REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Făgădău ironizează demersul lui Chiru de a strânge semnături pentru demiterea lui Mazăre

Făgădău ironizează demersul lui Chiru de a strânge semnături pentru demiterea lui Mazăre

Replica API 6 septembrie 2011 | 00:00 198

"Este ca şi cum Leo de la Strehaia ar striga în gura mare că Placido Domingo nu are voce"

"Este ca şi cum Leo de la Strehaia ar striga în gura mare că Placido Domingo nu are voce"

Primarii PSD din judeţul Constanţa se feresc ca dracul de tămâie să comenteze declaraţiile edilului din Năvodari, Nicolae Matei, cum că "dacă românii vor şpagă electorală, să le dăm". A reacţionat însă virulent liderul PSD Victor Ponta, care l-a trimis pe Nicolae Matei la PDL. Primarul spune că nu este interesat să plece vreodată din PSD, în timp ce PDL... nu ar zice nu la modul categoric: "Nu avem o cerere a domnului Matei la partid, dar dacă ar fi, am discuta-o în cadrul Biroului Permanent Judeţean", a spus liderul pedeliştilor de la malul mării, Christian Gigi Chiru. Cum comentează însă vicepreşedintele PSD Decebal Făgădău pe această temă, am aflat în contextul unui mini-interviu care s-a referit şi la demersul lui Christian Gigi Chiru de a strânge semnături pentru demiterea primarului Radu Mazăre.

Reporter: Cum comentati demersul liderului PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, de a strânge semnături pentru demiterea primarului Radu Mazăre?

Decebal Făgădău: Ridicol şi neserios. Nu văd cum ar putea să fie altfel, atâta vreme cât la alegerile din municipiul Constanţa din anul 2008 cei din PDL au strâns 13.162 de voturi, iar acum îşi propun să strângă 70.000 de semnături. Şi asta în condiţiile în care colegii lor portocalii sau verzalii, cei din guvern, nu mai ştiu cum să pună tălpi oraşului nostru: nu plătesc subvenţii, blochează proiecte, dau toţi banii la Cluj, Arad, Braşov, Suceava sau pe unde mai sunt de-ai lor. Nici ei nu cred că pot strânge 70.000 de semnături, mai mult, nici nu îşi propun asta. Ei vor doar să mai audă lumea de ei. Este ca şi cum Leo de la Strehaia ar striga în gura mare că Placido Domingo nu are voce, poate-poate îl bagă cineva în seama. Să fim serioşi!

Rep.: Ce părere aveţi despre afirmaţiile primarului din Năvodari, Nicolae Matei, cum că: "Dacă românii aşteaptă mită şi şpagă electorală, să le dăm"?

D.F.: Nu sunt la curent cu declaraţiile lui Nicu Matei. Ştiu că este un primar foarte bun, ştiu că era în concediu şi, dacă a făcut declaratia aceasta, cred că era prea relaxat. Sau poate a văzut la televizor cum a dat mită electorală cineva de la PDL, la alegerile de la Neamţ, iar şeful de post l-a eliberat. Eu ştiu că legea electorală pedepseşte sau - mai corect - ar trebui să pedepsească oferirea de foloase materiale în scopul influenţării votului. De altfel, aceiaşi lege sancţionează şi primirea de foloase materiale, ba chiar şi tentativa de influenţare a votului. Aceasta, într-un stat democratic, nu în unul în care suntem împărţiti în "ai noştri" şi "proştii". Revin, nu ştiu exact ce a declarat Nicu Matei, dar sunt convins că este un punct de vedere personal şi nu reprezintă poziţia PSD sau USL, iar în nici un caz nu este un punct de vedere pe care să îl împărtăşesc.

Rep.: Este deplasată reacţia liderului PSD, Victor Ponta, în cazul lui Nicolae Matei? Ponta îi transmite, având în vedere declaraţia arătată mai-sus, să plece la PDL.

D.F.: Ar vrea cei de la PDL...

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108