaze in Cta? De ce sa nu extindem reteaua de gaze si tot romanu sa se incalzeasca cu centrale de apartament cum deja exista deja de zeci de ani in Buc, Bv, GL etc iar voi primaria Cta ati putea da dati subventii sa si ia omu o centrala. Asta ar fi la mintea cocosului dar IQ vostru si aici ma refer la adm locala e mult sub nivelul asta. Trist dar adev
31pt 17.05(21 aug 20:45)
tu sigur esti angajat CET sau RADET, in orasul asta sunt multi care inca fac focul la teracota sau soba, si multi care locuiesc in mediul rural care de asemenea polueaza in acelasi fel cu focul de lemne.Taxa sa fie doar pt cei cu centrala de apartament?asa cu dedicatie? nu-i asta dublu standard? daca e sa fie taxa sa fie pentu toti, inclusiv pt cei care fac focul la teracota in mediul urban cat si pt cei din mediul rural
12CET noua vaca de muls voturi(21 aug 19:44)
Faga tu chiar ne crezi prosti? Crezi ca nu ne am dat seama ca tu vrei precum fostul tau sef sa prostiti constantenii de varsta a III a promitindu le ca o sa plateasca mai putin caldura la iarna in schimbul voturilor. Geniul managerial al eminentei cenusii a PSD Cta Fagadau mai si arunca cifre halucinante: 65 milioane de Euro fonduri UE. Ar trebui sa ti dea cineva niste palme dupa ceafa sa te trezesti mai baiatule! Oricum nu mai ai mult si o sa dispari din peisaj ca prea ti ai batut joc de orasul asta.
13gigi(21 aug 18:04)
Fagadau mai bine cauta resurse si fonduri pentru renovarea spitalului , constructia de gradinite si parcuri. Incalzirea centralizata este istorie ptr acest oras. Acum 10 ani poate era altfel.
32Xia(21 aug 17:53)
Primarul popic sau primarul sens unic cel mai prost administrator al acestui oras .... sa vina dracului alegerile odata si sa scapam de nemernic!
45Taxa(21 aug 17:02)
Pe centralrle de gaz care polueaza!
13Cetatean.(21 aug 14:28)
Nu se mai satura ????
26mari(21 aug 13:44)
Cta n-a avut norocul sa aiba primari ca in Cluj Timisoara Arad etc----
36Loco(21 aug 12:33)
Primarul, papitoiul asta infect, nu a facut nimic, dar nimic, oameni buni. In plus, a adus orasul intr o stare execrabila, din care va iesi foarte greu. Animalul asta nenorocit si arogant are tupeul sa mai distruga ceva, inainte de plecare. Nu conteaza intentia. Tot ceea ce a facut asta, a iesit prost. La vot! Cu totii! Sa i aratam domnului primar ca minciunile lui nu mai au nici o valoare!
412draga mari de la 11:04(21 aug 11:13)
oamenii aia "fara posibilitati " au bani sa plateasca 6-700 lei intretinerea si apa calda si nu au 200 lei sa plateasca gazul ? o centrala se amortizeaza intr-un an pe cind pierderile radet niciodata
65mari(21 aug 11:04)
Pnl-ul e impottriva la tot ---ei n-au facut nimic niciodata in cta ----Macar sa-l lase pe primar sa faca ceva decit nimic !----In cta traiesc si oameni fara posibilitati mareriale ptr centrale cu gaz
27Tase(21 aug 10:23)
Fagadau este corupt , parandarat mascat ! La puscarie alaturi de stiu ... care sunt Sageti
49CET ul e nemuritor!(21 aug 09:17)
Daca dom primar s ar documenta putin ar afla ca in Vest lumea a renuntat demult la solutia retelelor de termoficare, exceptie facand tarile care dispun de resurse geotermale sau in cazul tarilor din NV Europei care au facut ca deseurile casnice sa fie colectate si integrate intr un sistem care produce energie electrica si caldura CHP. Diferenta este ca ei au facut asta acum vreo 30-50 ani avand un master plan in acest sens. La noi cu cine sa faci un master plan pentru deseuri si incalzire centralizata ? Cu Mazare dansatorul din buric si camarilla lui ? Constanteni treziti va odata !
311Fagadau esti un nemernic!(21 aug 09:14)
CET-ul trebuie desfiintat! Este o reminiscenta a comunismului cand economia se baza pe industrie energofaga iar caldura reziduala de la diverse obiective era folosita ptr incalzirea continua a unor locuinte deficitare ca izolatii si materiale de constructii. CET-ul a fost facut in principal ptr industrie nu pentru locuinte. Blocurile errau incalzite cu ce caldura ramanea dupa ce erau aprovizionate cu abur toata zona industriala care acum e parc logistic depozite si darapanaturi. Mai bine subentionezi instalarea de centrale in fiecare apartmaent cu bani europeni!
210radu(21 aug 09:02)
poza imi aduce aminte de comunism, cum prostimea statea dreapta si aplauda la sfarsit
27Dreptate(21 aug 08:06)
Celor cu cateva vile din pnl, scarba mea de socialist
311CET(21 aug 07:37)
ce uita acest primar sa ne zica este, cu ce bani vor fi intretinute aceste retele de agent primar pana la contractarea banilor europeni? CET-ul isi freaca mainile ca a gasit asemenea fraier sa-i scape de povara intretinerii retelei.
313cineva(21 aug 07:11)
indiferent ce ar face, nu are cum sa egaleze costul care-l suporta cei care au centrale de apartament.De ce cei care au centrale de apartament platesc cu 50% mai putin decat cei care sunt racordati la RADET?raspundeti-mi la intrebarea asta domnule primar si nu mai am ce altceva a va spune.Si dincolo de costuri mai este si avantajul ca poti opri caldura cand afara este cald,apa calda vine imediat, nu mai astepti sa tot curga si sa platesti si apa care nu o consumi.
68Nick zis si Boss(21 aug 07:08)
Fagdaule , zdreanto de primar!! te dam jos curand si te bagam langa mazare , mortii matii de machedon .
mai mult...Replica
18 sep 00:02ReplicaBloc cu 8 etaje în locul spațiul verde de la Abator, vizavi de piață. Locuitorii speră la o minune!

Cândva, oază de verdeață, astăzi șantier în lucru ce va face loc unui mastodont cu 8 etaje! Șoseaua Mangaliei...303

18 sep 00:00ReplicaContracte de milioane. Cine repară utilajele de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu205
18 sep 00:00ReplicaINFRACTOR PERSEVERENT: Prins de polițiști când voia să spargă un apartament în Tomis III, a fugit și... s-a REÎNTORS!280
18 sep 00:00ReplicaÎncă un accident rutier din cauza întoarcerii peste marcajul dublu continuu: șoferul era băut!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, marți, 17 septembrie, pe DN39, în zona sensului...228

18 sep 00:00ReplicaUn imobil vechi de pe strada Cuza Vodă va fi consolidat și transformat în hotel206
18 sep 00:00ReplicaUn bărbat din Techirghiol s-a apucat de 'AFACERI' prin Austria, dar succesul l-a băgat la 'răcoare'259
18 sep 00:00ReplicaCine dorește să transforme parcarea de la Lake View în unitate de primire turistică!

Stațiunea Mamaia continuă să se afle în atenția investitorilor care caută orice părticică aptă pentru noi...301

18 sep 00:00ReplicaSe cere încă o modificare a hotelului de pe faleza Modern. Lucrările au început în 2003 şi n-au fost încheiate nici până azi!508
18 sep 21:28ReplicaFlorin Gheorghe: Plănuim ca imobilele pe care le administrăm în Piaţa Ovidiu să le închiriem agenţilor economici; este mai rentabil312
18 sep 23:47ReplicaSe construieşte un dispensar nou în Limanu

Locuitorii comunei Limanu vor avea, din 2020, un dispensar nou. Marţi, 17 septembrie, au demarat lucrările pentru...411

18 sep 00:01ReplicaComuna Valu lui Traian va avea centură de ocolire: iată traseul şi unde vor exista sensuri giratorii!2672
18 sep 23:49ReplicaEmil Banias se întoarce în Consiliul Județean? Ordinul prefectului de încetare a mandatului a fost ANULAT790
Vremea
18.3°16.7° - 18.3° miercuri, 18 septembrie 2019
ConstantaUmiditate: 67%
Vânt: 1.07 m/s
Presiune: 1009.91 milibari

Loto
6/494810212837
5/4051722252820
joker4810212837
Horoscop
mai mult...SPSportRT
18 sep 00:10SportPrima seară de Champions League! Liverpool, învinsă de Napoli! Remiză la Dortmund-Barcelona. Genk, echipa lui Ianis Hagi, umilită de Salzburg

Champions League 2019/2020 a debutat aseară cu primele meciuri din faza grupelor. Meciurile de la 19:55 s-au încheiat...112

18 sep 00:00SportSimona Halep, nerăbdătoare să reia pregătirea alături de Darren Cahill: ”Vino aici! Stai... Nu încă, știu”

Simona Halep (6 WTA, 27 de ani) va face din nou echipă cu antrenorul australian Darren Cahill și este nerăbdătoare...105

18 sep 00:00SportDenis Alibec a slăbit 5 kilograme și vorbește despre marele său regret: „Vede mama, văd prietenii și e inutil”

Denis Alibec (28 de ani) a slăbit cinci kilograme și e gata să revină pe teren după accidentarea suferită la...126

18 sep 00:00SportFlorin Talpan râde de jucătorii de la FCSB: „Au strigat «Forza Steaua» pentru a ne încuraja! Le spun «Capul sus», chiar dacă nu mai au șanse la titlu”

Florin Talpan, juristul CSA Steaua, i-a ironizat jucătorii de la FCSB după victoria obținută cu CS Universitatea...107

Local
18 sep 00:00LocalCum se procedează la înregistrarea tardivă a naşterii

Există situaţii când înregistrarea naşterii are loc ulterior termenului prevăzut de lege. În astfel de situaţii,...111

18 sep 00:44LocalPeste 164 de milioane lei pentru refacerea infrastructurii afectate de calamităţi. Județul Constanța este pe listă!

Marți, 17 septembrie, Guvernul României a aprobat alocarea sumei de peste 164 de milioane de lei, din Fondul de...309

18 sep 00:46LocalSe asfaltează trotuarele pe strada Mircea cel Bătrân! VIDEO

Primăria Muncipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, continuă să reabiliteze zona destinată circulației...284

18 sep 00:47LocalPrimăria Constanța, acțiune de informare a cetățenilor în cadrul proiectului „Măsuri integrate pentru o viață mai bună“

Primăria Municipiului Constanța, împreună cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Constanța, au...266

18 sep 00:06LocalUn camion s-a RĂSTURNAT în Constanța: o persoană a rămas ÎNCARCERATĂ

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, marți, 17 septembrie, în județul Constanța,...2772

18 sep 00:13LocalPolițiștii constănțeni au vorbit cu elevii despre capcanele de pe internet

Poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, la data de 16 septembrie a.c., au continuat seria...296

18 sep 00:12LocalDosare penale întocmite de polițiștii rutieri pe drumurile din Constanța

Poliţiştii din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac, la data de 16 septembrie a.c., în jurul orei 16.20, au identificat...343

18 sep 00:12LocalCopil cu piciorul blocat într-un scaun metalic, pe strada Mugurului din Constanța

Militarii constănțeni au fost solicitați să intervină pe strada Mugurului, nr 40, din Constanța, după ce unui...445

18 sep 00:11LocalFemeie AGRESATĂ de concubin! A intervenit Poliția!

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Sarichioi, la data de 16 septembrie a.c., au fost sesizați de către o...286

18 sep 00:08LocalServiciul Voluntar pentru Situații de Urgență al orașului Ovidiu a fost dotat cu o ambulanță!

...295

Politică
18 sep 00:37PoliticăPersoanele condamnate penal nu pot ocupa demnităţi publice, conform proiectului adoptat tacit

Senatul a adoptat tacit, în şedinţa plenului de luni, propunerea legislativă pentru modificarea unor acte normative...397

18 sep 00:40PoliticăDNA anunță că bunurile și banii depuși de Sebastian Vlădescu pentru cauțiune rămân la dispoziția procurorilor

Garanțiile asupra bunurilor și sumele de bani depuse de Sebastian Vlădescu, dar și de ceilalți inculpați din...274

18 sep 00:15PoliticăConsilierii din Valu, convocaţi în şedinţă. Iată proiectele înscrise pe ordinea de zi!

Primarul comunei Valu lui Traian Florin Mitroi, convoacă şedinţă ordinară a Consiliului Local al comunei Valu lui...290

18 sep 00:15PoliticăTeodorovici, despre proiectul privind închisoarea pentru neplata impozitelor: Este necesară o dezbatere în zona economică

Proiectul iniţiat de ministrul Finanţelor, senatorul Eugen Teodorovici, prin care neplata impozitelor şi...198

18 sep 00:49PoliticăProcurorul general, anunț privind dosarul caselor președintelui Klaus Iohannis

Fără grabă - așa tratează procurorii de la Parchetul General dosarul privind casele președintelui Klaus Iohannis....311

18 sep 00:46PoliticăDeputat PSD condamnat definitiv rămâne înșurubat în Parlament

Comisia Juridică a Camerei Deputaților nu a întocmit marți proiectul de hotărâre de vacantare a mandatului unui...295

18 sep 00:11Politică'Bani negri pentru partid' - Vasile Blaga, explicații în fața magistraților după 'lovitura' încasată de la un important om de afaceri

Astăzi la Curtea de Apel București judecătorii au pe masă dosarul „Bani negri pentru partid” în care Vasile...621

18 sep 00:10PoliticăDarius Vâlcov intră în focuri la ICCJ: riscă ani grei de închisoare

Fosta eminență cenușie a Guvernului, Darius Vâlcov, intră în focuri pentru că are termen la Înalta Curte de...491

18 sep 00:10PoliticăCălin Popescu Tăriceanu, replică pentru Rareș Bogdan: Sunt alți amatori care se zbat

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, îi răspunde prim-vicepreședintelui PNL, Rareș Bogdan, cel care spunea...413

18 sep 00:09PoliticăTăriceanu o atacă frontal pe Dăncilă: Patronează o incompetență masivă care o include și pe domnia sa si pe membri guvernului

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Viorica Dăncilă, alături de „cozile de topor” din ALDE vrea...494

Monden
18 sep 00:41MondenAnna Lesko l-a dat în judecată pe DJ Vinnie, tatăl fiului ei

Vestea că Anna Lesko s-a despărţit de iubitul ei, tatăl băieţelului pe care-l are, a surprins pe toată lumea,...103

18 sep 00:00MondenMukinka Chibanga, câștigătorul primei ediții iUmor. S-a apucat de stand-up anul acesta la insistențele amicilor

Mukinka este comediant african crescut în Belgia care acum locuieşte în România. Experienţele sale cotidiene...88

18 sep 00:00MondenCâţi bani au strâns la nuntă Andreea Bălan şi George Burcea

Andreea Bălan şi George Burcea s-au cununat religios duminică, atunci când au botezat-o şi pe fetiţa lor mai...95

18 sep 00:00MondenAdele s-a înţeles cu soţul asupra custodiei copilului după divorţ. Iată ce au stabilit

După ce a depus joi, 12 septembrie, cererea de divorţ de soţul ei, Simon Konecki, Adele s-a înţeles cu fostul...96

18 sep 00:00MondenMr. Bean, schimbat complet la 64 de ani! Iată cum arată actorul în prezent

A jucat în nenumărate filme şi seriale care au avut un succes incredibil, precum „Johnny English“,...96

18 sep 00:00MondenDemi Lovato se iubește cu un star de televiziune?

Demi Lovato pare să fi trecut peste perioada grea prin care a trecut în urmă cu aproape un an, atunci când, din...101

18 sep 00:00MondenBrad Pitt a vorbit în direct cu un membru al echipajului de pe Staţia Spaţială Internaţională

Brad Pitt a apelat luni Staţia Spaţială Internaţională (ISS), iar conversaţia purtată de actor cu astronautul...89

18 sep 00:00MondenVictoria Beckham a declarat că a fost „hărţuită mult în şcoală, psihic şi fizic“

Victoria Beckham, soţia fostului star al fotbalului englez David Beckham, a dezvăluit că a fost hărţuită psihic...96

18 sep 00:00MondenNetflix a cumpărat drepturile de difuzare pentru serialul ''Seinfeld'', după ce a pierdut ''Friends''

Serviciul de streaming Netflix a anunţat luni că a cumpărat drepturile de difuzare a serialului american "Seinfeld"...87

18 sep 00:00MondenDrama cascadoarei rămasă fără un braţ după un accident pe platourile de filmare în timp ce o dubla pe Milla Jovovich

Olivia Jackson, dublura actriţei Milla Jovovich în scenele de acţiune, a suferit un accident în timpul filmărilor...90

Mapamond
18 sep 00:00MapamondProcedură împotriva Ungariei: Budapesta se apără în faţa miniştrilor UE

Ungaria a contestat procedura lansată de Parlamentul European împotriva sa pentru risc de "încălcare gravă" a...93

18 sep 00:00MapamondRepublica Moldova: CEDO condamnă Rusia la plata a peste 100.000 de euro pentru 4 şcoli în limba română din Transnistria

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat marţi Rusia la plata sumei de 126. 000 de euro ca prejudicii...98

18 sep 00:00MapamondCel puţin 10.000 de presupuse acte de violenţă ale poliţiei nu sunt raportate anual în Germania

Cel puţin 10.000 de presupuse acte de violenţă ale poliţiei nu sunt raportate anual în Germania, arată marţi un...88

18 sep 00:00MapamondRepublica Moldova: Premierul Maia Sandu efectuează o vizită oficială în SUA

Şefa guvernului de la Chişinău, Maia Sandu, va întreprinde o vizită oficială în Statele Unite ale Americii în...86

18 sep 00:00MapamondExplozie produsă într-un laborator ce conţine virusul variolei. Rusia neagă existenţa unui risc de contaminare

Rusia a dezminţit marţi existenţa unui risc de contaminare după ce o explozie şi un incendiu s-au produs într-un...80

18 sep 00:00MapamondAfganistan: Cel puţin 27 de morţi în două atentate

Cel puţin 24 de oameni au murit şi alţi 31 au fost răniţi marţi în Afganistan în apropierea unui miting...87

18 sep 00:00MapamondGermania: Un bărbat libian în scaun cu rotile, victima unei agresiuni la Chemnitz

Un bărbat libian în scaun cu rotile a fost atacat de un tânăr suspectat de apropiere de extrema dreaptă, în...95

18 sep 00:00MapamondIranul confirmă reţinerea a trei cetăţeni australieni, care sunt acuzaţi de spionaj

Sistemul judiciar iranian a confirmat marţi deţinerea a trei cetăţeni australieni, care sunt acuzaţi de spionaj, a...91

18 sep 00:00MapamondNumărul cererilor de azil depuse în Canada de la începutul anului, în creştere faţă de 2018

Numărul total al cererilor de azil în Canada depuse de la începutul anului l-a depăşit deja pe cel din aceeaşi...92

18 sep 00:00MapamondMai multe persoane sunt rănite după ce un tren a deraiat în Hong Kong la o oră de vârf

Un tren a deraiat în Hong Kong marţi dimineaţă, la o oră de vârf al traficului, mai multe persoane fiind rănite,...94

Sănătate
16 sep 00:59SănătateCorpul de Control al ministrului Sorina Pintea face verificări la Spitalul Județean Constanța

Corpul de Control al ministrului Sănătății se află la Spitalul Județean de Urgență Constanța. Conform surselor...2339

12 sep 01:00SănătateTulcea: Patru cazuri de West Nile, confirmate în judeţ

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a înregistrat, de la începutul sezonului cald, patru cazuri de infecţie...806

5 sep 00:43SănătatePintea: 90% dintre rapoartele realizate în urma controalelor la unităţi medicale - depuse la Parchet sau DNA

Aproape toate rapoartele realizate în urma controalelor efectuate la unităţi medicale au fost depuse la Parchet sau...765

5 sep 00:44SănătateAutoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate și-a început activitatea la Constanța. VIDEO!

Oficiul Teritorial Sud-Est al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (A.N.M.C.S), cu...1040

29 aug 00:53SănătateINSP: 19 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Nouăsprezece cazuri de infecţie cu virusul West Nile s-au înregistrat în perioada 3 iunie - 28 august, potrivit unei...863

27 aug 00:00SănătateSARCINA în perioadă NEPOTRIVITĂ: Cât de mult contează VÂRSTA la care rămâi ÎNSĂRCINATĂ?

Primul lucru la care ne gândim când vine vorba să avem un copil este perioada în care acesta va apărea. Ne gândim...1297

22 aug 00:00SănătateSorina Pintea vrea o lege care există deja: să dea posibilitatea psihiatrilor să interneze nevoluntar bolnavii periculoși

Ministrul Sănătății , Sorina Pintea, intenționează să modifice legea în domeniul psihiatriei, propunerile...993

20 aug 01:14SănătateAroape 2000 de pacienți investigați UPU Constanța în minivacanța de Sfânta Maria

Aproape 2000 de persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență...1037

8 aug 02:33SănătateINSP: 7 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul West Nile de la începutul perioadei de raportări (3 iunie) a...1234

6 aug 03:50SănătateCNAS: Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate a fost repusă în funcţiune

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anunţă că, începând de marţi, Platforma Informatică a Asigurărilor...1519