REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Florin Gheorghe a renovat o sală de clasă: "Poate vine şi Mazăre cu un costum de zugrav, să facem ceva şi pentru copii"

Florin Gheorghe a renovat o sală de clasă: "Poate vine şi Mazăre cu un costum de zugrav, să facem ceva şi pentru copii"

Replica API 22 septembrie 2012 | 00:00 110

Consilierul municipal cu aspitaţii de parlamentar,

Consilierul municipal cu aspitaţii de parlamentar,

Cu cât mai mulţi consilieri municipali tineri, cu copii la şcoală, cu atât mai bine pentru învăţământul constănţean! Concluzia a venit în urma gestului lui Florin Gheorghe, unul de lăudat, de a renova în întregime sala de curs a clasei I A, de la Şcoala Gimnazială Ciprian Porumbescu, din zona Faleză Nord. "Să fie un exemplu, poate vine şi domnul primar Mazăre, pe lângă costumaţiile de sultan, să-şi ia şi una de zugrav, de tâmplar, să mai facem şi pentru copii, nu numai pentru dudui", a spus Gheorghe.

Renovări la Şcoala Gimnazială nr. 3 "Ciprian Porumbescu" din zona Faleză Nord. Din câte se pare, exemplele de "aşa da" au început să curgă, destul de lent ce-i drept, pe raza municipiului Constanţa. Nu mai este un subiect tabu faptul că unităţile de învăţământ arată deplorabil, iar în cazuri mai fericite, putem spune că ating limita decenţei. Însă, se mai iveşte şi o doză de noroc, cum este şi cazul clasei I A, din unitatea şcolară de faţă, unde sala de curs arată ca proaspăt scoasă din cutie. Parchet laminat, jaluzele verticale, băncuţe moderne, scaune confortabile, dulapuri încăpătoare şi miros proaspăt de var, alcătuiesc atmosfera în care boboceii îşi desfăşoară orele. "Vinovat" de condiţiile create este chiar cosilierul local municipal Florin Gheorghe, al cărui copil se află în respectiva clasă, moment în care s-a hotărât să dea un exemplu demn de urmat, ne spune acesta, edilului Mazăre. "Am investit pentru copii şi pentru şcoală, pentru că ei reprezintă viitorul ţării. De asemenea, ar trebui să fie un exemplu, poate vine şi domnul primar Mazăre, pe lângă costumaţiile de sultan, să-şi ia şi una de zugrav, de tâmplar, să mai facem şi pentru copii, nu numai pentru dudui", a declarat, pentru "Replica", Florin Gheorghe. În plus, acesta a menţionat că toţi părinţii pot face câte ceva pentru a crea condiţii bune copiilor, având în vedere că şcolile nu-şi permit. Şi în cazul de faţă, la scaunele proaspăt achiziţionate au contribuit şi ceilalţi părinţi. "Pentru scaune am pus toţi părinţii bani, iar restul am făcut eu, nu pentru că nu ar fi avut şi ceilalţi părinţi, dar am vrut să dau un exemplu. Este, de asemenea, un exemplu şi pentru celelalte clase. Chiar am avut o şedinţă cu toţi părinţii din şcoală şi am vrut să le arătăm că aşa trebuie să arate o sală de curs civilizată. Dacă vrei, chiar se poate. Trebuie să se strângă toţi părinţii din fiecare clasă şi să se mobilizeze, iar pentru spaţiile comune, să punem toţi bani şi să facem ceva. În principiu au fost de acord şi cred că o să facem şi toaletele în vacanţa de iarnă, dar să punem şi gresie pe hol. La vară, sperăm să avem bani pentru a zugrăvi exteriorul clădirii", a mai spus consilierul local municipal Florin Gheorghe. Chiar dacă gestul consilieruli local municipal este unul de lăudat, armonia a fost spartă de o nemulţumire, venită din partea unui părinte, cu privire la faptul că trebuie să plătească suma de 100 de lei pentru fondul şcolii. Din câte se pare, plângerea respectivă este a unei persoane ce are copilul în clasa I. Chiar dacă reprezentanţii şcolii au încercat să-i explice cum stau lucrurile, şi anume că este nevoie de bani pentru plata pazei, a curăţeniei suplimentare întrucât există o singură femeie de serviciu pentru toată unitatea, o cale amiabilă nu s-a găsit până în momentul de faţă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108