REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Filimon: "Mincă a uitat când a lins clanţa de la uşa lui Tusac?!"

Filimon: "Mincă a uitat când a lins clanţa de la uşa lui Tusac?!"

Replica API 25 iulie 2011 | 00:00 143

Din ciclul "distracţia e în sudul litoralului", noul viceprimar al Mangaliei,

Din ciclul "distracţia e în sudul litoralului", noul viceprimar al Mangaliei,

Consilierii din Mangalia şi-au desemnat noul viceprimar, după demisia anunţată în urmă cu ceva timp de liberalul Sorin Andrei. Duminică, în şedinţă extraordinară, Constantin Filimon a fost ales viceprimar, cu votul a 10 consilieri, restul, de la PDL, PNL şi PC părăsind sala sub pretextul că mai multe proiecte de hotărâre sunt "împotriva cetăţenilor", iar ei nu doresc să asiste la adoptarea lor. Din totalul de 40 de puncte dezbătute pe ordinea de zi, aleşii locali de la PNL şi PDL au comentat că cea privind majorarea preţului la gigacalorie pentru cetăţeni este inacceptabilă, la fel şi cea privind introducerea caracatiţelor, după modelul Constanţei.

Sorin Andrei: "La Mangalia s-a încălcat, din nou, protocolul USL"

Aceste aspecte au fost punctate de consilierul PDL Paul Foleanu printr-un comunicat de presă remis redacţiei, în timp ce fostul viceprimar, liberalul Sorin Andrei, a declarat că: "La Mangalia s-a încălcat, din nou, protocolul USL", el făcând referire la faptul că în continuare PNL "funcţionează" cu un consilier în minus. Reamintim că după excluderea lui Viorel Oleniuc din PNL a urmat constatarea încetării mandatului acestuia de consilier, în cadrul unei şedinţe în care firesc ar fi fost ca un alt liberal să fie validat pe postul vacant. Nu s-a întâmplat aşa, fapt care l-a determinat pe Sorin Andrei să-şi anunţe demisia.

Filimon de la FD: "Sunt alături de echipa PSD"

Primarul PSD al Mangaliei, Claudiu Tusac, a găsit însă repede soluţia creării unei noi majorităţi în consiliu, şi fără PNL: Constantin Filimon de la Forţa Democrată. Partidul care teoretic nu mai există pe plan naţional, "respiră" la Mangalia, însă Constantin Filimon recunoaşte că el este pesedist: "Am spus şi în şedinţă, că eu sunt alături de echipa PSD. Nu pot deocamdată să părăsesc FD pentru că aş pierde calitatea de consilier, iar eu ştiu legea". Declaraţia, făcută aproximativ în aceiaşi termeni şi la şedinţa de ieri l-a iritat maxim pe consilierul PC Ion Mincă, fost viceprimar şi el, care nu a ratat momentul de a-i spune lui Constantin Filimon cum îl vede: "lepră".

"Alo? Aţi sunat la PSD"

"De fapt, ne-a făcut lepre pe toţi", a spus, ulterior, Filimon, care a sărbătorit numirea sa pe funcţie alături de social-democraţii de la Mangalia. Drept dovadă: telefonul lui Filimon s-a aflat, la un moment dat, la consilierul PSD Daniel Slăvescu, care avea chef de şotii: "Alo? Aţi sunat la PSD". Revenind la Constantin Filimon, acesta ne-a dat asigurări că nu vrea să candideze pentru fotoliul de primar, că va avea în 2012 un post asigurat la PSD şi că a acceptat să fie viceprimar pentru a lucra "în sprijinul comunităţii". Cât priveşte hotărârea care i-a inflamat pe anumiţi consilieri - cea privind majorarea preţului la gigacalorie, Filimon a precizat că: "Poate în toamnă va fi posibilă micşorarea preţului. Până atunci, este posibil să trecem pe gaze şi va fi altceva". Ca reacţie la cele spuse de Ion Mincă, noul viceprimar a mai spus: "Asta e educaţia lui. Mincă a uitat când a lins clanţa de la uşa lui Tusac?! Chiar şi acum câteva săptămâni suna la domnul primar şi se ruga că ar mai vrea o dată viceprimar. Nu mai ţine minte?".

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108