REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Femeia care şi-a băgat copilul în spital riscă să fie decăzută din drepturile părinteşti

Femeia care şi-a băgat copilul în spital riscă să fie decăzută din drepturile părinteşti

Replica API 4 septembrie 2012 | 00:00 201

Bătaie cruntă

Bătaie cruntă

Femeia care locuieşte fără forme legale în Năvodari, şi care şi-a bătut zilele trecute copilul cu bestialitate, uitând să se mai oprească, riscă să fie decăzută din drepturile părinteşti. Potrivit reprezentanţilor DGASPC, copilul va fi încredinţat bunicilor paterni, fără ca mama să mai aibă vreun drept.

Copilul, bătut cu bestialitate de mama sa, se află în afara oricărui pericol. Minora, în vârstă de 5 ani, a ajuns în atenţia medicilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, după ce a fost luată la pumni şi picioare de către mama sa, care locuia fără forme legale în Năvodari, ea fiind din Albeşti. Nefericitul eveniment s-a produs sâmbătă, moment în care, oamenii legii au şi demarat o anchetă, femeia de 31 de ani fiind cercetată în stare de libertate, pentru violenţă. Fetiţa a fost internată de urgenţă, pe Secţia de Chirurgie Pediatrică a Spitalului Judeţean, suferind mai multe policontuzii şi echimoze. Potrivit medicilor, starea micuţei este foarte bună, urmând să fie externată în cel mai scurt timp, însă nu înainte de a se primi un răspuns din partea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa. Însă, povestea nu este chiar atât de simplă precum pare. Potrivit DGASPC, micuţa mai are un frate de 8 ani, cu care locuieşte la bunicii paterni, în Albeşti. Din motive necunoscute, în urmă cu două săptămâni, mama copiilor, care uitase de existenţa lor până la acea dată, s-a hotărât să ia fetiţa la Năvodari, pe care însă a băgat-o în spital. Femeia a motivat "corecţia" prin aceea că fetiţa ar fi vrut să plece de acasă. Cum femeia nu este decăzută din drepturile părinteşti, bunicii nu au putut reacţiona şi apela la organele abilitate. Dar după situaţia de faţă, reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Constanţa spun că vor lua măsuri de precauţie, pentru a evita astfel de incidente, vor aplica o hotărâre de comisie, prin care mama nu va mai avea dreptul să ia fetiţa din casa bunicilor. Mai mult decât atât, se ia în discuţie şi decăderea femeii din drepturile părinteşti. "Se vor lua măsuri pentru evitarea acestor evenimente. Va fi o hotărâre de comisie, prin care mama nu va mai avea dreptul să ia copilul, ne gândim chiar şi la decăderea acesteia din drpturile părinteşti. Aşteptăm să vedem şi rezultatele anchetei demarate de Poliţie", a declarat, pentru "Replica", Mihaela Ristea, directorul adjunct din cadrul DGASPC. Din câte se pare, bunicii paterni au toate condiţiile necesare pentru a-şi creşte nepoţii.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108