REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Firma lui Marian Butnaru va asigura masa caldă elevilor din Dobromir

Firma lui Marian Butnaru va asigura masa caldă elevilor din Dobromir

Ana Maria LIPAN 2 noiembrie 2023 | 00:00 1697

Hermes SRL, firma deținută de familia lui Marian Butnaru, fost consilier din Medgidia și șeful Agenției Teritoriale a Autorității Rutiere Române Constanța, a reușit să pună mâna pe contractul pentru asigurarea meselor elevilor Liceului Tehnologic "Radu Priscu", din comuna Dobromir. Compania a furnizat serviciile de catering pentru unitatea de învățământ și anul trecut, când a încasat pentru acestea nu mai puțin de 1.151.176,46 de lei. Ultima atribuire nu i-a adus profituri atât de mari însă, valoarea acordului-cadru ridicându-se la doar 265.760.64 de lei. Hermes SRL este o firmă cu tradiție, reușind să pună un adevărat monopol pe astfel de contracte.

Firma lui Marian Butnaru va asigura masa calda elevilor din DobromirMarian Butnaru

Programul „Masă caldă în școli” a fost primit cu brațele deschise, reprezentând o mână de ajutor pentru părinții care nu au mai trebuit să își facă griji în legătură cu alimentația copiilor. Pentru anul școlar 2023-2024, 13 școli vor beneficia de programul „Masă caldă în școli”. Pe lângă cele 6 de anul trecut, Mihail Kogălniceanu, Crucea, Dobromir, Cuza Vodă, Mihai Viteazu, Castelu. La program vor mai participa și școlile din Siliștea, Cerchezu, Poarta Albă, Fântânele, Dumbrăveni, Istria și Topalu. 

Firma lui Marian Butnaru va asigura masa calda elevilor din Dobromirfoto cu rol ilustrativ

Recent, reporterii Replica au discutat cu primarii mai multor UAT-uri, înscrise în program, care încă nu demaraseră proiectul, din cauza întârzierii publicării normelor proiectului. „Urmează să implementăm proiectul, așteptăm normele. Elevii au fost foarte mulțumiți. Este un proiect bun, dar ar fi bine să îl ținem în fiecare an. Odată ce s-au obișnuit copiii, cer tot timpul. Au început să întrebe deja de ce nu am început să dăm, și ne-au spus că de anul trecut au auzit promisiunile. Eu sper ca într-un termen cât mai scurt să implementăm proiectul”, a  declarat la momentul respectiv viceprimarul cu atribuții de primar din Dobromir, Ismail Sebei.

Firma lui Marian Butnaru va asigura masa calda elevilor din DobromirLiceul Tehnologic "Radu Priscu", din Dobromir

Problema a fost soluționată, iar procedurile au fost demarate, încheindu-se deja mai multe contracte pentru furnizarea serviciilor de catering. Cum era de așteptat, de pe lista firmelor care urmează să asigure masa caldă elevilor din județ, nu putea lipsi Hermes SRL, firma deținută de familia lui Marian Butnaru, fost consilier din Medgidia și șeful Agenției Teritoriale a Autorității Rutiere Române Constanța. Societatea a reușit să obțină un contract în valoare de 265.760.64 de lei pentru prestarea serviciilor de catering de care beneficiază elevii din cadrul Liceului Tehnologic "Radu Priscu", din Dobromir. Menționăm că tot Hermes s-a ocupat de distribuirea produselor alimentare către școlarii din această comună și în anul 2022-2023, când a încasat nu mai puțin de 1.151.176,46 de lei de pe urma acordului cadru. 

Date despre firmă 

Hermes SRL a înregistrat în anul fiscal 2021 o cifră de afaceri de 7.153.407 de lei, profituri în valoare de 2.984.185, datorii ce se ridică la suma de 3.840.224 și 0 angajați.

Firma lui Marian Butnaru va asigura masa calda elevilor din DobromirMarian Butnaru

Familia lui Butnaru deține și Autogara Sud. Autogara este deținută de firma Herli Sof, ce are ca acționari: Marcon Star SRL, cu 50% din acțiuni, și Anagnoste Diana Florentina, Motoc Sofia Maria, Motoc Marius Cosmin, fiecare cu câte 17% din acțiuni. Diana Anagnoste este și administrator. La rândul ei, Marcon Star SRL e controlată de Hermes SRL, cu 95%  și Marigen Prod SRL cu 5%. Firma Hermes SRL e deținută, în proporție de 100% de Marigen Prod SRL, unde acționar majoritar, cu 91% din acțiuni, e soția lui Butnaru Marian, șeful ARR. Copiii acestora, Butnaru Bianca Elena și Butnaru Dragoș Marian, dețin fiecare câte 5% din acțiuni. În anul 2021, firma Herli Sof a raportat o cifră de afaceri în valoare de 707.671 RON.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Așa e la noi doar n-o să vină altul care să ofere produse de calitate. Tot de a lor care știe să inparta la 3 (profit - șpagă și ce mai rămâne se dă la copii)
4
3
Nu stiu ce castiga prin aceste firme dar modul cum sunt administrate Autogara SUD si Hotel Astoria ofera imaginea capacitatii acestei familii de afaceristi ”de succes”!
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468