REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Fapta eroică a unui comandant tulcean: a SALVAT pasagerii unui yacht care a naufragiat

Fapta eroică a unui comandant tulcean: a SALVAT pasagerii unui yacht care a naufragiat

Replica API 6 februarie 2017 | 08:26 339

Eugen State

Navigatorii români se remarcă peste hotare! Astfel, fapta eroică a unui comandant tulcean a fost apreciată inclusiv de Gardă de Coastă a SUA. Este vorba de Eugen State, comandant pe nava Hercules Leader, care a acționat prompt atunci când a fost anunțat că în apropierea sa se află un yacht naufragiat.

"În timp ce Hercules Leader, o navă PCTC operată de NYK, naviga din portul Jacksonville spre Gibraltar aceasta a primit o solicitare din partea USCG (Paza de Coastă SUA) despre un yacht care a naufragiat în largul Insulelor Bermuda. Nava, a cărei comandant este românul Eugen State, a reușit să salveze cele șase persoane care se aflau pe yacht. Pe 20 ianuarie acestea au fost trimise către Insulele Bermuda pe o barca de salvare. După operațiunea de salvare NYK a primit o scrisoare de apreciere din partea USCG", au precizat cei de la seaman.ro. Comandantul Eugen State este din Tulcea, însă a urmat cursurile de specialitate la Constanța.

Diana NEAȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iubesc partidul Pdsr !
0
0
pai dumneata nici nu stii sa scrii...de ce te bagi in seama ?! cred ca nici sa citesti...ai votat cu psd, asa-i ?
2
0
pentru ca a facut ceea ce trebuie obligat prin lege este erou? hahaha tot echipajul a participat la aceasta actiune de salvare nu doar comandantul
3
0
Bravo lui, sotul meu a fost tinut de catre comandant pana a ajuns in faza critica, a fost dus prea tarziu la mal si in final a decedat. Care era obligatia lui? Cum se numeste asta , omor din culpa?
3
0
Pentru "marinar si "alt marinara" sunte-ti niste dobitoci da-ti dovada inca o data ca romanii se bucura numai cand patesti ceva rau nu cand faci o fapta buna.Bravo dl comandant
0
4
legea maritima te obliga sa raspubzi solicitarii uscg daca esti cel mai aproape de naufragiu! eroi au fost toti cei care au participat la actiune nu doar comandantul! vant din pupa!
5
0
Si unde-i eroismul? De fapt vorbim despre o obligatie. Nava cea mai apropiata este OBLIGATA sa participe la salvare. In fiecare an sunt nave cu comanda romaneasca care participa la astfel de operatiuni dar nu mai exista atata mediatizare. Da, daca dl State sarea in apa pt a salva pe cineva, vorbeam de eroism. Doar pt ca a participat la o operatiune de salvare pt care compania a primit o scrisoare de apreciere, nu e in nici un caz vorba de eroism.
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108