REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Fiul lui Radu Mazăre, detalii despre ce urmează pentru tatăl său: 'Se află sub protecția ONU'

Fiul lui Radu Mazăre, detalii despre ce urmează pentru tatăl său: 'Se află sub protecția ONU'

Replica API 13 mai 2019 | 00:00 264

Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, a anunțat, luni, că instituția pe care o conduce a transmis documentele necesare în vederea extrădării fostului primar al Constanței, Radu Mazăre, din Madagascar, luni la ora 09.00 acestea fiind primite de ministerul Justiției din Madagascar, conform stiripesurse.ro.

Răducu Mazăre, fiul lui Radu Mazăre, a declarat, luni seara, la România TV, că fostul primar al Constanței se află sub protecția ONU, pentru că a cerut statut de azilant, și că nu va fi extrădat prea curând în România.

”Îl vizitez zilnic, îi duc mâncare. Este în centrul de unde urmează să fie extrădat. Doarme pe o saltea de burete, merge la o baie comună. Așteptăm documentele de extrădare. Dosarul ajunge la un judecător, nu o să fie imediat extrădat. Madagascar e o țară democrată. Când era pe aeroport să plece, a venit un comisar și i-a spus să meargă cu el și nu i-a arătat niciun document și l-a dus la acest centru, unde se află și acum.

El a depus cerere de azil politic. Nu ne așteptam să se întâmple ce s-a întâmplat. Așteptăm un document de la ONU, care să sperăm că e în avantajul lui. Acolo am depus cerere de azilant, la ONU. Cât timp i se analizează dosarul, el se află sub protecția lor (n.r. a ONU). Tata are un teren pe care s-au construit niște investiții. El spune că oamenii de aici sunt de o bunătate nemaiîntâlnită. I-am dus cărți să citească.”, a declarat Răducu Mazăre.

”Astăzi, 13 mai, dosarul de extrădare al domnului Radu Ștefan Mazăre a fost predat autorităților competente din Republica Madagascar. La ora 8.00, dosarul a fost predat Ministerului Afacerilor Externe, iar la ora 9.00 a fost predat Ministerului Justiției din Republica Madagascar.

Dosarul cuprinde cererea de extrădare precum și toate documentele transmise de instanțele competente din țara noastră, atât în limba română cât și traduse autorizat în limba franceză. Astfel, Ministerul Justiției din România și-a îndeplinit obligația legală în conformitate cu atribuțiile conferite de Legea 302/2004 privind cooperarea judiciară internațională în materie penală.

După cum știți, măsura arestării provizorii a fost dispusă de autoritățile din Madagascar pe o perioadă de 6 zile, începând cu data de 8 mai 2019. Cu un efort extraordinar, colegele și colegii mei din Ministerul Justiției au reușit să pregătească dosarul de extrădare, contra cronometru, în mai puțin de 48 de ore, în ciuda volumului impresionant de documente. Știți că au fost și sunt peste 600 de pagini”, a declarat Ana Birchall., luni dimineață, la Ministerul Justiției.

Ministrul a explicat care a fost procedura de alcătuire a dosarului și de trimitere și că dosarul a fost trimis concomitent și în format electronic la Ministerul Justiției din Madagascar.

”Dosarul complet de extrădare a fost sigilat de mine personal, sâmbătă, 11 mai, la ora 20.00 și două minute iar ulterior a fost predat reprezentantului Ministerului Afacerilor Externe pentru a fi transmis personal prin curier diplomatic autorităților din Madagascar. Concomitent, dosarul de extrădare a fost transmis în format electronic și la Ministerul Justiției din Republica Madagascar în aceeași seară.

În aceeași seară, a zilei de 11 mai, la ora 22.29, Biroul Interpol a confirmat Ministerului Justiției din România că întreaga documentație a fost primită și trimisă inclusiv prin rețeaua Interpol. În dimineața zilei de 12 mai un curier diplomatic a plecat în Madagascar cu toate documentele predate, sub sigiliu, de Ministerul Justiției.

Aceste documente au fost predate personal în această dimineață, avem și confirmarea de primire, reprezentanților Ministerului Justiției și Ministerului Afacerilor Externe din Madagascar. ", a mai spus Birchall.

Luni era ultima zi când Ministerul Justiției trebuia să trimită documentele necesare extrădării lui Radu Mazăre din Madagascar. Încă de vineri, când Curtea de Apel București a expediat către Ministerul Justiției documentele prin care s-a constatat îndeplinirea condiţiilor legale, Ana Birchall a anunțat că sunt 600 de pagini de tradus.

Birchall a explicat cadrul legal care va fi aplicat pentru aducerea în țară a lui Radu Mazăre: „Covenţia Naţiunilor Unite împotriva criminalităţii transnaţionale organizate, semnată la Palermo, în anul 2000, ratificată prin legea 365/2002. Convenţia Naţiunilor Unite împotriva corupţiei. (...) Republica Madagascar este parte la ambele convenţii.

În ceea ce priveşte cadrul legal intern, acesta este reprezentat de titlul 2 din legea 302 din 2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, republicată cu modificările şi completările ulterioare, colaborată cu dispoziţiile Codului de Procedură Penală al României”.

Fostul edil are de executat o condamnare definitivă: judecătorii instanţei supreme l-au condamnat, în 8 februarie, la 9 ani de închisoare cu executare pe fostul primar al Constanţei. Radu Mazăre a fost acuzat, alături de alţi funcţionari, de atribuirea nelegală a unor terenuri (plaje şi faleze din Constanţa), prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro. Decizia instanţei a venit după nouă ani de procese şi alte opt amânări consecutive de pronunţare a unei sentinţe.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai da un comunicat de presa sa ne anunti cand vine tactu.procurul general al madagascarului ne a dat o mare veste.tactu o sa fie predat autoritatilor din tara.mooeeeeee
0
0
radu mazare a fost ciuma constantei ...un om care a distrus 80 la suta din constanta cu afacerile lui ... cateva lucruri bune are sa fim seriosi dar alea pe degete numarate si doar cu un scop anume ...
3
0
de cind hotii sunt sub protectia ONU? a distrus un oras si acum va plingeti ca va construiesc makidonii blocuri la 2 m de blocul vostru si va ia tot soarele .era bine cind va dadea ulei zahar si pui congelati pomanagiilor .ati distrus tara si orasul asta
4
0
Mai bine il lasa pe asta mic Raducu primar in loc de nenorocitul ala de Fagadau care a distrus orasul si turismul in Mamaia. Cum sa fii asa imbecil sa opresti carnavalul care aducea atat de multi turisti ?!?!
1
3
20.00 si 2 minute????? Nascuti toti prematur cei care "lucreaza" pt replica?
2
0
esta ADEVARAT. doar avem cea mai buna jjustitie
0
2
Este protejat de u.e si statul paralel din Romania adica securitate.Cine poate osu imi linge si roade.Este klasugel muie de handel cap de vitel ???
3
2
Dosarul de 600 pagini va fi citit in vreo 5 ani si cam tot atat timp trebuie sa inteleg
1
4
Hai Radule acasa, promitem ca iti pastram o camera la Poarta Alba.
7
1
Am venit sa fiu linga tata , si sa am grije de afacere si de iubita lui. Ea mia zis ca vrea sa se dea cu Zmeul meu, ca e mai sugu-bat. Ps- scuzati eventuale greseli de esprimare, sunt din cauza emotiilor si a liceului international care lam apsolvit.
8
0
..sa vii cu tunelul timpului !! noi,cei nascuti in Constanta nu avem cum sa uitam cum arata orasul inaintea dezmembrarii tuturor strazilor din care s-au modificat piete,parcari,parcuri si locuri de joaca ! acelasi tunel cu care sunt raspunzatori toti cei ce-au semnat din administratie,din politie,din mediu,prefectura si nu v-au inchis neiutatul tunel al timpului! ..comisiile de urbanism si tot alaiul permutat dintr-o functie in alta!..toti ochii albastrii ce v-au ajutat sa stricati iremediabil un oras turistic!
9
0
Bai figurantule, ONU nu protejeaza hotii dovediti, puscariasii si aurolacii. Asa ca las-o mai usor cu ifosele astea de doi bani. Ati jefuit orasul si va credeti smecheri. Sunte-ti de doi bani, gata cu mocangeala ! Puscaria va manca , idiotilor!
9
0
Monsieur mazarea duce dorul beciului unde sforaia dan radu rusanu. Tanti kovesi s-a patat cu portocala ca altfel il aducea pe monsieur mazarea cu skijetul din madagascar.
2
1
Familia mazare niste gunoaie ordinare puscaria sa va manance
14
2
ce tre sa invatam Raducule de la tactu??sa furam pe romanii nostri ca sa facem scoala in Anglia?
17
2
Raducule,nu mai esti mare om de afaceri?Era de fapt o taxa de protectie catre tac-tu,unii care vroiau sa-i intre in gratii,cumparau marfa de la tine!Asta era afacerea ta!
18
2
tac'tu va infunda pushkaria. prea putin fata de rahatul pe care l-a facut, dar o va infunda. karma! iar tu esti doar progeniture nemernicului care a facut varza Constanta, oras strain de locul nasterii lui. Fi-v-ar numele blestemat!
17
2
Eh, ce sa vezi, o sa paraseasca Madagascarul fara nici un ban sau investitie. Acum vrea la parnaia din Romania? Acolo bastinasi au poola mare? Bai eu cred ca e o victima a statului perpendicular cu cosinusul la patrat. Sa stea relax, o sa fie colega de celula cu ala cu.dinti stricati. Irina stie! La multi ani cu executare!
18
2
Bai labarule galactic, ce ozn uri vezi tu pe acolo? Ati fugit ca niste lasi! Totul a fost premeditat. Totul se plateste, mai devreme sau mai tarziu. A venit factura. Pacat ca atat de tarziu. Important este sa fie recuperati toti banii furati de leprele astea infecte. Coicu mic! Macar acum sa dati dovada de putina decenta! Asumati va toate mizeriile pe care le ati facut!
19
1
E pe legale si el.ba raducule vezi ca substantele halucinogene dauneaza grav sanatati.intelege ca pe tactu ca vrei nu vrei psd ul il aduce in tara. A se vedea Birchall cum a lucrat la foc automat.aceiasi birchall care a petrecut ceva timp prin america.aceiasi birchall pe care tactu o acuza de multe nebunii.si apropoo stim toti de ce l au saltat pe tactu.a facut pe jmecheru cu fiul consulesei propietaru terenului pe care tactu avea bungalourile.asa ca spune nu drogurilor si pregateste i pijamalele alea ca o sa batatoresti ruta cta poarta alba.
18
2
A fugit ca o izda cand fura se dadea macho ardeleas in gura si pe tactu si pe tine sa traiti din bani de ajutor social zdrentelor o da platiti cu varf si indedat jeguri umane ati luat de la copii mancarea de la bunici medicamente sanatate si cate altele voi consumati droguri cu tactu ala pe nad
25
3
Bai sugacilor, ati uitat cine a facut din Mamaia ceea ce este acum? Invidiosi distrusi de ura ce sunteti. De asta o sa muriti tot anonimi. Nu faceti decat sa va ascundeti in spatele unui telefon si sa latrati!!!!
4
37
Esti un golan ca si tactu ' si restul gastii: Martin, Moga, Babus, Pilat, Badila, Mazareiiiii, ONU nu protejeaza jigodiile. Psd , multa, fff multa muiiiiiieeeee
30
3
Ca si tasu'.....disperat
33
4
Bai boule, taticul tau a distrus litoralul constantei, la inchisoare cu el. Ce onu visezi tu acolo prapaditule? Are de executat si fuge ca lasul... la puscarieeeee
37
5
radu, raducu.....pe fiul lu asta cum l-ar chema, raducusor ?
31
1
daca impreuna cu drogatu de tactu le construiti o telegondola pentru lemurieni nu va mai extradeaza nimeni Ia-ti tot neamul si plecati drk din Cta Ordinarilor !!!
35
4
l-au lasat sa investeasca cati mai multi bani dupa care buzatii l-au dat in gat ca sa-i ciordeasca bisnessul
30
2
Decat cu prostii mai bine cu hotii.Se invarteau mai multi bani in C-ta pe timpul festivalurilor lui si multi afaceristi aveau de castigat veneau puhoi turisti in week end!
9
39
Investitiile facute de tactu sunt cu banii furati constantenilor.MARS.Sa putrezeasca in inchisoare mazare si toata gasca de hoti .
54
7

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108