REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Firma unor evazionişti din Constanţa îşi cere falimentul. Afaceri bănoase în Mamaia, nici un leu la stat

Firma unor evazionişti din Constanţa îşi cere falimentul. Afaceri bănoase în Mamaia, nici un leu la stat

Replica API 1 ianuarie 2018 | 16:12 757

Nu-i deranjează nimeni!

Nu-i deranjează nimeni!

O firmă din Constanţa despre care nu există prea multe informaţii, deşi funcţionează de aproape 10 ani, şi-a cerut falimentul după ce nu şi-a depus, niciodată, bilanţul la Ministerul Finanţelor. De altfel, şi celelalte două firme patronate de acelaşi misterios afacerist se află în aceeaşi situaţie: nu au dat vreodată nici un leu la stat, deşi au derulat ani de zile afaceri bănoase în Mamaia.

Alixad Club SRL, prin lichidatorul judiciar CII Daniela Cazacu, a înregistrat pe 29.12.2017 un dosar la Tribunalul Constanţa prin care îşi cere falimentul. Instanţa nu a stabilit încă un termen de judecată. Firma înfiinţată în februarie 2008 avea ca domeniu de activitate barurile şi a avut sediul iniţial într-un apartament de pe Aleea Cutezătorilor nr. 6 din Constanţa. Fondatori au fost Teodora Cojocaru, de 58 de ani, din Braşov, şi Alexandru Hermeneanu, de 39 de ani, domiciliat la aceeaşi adresă de pe Cutezătorilor. Câteva luni mai târziu, în iunie 2008, Alixad Club SRL îşi deschide punct de lucru pe sectorul de plajă Mamaia IV, pe o suprafaţă uriaşă, de 4.000 metri pătraţi, completându-şi domeniul de activitate cu închirierea şi leasing-ul cu bunuri recreaţionale şi echipament sportiv.

Daţi în judecată şi de Apele Române, căutaţi şi de Fisc

În 2010, femeia se retrăgea din firmă, iar unic asociat şi administrator a rămas Alexandru Hermeneanu, care și-a mutat sediul social la Alixad Club SRL în Mamaia, chioşc Poliedral Tomis, camera 2. În martie 2017, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral obţinea în instanţă dizolvarea acestei firme, după ce a constatat că e o afacere fantomă, condusă de evazionişti. Firma care a închiriat şezlonguri pe o jumătate de hectar de plajă din Mamaia nu a depus niciodată, de la înfiinţare, vreun bilanţ fiscal, astfel încât toţi banii încasaţi în acest timp au fost furaţi, pur şi simplu, de acest misterios Hermeneanu. Alixad Club SRL apare în evidenţele ANAF cu datorii la stat de 105.500 lei.

Afaceri identice, cu profil evazionsit

Tiparul evazionist al lui Hermeneanu se aplică şi în celelalte afaceri sale sale. În mai 2008, punea bazele Ald Summer SRL, împreună cu Daniel Rotea şi Laurenţiu Trandafir. Societatea are sediul pe Bulevardul Tomis nr. 56 şi se ocupă de baruri. În noiembrie 2009, acelaşi Alexandru Hermeneanu înfiinţa şi Alixdar Star Club SRL, alături de Dragoş Mirea, de 37 de ani. Firma are sediul într-un apartament de pe Bulevardul Ferdinand nr. 89 A şi are ca domeniu de activitate catering-ul. Nici una din firme nu a depus vreodată vreun bilanţ fiscal, toţi banii făcuţi în toţi aceşti ani fiind, practic, furaţi. De altfel, Laurenţiu Trandafir sus-menţionat este partener de afaceri cu evazionişti din Constanţa judecaţi în dosare cu prejudicii de milioane de euro.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
fara acte e cel mai bine
2
1
Scoate un certificat medical ca esti bolnav psihic si cand mai vine ANAF ul la tine, intampina i cu furca!
1
0
Dar Anaf-ul nu a vazut acasta situatie? Sa se fi dus la ei sa-i verifice. De atatia ani??? Anaf a venit la mine in octombrie pentru ca am avut sume mici la plata TVA in 2017. Pt ca nu am avut incasari. Deci in cateva luni au si venit peste mine. Si la astia 9 ani nu s-au sesizat? Intreb si eu?
7
0
Asta inseamna sa fi smecher. Sunt altii care nu au nici casa de marcat si au terase de ani de zile. Cand vine garda se inteleg si la revedere. Fara acte, asta este ultima fita.
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108