REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Făgădău insistă să preia magistralele CET. Liberala Arghirescu iese la atac: Primarul a intrat în campanie electorală!

Făgădău insistă să preia magistralele CET. Liberala Arghirescu iese la atac: Primarul a intrat în campanie electorală!

Replica API 21 august 2019 | 00:00 283

Scandalul PNL-Făgădău continuă

Scandalul PNL-Făgădău continuă

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, i-a invitat pe consilierii locali la o întâlnire informală pe tema preluării magistralelor de transport a energiei termice de la Electrocentrale Constanța S.A. Asta, în contextul în care, la ședința extraordinară din 14 august, liberalii au votat împotriva proiectului, fapt pentru care acesta nu a trecut. La rândul lor, și consilierii liberali insistă să se pună la curent cu proiectul și dacă este benefic pentru cetățeni. În acest sens, au avut o întâlnire cu reprezentanții CET, eveniment la care a fost invitat și Decebal Făgădău, însă nu a onorat cu prezența.

Decebal Făgădău insistă să pună pe ordinea de zi proiectul privind preluarea rețelei de transporta energie termice de la CET,a stfel încât să o modernizeze cu bani europeni. Pe 14 august, liberalii s-au opus acestui proiect, pentru că nu erau suficient de lămuriți. Făgădău i-a chemat joi la întâlnire, în speranța că revin la sentimente mai bune. „Mă bucur să constat că, după ce în 14 august au votat împotrivă, consilierii Partidului Național Liberal și-au dat seama că au greșit și doresc reluarea votului. Acest vot ar putea să ne coste nu mai puțin de 65.000.000 euro din fonduri europene și guvernamentale, bani destinați redimensionării și modernizării rețelei de transport a energiei termice. Acestă modernizare reduce pierderile uriașe pe care astăzi le plătim cu vârf și îndesat. Rămân la părerea că interesul cetățeanului trebuie să primeze intereselor electorale și sper ca, în urma acestei întâlniri, să ajungem la o decizie bună pentru viitorul energetic al municipiului Constanța”. Întâlnirea se va desfășura joi, 22 august 2019, începând cu ora 14:00, în sala ovală a Instituției Prefectului.

Liberalii s-au întâlnit cu reprezentanții CET pentru lămuri tehnice legate de proiectul privind cumpărarea rețelei de transport a energiei termice de la CET

În condițiile în care primarul nu a prezentat consilierilor la ultima ședință cu documente ce presupune acest proiect în detaliu, strategia de reabilitare a rețelei, Comisia pentru administrație publică, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor și a libertăților cetățeanului din cadrul Consiliului Local Constanța a decis să se întrunească în ședință de urgență pentru rezolvarea cât mai urgentă a acestei probleme și trimiterea ei spre aprobarea consilierilor locali. La ședința ce a avut loc marți, ora 14.00, a fost invitat și Decebal Făgădău, însă acesta nu a luat act de prezentă. De altfel, nimeni din PSD nu s-a prezentat la întâlnire. Au fost, în schimb, doi consilieri PNL, dar și reprezentanți ai CET, respectiv directorul tehnic și șefa Serviciului Investiții. Urmează ca miercuri, consilierii liberali să se întâlnească pentru a stabili dacă vor vota împotrivă sau pentru proiectul privind achiziția rețelei CET. ”Ne-au clarificat câteva aspecte tehnice, pentru că asat a fost scopul întâlnirii. Din partea PSD nu a venit nimeni, probabil au avut dispoziție. Avem mai multe informații, vom discuta cu ceilalți consilieri și vom lua o decizie. Ne vom prezenta la întâlnirea anunțată de primar, pentru că va fi și ședința de Consiliu Local. Încă nu ne-am decis dacă vom vota. Voi avea o întâlnire lcu colegii liberali, și joi va fi ședința BPL. E o perioadă când sunt plecați mulți și e greu să ne organizăm ”, a declarat, pentru Replica, Adriana Arghirescu, liderul consilierilor locali PNL din Consiliul Local Constanța.

Arghirescu: Primarul a intrat în campanie electorală și nu îi pasă decât să obțină un nou mandat cu orice preț

”Lipsa de viziune, superficialitatea cu care tratează problemele orașului și indiferența lui Decebal Făgădău dăunează grav Constanței și constănțenilor. După ce a țipat ca din gură de șarpe că liberalii blochează proiectul de hotărâre care prevede aprobarea cumpărării rețelei de transport a energiei termice de la Electrocentrale Constanța SA, Făgădău a fost invitat de consilierii locali PNL să expună pe larg acest demers pentru ca problema să fie clarificată și rezolvată. Primarul trebuia doar să vină în fața Comisiei pentru administrație publică, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor și a libertăților cetățeanului din cadrul Consiliului Local Constanța și să prezinte o expertiză tehnică și strategia de reabilitare a rețelei de termoficare. În loc să coopereze și să dezamorseze cât mai repede această situație, Decebal Făgădău a ales să își arate mușchii și să convoace o altă întâlnire după bunul său plac. Acest război al orgoliilor început de Decebal Făgădău este nociv pentru cetățenii orașului și nu face decât să arate că primarul a intrat în campanie electorală și nu îi pasă decât să obțină un nou mandat cu orice preț. Nu vom intra în jocul acestui primar care, după ce demonstrat că nu este capabil să atragă fonduri europene nici cât o comună din județ, acum se dă de ceasul morții că pierde zeci de milioane de euro pentru un proiect pe care nici nu l-a depus. Apreciem propmptitudinea conducerii Electrocentrale Constanța SA care a oferit comisiei detaliile tehnice pentru a înțelege cât de importantă este preluarea rețelei de termoficare la municipalitate. Vom merge și la întâlnirea de joi cu Decebal Făgădău și vom încerca să avem un dialog civilizat și constructiv chiar dacă primarul insistă să genereze un scandal inutil”, este de părere Adriana Arghirescu.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se cam sperie afaceristii cu centrale pe gaz. Hi hi. Daca s-ar documenta unii ar vedea k termoficarea merge bine prin orasele conduse culmea de PNL! Dar e mare chilipir sa instalezi 10- 40 de mii de centrale de bloc sau apartament nu-i asa?? Si dupa aia sa vedem cat va costa apa calda si caldura cand o sa fie doar ei cu gazele. Dar ... Asta e ...ne place, padurea de cosuri care nuuuu nu polueaza si sunt sanatate curata. Si da CET trebuie desfiintat dar inlocuit cu ceea ce in alte tari exista azi. Nu cu mii de centrale care scot totusi gaze din ardere poluante .
7
0
Auziti baiatu asta are analizele medicale la zi? Eu cred ca trebuie sa mearga de urgenta la psihiatru. Cum poti sa sustii o asemenea ineptie? CET ul ala pe care vrei sa l modernizezi ce o sa arda ? Lemne ? carbuni ? Nu. Gaze. Pai nu avem retea de gaze in Cta? De ce sa nu extindem reteaua de gaze si tot romanu sa se incalzeasca cu centrale de apartament cum deja exista deja de zeci de ani in Buc, Bv, GL etc iar voi primaria Cta ati putea da dati subventii sa si ia omu o centrala. Asta ar fi la mintea cocosului dar IQ vostru si aici ma refer la adm locala e mult sub nivelul asta. Trist dar adev
1
2
tu sigur esti angajat CET sau RADET, in orasul asta sunt multi care inca fac focul la teracota sau soba, si multi care locuiesc in mediul rural care de asemenea polueaza in acelasi fel cu focul de lemne.Taxa sa fie doar pt cei cu centrala de apartament?asa cu dedicatie? nu-i asta dublu standard? daca e sa fie taxa sa fie pentu toti, inclusiv pt cei care fac focul la teracota in mediul urban cat si pt cei din mediul rural
1
3
Faga tu chiar ne crezi prosti? Crezi ca nu ne am dat seama ca tu vrei precum fostul tau sef sa prostiti constantenii de varsta a III a promitindu le ca o sa plateasca mai putin caldura la iarna in schimbul voturilor. Geniul managerial al eminentei cenusii a PSD Cta Fagadau mai si arunca cifre halucinante: 65 milioane de Euro fonduri UE. Ar trebui sa ti dea cineva niste palme dupa ceafa sa te trezesti mai baiatule! Oricum nu mai ai mult si o sa dispari din peisaj ca prea ti ai batut joc de orasul asta.
2
1
Fagadau mai bine cauta resurse si fonduri pentru renovarea spitalului , constructia de gradinite si parcuri. Incalzirea centralizata este istorie ptr acest oras. Acum 10 ani poate era altfel.
3
1
Primarul popic sau primarul sens unic cel mai prost administrator al acestui oras .... sa vina dracului alegerile odata si sa scapam de nemernic!
2
3
Pe centralrle de gaz care polueaza!
5
4
Nu se mai satura ????
3
1
Cta n-a avut norocul sa aiba primari ca in Cluj Timisoara Arad etc----
6
2
Primarul, papitoiul asta infect, nu a facut nimic, dar nimic, oameni buni. In plus, a adus orasul intr o stare execrabila, din care va iesi foarte greu. Animalul asta nenorocit si arogant are tupeul sa mai distruga ceva, inainte de plecare. Nu conteaza intentia. Tot ceea ce a facut asta, a iesit prost. La vot! Cu totii! Sa i aratam domnului primar ca minciunile lui nu mai au nici o valoare!
6
3
oamenii aia "fara posibilitati " au bani sa plateasca 6-700 lei intretinerea si apa calda si nu au 200 lei sa plateasca gazul ? o centrala se amortizeaza intr-un an pe cind pierderile radet niciodata
12
4
Pnl-ul e impottriva la tot ---ei n-au facut nimic niciodata in cta ----Macar sa-l lase pe primar sa faca ceva decit nimic !----In cta traiesc si oameni fara posibilitati mareriale ptr centrale cu gaz
5
6
Fagadau este corupt , parandarat mascat ! La puscarie alaturi de stiu ... care sunt Sageti
7
2
Daca dom primar s ar documenta putin ar afla ca in Vest lumea a renuntat demult la solutia retelelor de termoficare, exceptie facand tarile care dispun de resurse geotermale sau in cazul tarilor din NV Europei care au facut ca deseurile casnice sa fie colectate si integrate intr un sistem care produce energie electrica si caldura CHP. Diferenta este ca ei au facut asta acum vreo 30-50 ani avand un master plan in acest sens. La noi cu cine sa faci un master plan pentru deseuri si incalzire centralizata ? Cu Mazare dansatorul din buric si camarilla lui ? Constanteni treziti va odata !
9
4
CET-ul trebuie desfiintat! Este o reminiscenta a comunismului cand economia se baza pe industrie energofaga iar caldura reziduala de la diverse obiective era folosita ptr incalzirea continua a unor locuinte deficitare ca izolatii si materiale de constructii. CET-ul a fost facut in principal ptr industrie nu pentru locuinte. Blocurile errau incalzite cu ce caldura ramanea dupa ce erau aprovizionate cu abur toata zona industriala care acum e parc logistic depozite si darapanaturi. Mai bine subentionezi instalarea de centrale in fiecare apartmaent cu bani europeni!
11
3
poza imi aduce aminte de comunism, cum prostimea statea dreapta si aplauda la sfarsit
10
2
Celor cu cateva vile din pnl, scarba mea de socialist
7
2
ce uita acest primar sa ne zica este, cu ce bani vor fi intretinute aceste retele de agent primar pana la contractarea banilor europeni? CET-ul isi freaca mainile ca a gasit asemenea fraier sa-i scape de povara intretinerii retelei.
11
3
indiferent ce ar face, nu are cum sa egaleze costul care-l suporta cei care au centrale de apartament.De ce cei care au centrale de apartament platesc cu 50% mai putin decat cei care sunt racordati la RADET?raspundeti-mi la intrebarea asta domnule primar si nu mai am ce altceva a va spune.Si dincolo de costuri mai este si avantajul ca poti opri caldura cand afara este cald,apa calda vine imediat, nu mai astepti sa tot curga si sa platesti si apa care nu o consumi.
13
3
Fagdaule , zdreanto de primar!! te dam jos curand si te bagam langa mazare , mortii matii de machedon .
8
6

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920