REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Familia Cojoc, simpli profesoraşi

Familia Cojoc, simpli profesoraşi

Replica API 21 ianuarie 2012 | 00:00 382

După ce a condus destinele Universităţii Ovidius ani de zile,

După ce a condus destinele Universităţii Ovidius ani de zile,

Se încing spiritele la Universitatea Ovidius. Pe măsură ce decurg alegerile, care vor culmina în luna februarie cu desemnarea rectorului, bătălia devine mai acerbă, iar vineri una dintre familiile care ani de zile a condus destinele instituţiei de învăţământ superior a simţit cât de dureroasă poate fi înfrângerea.

Desemnarea conducerii universităţii a debutat cu alegerea membrilor la nivelul Consiliului Profesoral. După Facultatea de Fizică şi cea de Medicină Dentară, vineri a venit rândul Facultăţii de Istorie şi Ştiinţe Politice să-şi "cearnă", prin vot, membrii. Surpriza a fost de proporţii: unul dintre aspiranţii la funcţia de rector a obţinut doar 7 voturi, ratând ruşinos intrarea în Consiliul Profesoral. Nici Marioara Cojoc nu s-a aflat în graţiile colegilor, ea întrunind doar 6 voturi, aşa că după aflarea rezultatului a anunţat că îşi dă demisia din funcţia de prodecan al Facultăţii de Istorie, "în bloc" cu doi şefi de departamente din cadrul aceleaşi facultăţi: Adriana Câtea şi Răzvan Pantelimon. Cu toate că voturile mai-sus indicate sunt edificatoare, susţin anumiţi profesori de la Ovidius, Marioara Cojoc a ţinut să transmită că la mijloc sunt "manevre" şi că nu este exclusă imixtiunea politicului. Mai mult, susţinătorii acesteia comentează că şi la nivelul Facultăţii de Arte alegerile nu au decurs cu respectarea regulilor, însă actualul rector al Universităţii Ovidius, Victor Ciupină, nu confirmă aceste lucruri, el declarând că preferă să nu se amestece în vreun fel, pentru a lăsa liberă competiţia. Cel care îi va lua locul la conducerea universităţii va fi desemnat în februarie. Şi-au anunţat candidaturile Marian Cojoc (perdantul de vineri), Dănuţ Tiberiu Epure şi Mihai Gîrţu.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108